Για δεύτερη χρονιά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με τη UNITEL, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής και διανομής πολιτιστικού περιεχομένου, μας προσφέρει μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις και συναυλίες με φημισμένες ορχήστρες, κορυφαίους μαέστρους και διάσημους ερμηνευτές.

Το πρόγραμμα των θερινών προβολών στον Κήπο αρχίζει φέτος με την «Κάρμεν» του Georges Bizet [Ζωρζ Μπιζέ], μια φαντασμαγορική υπερπαραγωγή που ανέβηκε πέρυσι στην Αρένα της Βερόνας σε σκηνοθεσία και σκηνογραφία του σπουδαίου Franco Zeffirelli [Φράνκο Τζεφιρέλλι] με ένα εκλεκτό καστ νεαρών τραγουδιστών.

11_08_22_0164_A00050094_


Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει η λετονή μεσόφωνος Elīna Garanča [Ελίνα Γκαράντσα], ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια του παγκόσμιου λυρικού στερεώματος. Τον Δον Χοσέ ενσαρκώνει ο Αμερικανός τενόρος Brian Jadge [Μπράιαν Τζέιντ] και τον ταυρομάχο Εσκαμίγιο, ο ιταλός βαρύτονος Claudio Sgura [Κλάουντιο Σγκούρα], και οι δύο διακεκριμένοι λυρικοί ερμηνευτές της νέας γενιάς, με εμφανίσεις στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου. Στη μουσική διεύθυνση, ο διεθνώς καταξιωμένος μαέστρος και μουσικός διευθυντής του Φεστιβάλ Όπερας της Βερόνας Marco Armiliato [Μάρκο Αρμιλιάτο]. Τους πλαισιώνουν η Ορχήστρα και η Χορωδία της Αρένας της Βερόνας και η Παιδική Χορωδία A.LI.VE.

Η μαγνητοσκοπημένη παράσταση της «Κάρμεν» προβάλλεται την Πέμπτη 22 Ιουνίου στις 20:30 με αγγλικούς υπότιτλους.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Οι εκδηλώσεις στον Κήπο του Μεγάρου πραγματοποιούνται με τη χορηγία της Motor Oil.