Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του Ωδείου Αθηνών με χρήματα της Περιφέρειας Αττικής και πλέον το κτήριο του Ωδείου διαθέτει αποπερατώμενο το Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δεσποτόπουλος» δυναμικότητας 600 θέσεων, ενώ παράλληλα αναδιαμορφώθηκε πλήρως το Κέντρο Τεχνολογίας Κ3, το Φουαγιέ Τεχνών, η Νέα Σκηνή, το Εστιατόριο – χώροι πολλαπλών χρήσεων.

Τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιωργο Πατούλη για την εποικοδομητική συνεργασία των τελευταίων χρόνων με επιστέγασμα την ολοκλήρωση των έργων ανακαίνισης του Ωδείου Αθηνών, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας που ξεπέρασε τα 7 εκ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ωδείου Νίκος Τσούχλος, κατά τη συνάντηση τους στα γραφεία της Περιφέρειας.

thumbnail_photo_odeio_1

Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπρόεδρος του Ωδείου Γ. Ζώρας, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης και η Α. Γερουλάνου, συνεργάτης του κ. Τσούχλου.

Κατά τη συζήτηση, ο κ. Πατούλης αναφερόμενος στα έργα εκσυγχρονισμού του Ωδείου έκανε λόγο για ένα έργο με ισχυρό πολιτιστικό πρόσημο, το οποίο μαζί με την Εθνική Πινακοθήκη, η αναβάθμιση της οποίας φέρει και αυτή την «ηχηρή» σφραγίδα της Περιφέρειας καθώς χρηματοδότησε με 18 εκ. ευρώ έργα ανακατασκευής, είναι από τα πιο εμβληματικά πολιτιστικά τοπόσημα της πρωτεύουσας.

thumbnail_photo_odeio_4

«Χαίρομαι που συμβάλλαμε ώστε να κλείσει μία εκκρεμότητα ετών» ανέφερε και πρόσθεσε πως η Περιφέρεια τα τελευταία χρόνια διέθεσε μέσα από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 πάνω από 60 εκ. ευρώ, για την ανάδειξη υποδομών πολιτισμού σε όλη την Αττική.

Από την πλευρά του ο κ. Τσούχλος εξέφρασε για άλλη μία φορά την ευγνωμοσύνη του προς τον Περιφερειάρχη για τη στήριξη, υπογραμμίζοντας πως μέσα στον Δεκέμβριο θα διοργανωθεί στο Ωδείο και μία εκδήλωση με αφορμή την ολοκλήρωση των έργων ανακαίνισης του Ωδείου, μετά από τόσα χρόνια.

photo_odeio_5

Ξεπέρασε τα 7 εκ. ευρώ η χρηματοδότηση των έργων από την Περιφέρεια

Υπενθυμίζεται πως το εμβληματικό έργο του εκσυγχρονισμού των χώρων του Ωδείου, που είχαν μείνει ημιτελείς από τα τέλη της δεκαετίας του ’70, χρηματοδότησε η Περιφέρεια Αττικής με πόρους από το ΠΕΠ Αττική 2014 – 2020 που ξεπέρασαν τα 7 εκ. ευρώ.

Ειδικότερα πραγματοποιήθηκε η αποπεράτωση του Αμφιθεάτρου «Ιωάννης Δεσποτόπουλος» δυναμικότητας 600 θέσεων μαζί με τους βοηθητικούς χώρους, ενώ παράλληλα αναδιαμορφώθηκε πλήρως το Κέντρο Τεχνολογίας Κ3, το Φουαγιέ Τεχνών, η Νέα Σκηνή, το Εστιατόριο – χώροι πολλαπλών χρήσεων που επιτρέπουν στο Ωδείο Αθηνών να επιτελέσει στο ακέραιο την αποστολή του ως κύτταρο τεχνών, εκπαίδευσης, καινοτομίας, δημιουργικότητας και κοινωνικής έκφρασης, τόσο για όσους και όσες δραστηριοποιούνται γύρω από τους εν λόγω τομείς, όσο και για τους χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες που θα απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας παραστάσεις και δραστηριότητες. Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής, ενέκρινε και την πρόσθετη χρηματοδότηση του έργου, ύψους 790.000 ευρώ, με στόχο τη ψηφιοποίηση και αρχειοθέτηση του πολύτιμου Ιστορικού Αρχείου του Ωδείου.