Με μια πρωτότυπη έκθεση για τα πολλά πρόσωπα της Μήδειας επαναλειτουργεί φέτος ο Εκθεσιακός Χώρος του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου, που αποδίδεται μετά από πολλά χρόνια στο κοινό χάρη σε μια πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και την πολύτιμη υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το Φεστιβάλ, που σε λίγο καιρό θα εορτάσει τα 70 χρόνια λειτουργίας του, αποδίδει στο κοινό έναν ακόμη χώρο πολιτισμού, ο οποίος θα φιλοξενήσει τα πρόσωπα της εμβληματικής ηρωίδας, όπως αυτά παρουσιάστηκαν στα θέατρο της Επιδαύρου ήδη από τη δεκαετία του 1950.

No1_________Peter_Stein_2005_______________________________________

Η επαναλειτουργία του εκθεσιακού χώρου εγκαινιάζεται στις 7 Ιουλίου με την περιοδική έκθεση που έχει τίτλο «Η Μήδεια στην Επίδαυρο», με έναυσμα την παγκόσμια πρεμιέρα της παράστασης του Φρανκ Κάστορφ (21/7) αλλά και την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, που ως Μήδεια του Κερουμπίνι το 1961 στο Αρχαίο Θέατρο, άφησε εποχή.

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, Κατερίνα Ευαγγελάτου είχε τη σύλληψη και τη γενική εποπτεία του εγχειρήματος, ενώ την επιμέλεια της έκθεσης και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό η Ερατώ Κουτσουδάκη, την επιστημονική επίβλεψη ο Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Παναγιώτης Μιχαλόπουλος και την έρευνα-τεκμηρίωση η θεατρολόγος, Κωνσταντίνα Νικολοπούλου.

__3________________________________________________________________________________

Η Μήδεια στο χρόνο

Η έκθεση η οποία παρουσιάζεται στο κτίριο που σχεδίασε ο Άρης Κωνσταντινίδης. εστιάζει στις μεταμορφώσεις της Μήδειας από το ‘56 μέχρι σήμερα.

Το κοινό θα μπορεί να επισκεφτεί τον εκθεσιακό χώρο από τις 7 Ιουλίου μέχρι και τις 26 Αυγούστου, καθώς θα είναι ανοιχτός καθ’ όλη τη διάρκεια των παραστάσεων στο αργολικό θέατρο. Η έκθεση περιλαμβάνει μοναδικής αξίας τεκμήρια από την αρχειακή συλλογή του Φεστιβάλ, αλλά και των υπόλοιπων πολιτιστικών οργανισμών και θιάσων που έχουν ανεβάσει Μήδεια στην Επίδαυρο, κάνοντας μια μοναδική αναδρομή στις μορφές του θρυλικού προσώπου της Μήδειας και ταυτόχρονα ένα ταξίδι στην ιστορία του θεάτρου.

Η έκθεση θα λειτουργεί από 7 Ιουλίου ως 26 Αυγούστου, τις ημέρες που παρουσιάζονται παραστάσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου (Παρασκευή & Σάββατο) από τις 18:00 ως 01.00.

Η είσοδος είναι δωρεάν.