Το ταξίδι του Στέλιου Κουκέλη σε αυτό το μαγικό κόσμο της μουσικής άρχισε σε πολύ μικρή ηλικία. Στο ενεργητικό του έχει σπουδαίες συνεργασίες, και το μέλλον του προβλέπεται να είναι πολύ δημιουργικό.

Πότε, πως και γιατί ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική;

Η σχέση μου με το τραγούδι και τη μουσική ξεκινά από την παιδική μου ηλικία καθώς τραγουδούσα από μικρός και αυτό είχε κάνει αίσθηση στο οικογενειακό μου περιβάλλον, ενώ στη συνέχεια τραγουδούσα σε όλες τις μαθητικές εκδηλώσεις του σχολείου μου και σε χορωδίες.

Υπήρχαν βέβαια έντονα ερεθίσματα από το οικογενειακό μου περιβάλλον καθώς η μητέρα μου έπαιζε κλασική κιθάρα και τραγουδούσε πολύ όμορφα. Στα δεκαέξι μου χρόνια ξεκίνησα επισήμως τα μαθήματα κλασικής κιθάρας όμως έπαιζα κιθάρα από μικρότερος, ενώ στα δεκατέσσερα μου χρόνια άρχισα να φτιάχνω τα πρώτα μου τραγούδια.

Μου βγήκε έντονα η ανάγκη από εκείνη την ηλικία να γράφω στίχους και να τους μελοποιώ. Είχα έντονες ανησυχίες και ξεκίνησα να εκφράζω τα συναισθήματα μου με αυτό τον τρόπο. Στα δεκαεννιά μου χρόνια ξεκίνησα να τραγουδάω επαγγελματικά και να παίζω κιθάρα ενώ στη συνέχεια ασχολήθηκα και με τη μουσική αγωγή και την μουσικοκινητική σε παιδικές εκδηλώσεις και παιδικούς σταθμούς καθώς ολοκλήρωσα κύκλο σπουδών μουσικής αγωγής και μουσικοκινητικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.



Πες μου Στέλιο που σε βρίσκω αυτό το καιρό;

Αυτή την εποχή κάνω συχνές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και σε μαγαζιά της Αθήνας ενώ είμαι σε δημιουργική διαδικασία γράφοντας νέα τραγούδια σε στίχους και μουσική.

Ποιο είναι το πρώτο τραγούδι που θυμάσαι να άκουσες ως παιδάκι;

Το πρώτο τραγούδι που θυμάμαι να άκουσα ως παιδάκι πέρα από τα παιδικά τραγουδάκια που έχουμε ακούσει ως παιδιά... Ήταν το "χάρτινο το φεγγαράκι" που το τραγουδούσε η μητέρα μου. Μου είχε μείνει η μελωδία του και το άκουγα πολλές φορές και σα νανούρισμα.

Έχεις τη δική σου πορεία ως τραγουδοποιός, ενώ παράλληλα έχεις κάνει σπουδαίες συνεργασίες

Ναι είναι αλήθεια ότι στην μέχρι τώρα πορεία μου ως τραγουδοποιός έχω γράψει τραγούδια τα οποία έχω ερμηνεύσει ο ίδιος στον πρώτο μου προσωπικό δίσκο ενώ υπάρχουν σε αυτή τη δουλειά και δύο σπουδαίες συνεργασίες ένα ντουέτο με τον Αντώνη Μιτζέλο στο ομότιτλο τραγούδι του δίσκου το "Αν θες να ονειρεύεσαι ξύπνα" και ένα ντουέτο με τη Ναταλία Ρασούλη στο τραγούδι "Πάρε με πιο ψηλά".



Φαντάζομαι ότι σε αυτά τα χρόνια υπήρχαν και απογοητεύσεις. Πώς τις διαχειρίστηκες;

Ο τρόπος αντιμετώπισης αυτών των δυσκολιών είναι πολλές φορές να αφήνομαι στη ροή των πραγμάτων και να εστιάζω στο καλό αποτέλεσμα αυτού που δημιουργώ κάθε φορά και να έχω την επιθυμία να βρει τον δρόμο του... Έτσι προέκυψαν ιδέες, συνεργασίες και πρόοδος. Υπάρχουν στη ζωή μας απογοητεύσεις και δύσκολες καταστάσεις που περνάμε και σε αυτές τις περιόδους χρειάζεται να εστιάζουμε ακόμα περισσότερο στα θετικά για να ξεπερνάνε τα εμπόδια.

"Αν θες να ονειρεύεσαι ξύπνα " τι σημαίνει για σένα;

Το "Αν θες να ονειρεύεσαι ξύπνα" είναι ένα τραγούδι το οποίο έγραψα μέσα στη οικονομική κρίση που βιώσαμε και βιώνουμε και για εμένα εκφράζει τις ανησυχίες της εποχής μας σε σχέση με όλες τις δυσκολίες που ζούμε στην καθημερινότητα μας και ως κοινωνία. Αλλά είναι και ένα μήνυμα ότι παρά τις δυσκολίες συνεχίζουμε να δημιουργούμε και να προχωράμε.

Νέα συνεργασία με τον ηθοποιό Κωστή Σαββιδάκη, πώς προέκυψε;

Με τον ηθοποιό Κωστή Σαββιδάκη γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια και είναι ένας καλλιτέχνης και άνθρωπος που εκτιμώ βαθύτατα. Η συνεργασία μας στο νέο μου τραγούδι με τίτλο "Εικόνες του χθες", το οποίο είναι ένα αντιπολεμικό τραγούδι, έχει ένα αφηγηματικό στοιχείο παράλληλα με το τραγουδιστικό μέρος και ο Κωστής προσδίδει το νόημα και δυναμική που ήθελα στο τραγούδι.



Σου αρέσει το διάβασμα; Τι έχεις διαβάσει τελευταία;

Ναι βεβαίως μου αρέσει το διάβασμα. Τελευταία έχω διαβάσει το μυθιστόρημα "Ο άρχοντας των μυγών" του Γουίλιαμ Γκόλντινγκ, το μυθιστόρημα "Σιντάρτα" του Έρμαν Έσσε και τη συλλογή του Γιώργου Χρονά από μελοποιημένα ποιήματα του με τον τίτλο " ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ και άλλα τραγούδια".

Και για το τέλος πες μου τα μελλοντικά σου νέα;

Στα μελλοντικά μου σχέδια είναι η συνέχιση των ζωντανών εμφανίσεων, και η ολοκλήρωσης του Αlbum.



Βιογραφικό

Ο Στέλιος Κουκέλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε Γραφιστική και Κινούμενο Σχέδιο στο ΙΕΚ ΤΕΧΝΟΓΚΡΑΦΙΚΟ. Από την ηλικία των δεκαέξι χρόνων ξεκίνησε τις σπουδές του στην κιθάρα. Από τα πρώτα του βήματα ασχολήθηκε με την σύνθεση (μουσική και στίχο) και το τραγούδι.

Απο το 2017 κάνει μαθήματα φωνητικής με την Τζούλη Μασίνο. Έχει συνεργαστεί σε ζωντανές εμφανίσεις με τον Αντώνη Μιτζέλο και την Ναταλία Ρασούλη καθώς και δισκογραφικά στον πρώτο του προσωπικό δίσκο. Παρακολούθησε τρία χρόνια μαθήματα υποκριτικής στο Θέατρο Αλλαγών με καθηγητή τον Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο.

Στο θέατρο και στον κινηματογράφο έχει συνεργαστεί με τους ηθοποιούς και σκηνοθέτες όπως τους Νίκο Τσεργά, Παύλο Ευαγγελόπουλο, Γιώργο Λιβανό, Ντίνο Καρύδη, Αντώνη Μανδρανή, Χρήστο Γιάνναρη, Στέλλα Μαρή, Γεωργία Χιώνη και άλλους. Από το 2015 διδάσκει μουσική αγωγή σε παιδιά και ενήλικες.