Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) ταξιδεύει στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ) με σύνθημα τη φράση «έχουμε το κέντρο», που είναι και το μήνυμα του φετινού προωθητικού του σποτ.

Σταθερό σημείο της παρουσίας του ΕΚΚ στο Φεστιβάλ είναι το περίπτερό του στην καρδιά της Αγοράς του Φεστιβάλ από τις 2 έως τις 12 Νοεμβρίου 2023.

Το περίπτερο, στην Αποθήκη Γ, θα γίνει και φέτος αφενός η βάση για τον συντονισμό όλων των δράσεων του ΕΚΚ που αποσκοπούν στην προώθηση της ελληνικής ταινίας και τη διασύνδεση του ανθρώπινου δυναμικού της με τον διεθνή κινηματογραφικό και οπτικοακουστικό χώρο, κι αφετέρου σημείο φιλικών συναντήσεων των Ελληνίδων και των Ελλήνων κινηματογραφιστών.

EKK Trailer Exoume to kentro HD Ensubs from Greek Film Centre on Vimeo.


Το ΕΚΚ συμμετέχει ενεργά στο 64ο ΦΚΘ

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου συμμετέχει ενεργά στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με τους εξής τρόπους:

  • Συνοδεύει τις ταινίες που έχουν ενισχυθεί από τα χρηματοδοτικά προγράμματά του, παραγωγής και προώθησης.
  • Διοργανώνει και συμμετέχει σε διεθνή και ελληνικά πάνελ ενδυναμώνοντας τη θέση της Ελλάδος στον διάλογο για το μέλλον του κινηματογράφου και του οπτικοακουστικού τομέα στην Ευρώπη. Στον ορίζοντα αυτό, συζητά για τις πρωτοβουλίες, που έχει ήδη πάρει, για τις πράσινες πρακτικές στην παραγωγή κινηματογραφικών και οπτικοακουστικών έργων, αλλά και για το μοναδικό στην Ελλάδα πιλοτικό πρόγραμμα ενίσχυσης μίνι σειρών από το πρώτο στάδιο ανάπτυξής τους.
  • Αξιοποιεί την εμβέλεια του Φεστιβάλ παρουσιάζοντας τα πέντε νέα χρηματοδοτικά προγράμματά του για την ενίσχυση της ελληνικής κινηματογραφίας στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
  • Συστήνει εκ νέου, μέσω του Φεστιβάλ, το CINEDU, την ψηφιακή πλατφόρμα κινηματογραφικών ταινιών για τα σχολεία, συζητώντας για την εμπειρία και τα συμπεράσματα από του πρώτο χρόνο, πιλοτικής, λειτουργίας της πλατφόρμας
Δείτε εδώ τις ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα στο 64ο ΦΚΘ και έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΚΚ