Ο Δεκέμβριος στην αγαπημένη μουσική σκηνή Faust, στο Μοναστηράκι περιμένει αυτές τις γιορτές το κοινό παρουσιάζοντας τα καλύτερα συγκροτήματα και τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες της πόλης.

kogiaman

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 

ΚΩΓΙΑΜΑΝ

Οι ΚωΓιαMan, ένα μουσικό σχήμα που αποτελείται από ούτι, κρουστά και κανονάκι, κάνουν ποδαρικό για τον μήνα Δεκέμβριο στη μουσική σκηνή του Faust σε μία ζωντανή εμφάνιση. Οι επιρροές του σχήματος είναι από την παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Μεσογείου με χαρακτηριστικό τους τη χρήση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών μέσων (πετάλια, λούπες, samples και ηλεκτρονικοί πειραγμένοι ήχοι από pads) που δημιουργούν ένα «ψυχεδελικό συνονθύλευμα», το οποίο άλλοτε παραπέμπει σε ροκ και άλλοτε σε ηλεκτρονικά (drum n base, darkwave, dub) ηχοτοπία. Χαρακτηριστικές, επίσης, του συγκροτήματος είναι οι τολμηρές διασκευές. Όλα αυτά συνδυασμένα με το χιούμορ και την αμεσότητα που τους διακρίνει στις ζωντανές εμφανίσεις δημιουργούν ένα συγκρότημα με μοναδική προσωπικότητα.

Ούτι: Κώστας Τσαρούχης
Κρουστά: Γιάννης Ριζόπουλος
Κανονάκι: Μανώλης Χριστοδούλου
Special guest: Χαρούλα Τσαλπαρά

Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 7€

skentos3


Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 

ΝΙΚΟΣ ΣΚΕΝΤΟΣ

Ο Νίκος Σκέντος είναι το παιδί της διπλανής πόρτας, ένας μικρός αστροναύτης με μεγάλα όνειρα μεγαλωμένος μέσα στα τσιμέντα της πόλης. Η μουσική του χαρακτηρίζεται ως λίγο νοσταλγική, εύθυμη και ταξιδιάρικη. Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή του Faust και μας καλεί να εκτοξευτούμε στο διάστημα της διασκέδασης και της ενέργειας.
Κι όποι@ αντέξει!

Ώρα έναρξης: 21:00
Είσοδος: 8€

Κυριακή 3 και Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 

FAMOUS COMEDY NIGHTS SEASON 3

Το Νο1 ουίσκι της Σκωτίας επιστρέφει για 3η σεζόν με τα Famous Comedy Nights για να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία stand-up comedy στην Αθήνα. Μοναδικές παραστάσεις και ένα line up ανεπανάληπτο με Λάμπρο Φισφή, Δημήτρη Μακαλιά, Βύρωνα Θεοδωρόπουλο, Μιχάλη Μαθιουδάκη και 6 special guests, οι οποίοι δίνουν ραντεβού στο Faust στην Αθήνα, για να προσφέρουν λογοπαίγνια, γέλιο, punchlines και μοναδικό storytelling στο κοινό.
Το line up για κάθε βραδιά:

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου
Λάμπρος Φισφής
Άγγελος Σπηλιόπουλος
Δημήτρης Μακαλιάς
Μιχάλης Μαθιουδάκης
Βύρωνας Θεοδωρόπουλος

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 
Λάμπρος Φισφής
Θωμάς Ζάμπρας
Δημήτρης Μακαλιάς
Μιχάλης Μαθιουδάκης
Βύρωνας Θεοδωρόπουλος

Eίσοδος ελεύθερη με τηλεφωνική κράτηση στο Τ. 210 32 34 095

dalkance

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 

DALKANCE

Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής πιάνει το μικρόφωνο και με ένα τρίο υπέροχων μουσικών πολυεργαλείων επιστρέφουν για μια σειρά από ακόμη πιο θεότρελα live. Στις κιθάρες στα synths και στα productions ο Γρηγόρης Ελευθέριου. Στο μπουζούκι, τον μπαγλαμά, το ούτι και το κλαρίνο ο Κωνσταντίνος Τσιμπούκης. Στο μπάσο και το bass station ο Γιάννης Βουτσινάς.

Πλήκτρα, beat, κιθάρες, μπουζούκια, μπαγλαμάδες, βρωμόμπασα και λουπαδόροι επιστρέφουν στη σκηνή του Faust σε μια σειρά από twisted covers τραγουδιών που όλοι αγαπήσαμε αλλά ποτέ δε φανταζόμασταν ότι θα τ’ ακούγαμε έτσι. R n’ Β hits απ’ τα 00s, pop τραγούδια της 90s παιδικότητας μας, η ροκ εφηβεία μας, ρεμπέτικα και λαικά απ’ όλες τις δεκαετίες περνάνε μέσα από την μπάντα και φτάνουν σε σας γκρουβάτα και χορευτικά και ατμοσφαιρικά και νταλκαδιάρικα και παράξενα. Ένα live γι’ αυτούς που ερωτεύτηκαν, γι αυτούς που πόνεσαν, γι αυτούς που έχουν σεβντά και θέλουν τον πόνο τους να τον χορέψουν και να τον τραγουδήσουν.

Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 7€

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ

Ο Γιάννης Μαργάρης κάνει, για πρώτη φορά στην Αθήνα, live εμφάνιση στη σκηνή του Faust. Ερωτικός, συναισθηματικός και με τη δίκη του ξεχωριστή "τρέλα", έρχεται να μας πάρει σε ένα ταξίδι γεμάτο συναισθήματα.

Ώρα έναρξης: 21:00
Είσοδος: 10€

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 

ΜΥΡΤΩ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Η Μυρτώ Βασιλείου, η πιο ξεχωριστή φωνή της νέας γενιάς ερμηνευτών, επιστρέφει στη σκηνή του Faust. Έχοντας γεμίσει τις μπαταρίες της μετά την επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο δίπλα στον Γιάννη Κότσιρα, έρχεται να μετατρέψει τις Παρασκευές μας σε υπέροχα μουσικά ταξίδια. Με τη μοναδική, εντελώς ξεχωριστή χροιά της και τον ιδιαίτερο τρόπο που γεμίζει τη σκηνή με την παρουσία της, έχει κερδίσει το κοινό όχι μόνο για την ερμηνεία και τα τραγούδια της αλλά και για τον τρόπο που επικοινωνεί και «παίζει» μαζί του. Μετράει ήδη σπουδαίες συνεργασίες και επιτυχημένες συναυλίες, ενώ πρόσφατα παρουσίασε τον τρίτο της δίσκο με τίτλο "Εσύ με κάνεις και μπορώ" σε μουσική του Κώστα Τσίρκα, στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και της Νάντιας Δουλαβέρα και ενορχηστρώσεις του Αλέξανδρου Λιβιτσάνου. Πολλά από τα νέα αυτά τραγούδια θα ακούσουμε στο Faust, μαζί με αγαπημένες διασκευές και παλιότερα κομμάτια της σε ένα μελωδικό μείγμα electropop και έντεχνου με μεσογειακά αλλά και ανατολίτικα στοιχεία. Ετοιμαστείτε για μια σειρά μοναδικών μουσικών συναντήσεων στο FAUST!

Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 10€

pentaris

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕΝΤΑΡΗΣ - “Human Cast” Inclusive Art Festival

Ο ταλαντούχος Άγγελος Πεντάρης επιστρέφει στο Faust σε μία ακόμα drum up the volume βραδιά στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πολυθεματικό φεστιβάλ “Human Cast” Inclusive Art Festival που περιλαμβάνει εικαστικά, μουσική, θέατρο και χορό από καλλιτέχνες διαφορετικής φυλετικής και εθνικής καταγωγής, ΛΟΑΤΚΙ και ανάπηρων ατόμων, ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας και σωματικής ποικιλομορφίας με σκοπό την ισότιμη και αξιοπρεπή προβολή τους.

Ώρα προσέλευσης: 21:30
Είσοδος: 10€

tito

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου

ΤΙΤΟ BADEN

Μετά την επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία του, ο Τίτο Μπαντέν επιστρέφει με ένα κεφάλι γεμάτο χρυσάφι, μελωδίες και θετική ενέργεια και μας ετοιμάζει μία μεγάλη συναυλία στο Faust, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, όπου θα παρουσιάσει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “σαν μπούκλα στο μαλλί της” που κυκλοφόρησε πρόσφατα σε ενορχήστρωση και παραγωγή του Παντελή Πέτρου (Taurus Produktion), μαζί με τραγούδια από παλαιότερες προσωπικές του δουλειές και διασκευές από το ευρύ φάσμα της ελληνικής σκηνής. Εκτός από την ερωτική διάθεση που μας έχει συνηθίσει στα τραγούδια του, ο Τίτο θα μας παρουσιάσει έναν δίσκο με στίχο κοινωνικής διαμαρτυρίας, αγγίζοντας «καυτά» κοινωνικά ζητήματα όπως η αστυνομική βία, το ψέμα, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία. Πλάι του θα έχει καλεσμένους, κυρίως, από την ελληνική ροκ σκηνή όπως: ο Frank Panx (Panx Romana), ο Γρηγόρης Κλιούμης (Υπόγεια Ρεύματα), ο Γιώργος Λαγγουρέτος (Stournari Street Band - ex Magic de Spell), ο Βασίλης Ράλλης, και άλλους.

Μαζί του, στην μπάντα θα είναι οι εξαιρετικοί μουσικοί:

Γιάννης Παπαδήμος: βιολί
Παναγιώτης Βλάχος: τύμπανα
Αλέξανδρος Πουλιάσης: ηλ. Κιθάρα
Κωνσταντίνος Σαρτζής: μπάσο

Ώρα έναρξης: 21:00
Είσοδος: 7€

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου

Vassilikos «The Grand Duet»

Ο Vassilikos, συνθέτης και στιχουργός των Raining Pleasure, μετά τις επιτυχημένες του εμφανίσεις ανά την Ελλάδα με το καινούργιο του πρότζεκτ «The Grand Duet», έρχεται για ένα δυναμικό live στη σκηνή του FAUST.

Μαζί του στη σκηνή βρίσκεται ο Γιώργος Τριανταφύλλου – το δεύτερο μέλος του Grand Duet – το απόλυτο ταίριασμα σε αυτό το μουσικό σχήμα, ενώ ο υπολογιστής συμπληρώνει σε backing track έναν ήχο γεμάτο, που δημιουργεί την εμπειρία της ολοκληρωμένης μπάντας. Το setlist περιλαμβάνει αγαπημένα κομμάτια των Raining Pleasure έτσι όπως τα θυμόμαστε, αλλά και κάποια με αλλαγμένο ήχο σε μια σύγχρονη εκτέλεσή τους. Ακολουθούν οι διασκευές σε εμβληματικά τραγούδια από το album Vintage (2009 ). Το “You are my destiny” και “I who have nothing” γεμίζουν με τον ήχο τους τον αέρα, ενώ φυσικά δε λείπουν οι αναφορές στο Sunday Cloudy Sunday (2013) με διασκευές του Βασίλη Τσιτσάνη που φέρνουν τον δικό τους ανατρεπτικό χαρακτήρα στο live. Το “Amazing Grey”, που κυκλοφόρησε το 2019, έχει τη δική του θέση στις εμφανίσεις του Vassilikos «The Grand Duet» δημιουργώντας μια pop ατμόσφαιρα με σκοτεινά υποστρώματα και στίχους που θέλεις να τραγουδάς.

To μουσικό project του Vassilikos «The Grand Duet» είναι μια δυνατή εμπειρία που σε κάνει να θυμηθείς την αυθεντική χαρά του live concert.

Vassilikos: φωνή, κιθάρες, μπάσο, πλήκτρα
Γιώργος Τριανταφύλλου: κιθάρες, πλήκτρα
Παραγωγή: Menta Art Events
Doors Open: 21:00
Ώρα έναρξης: 21:30
Γενική είσοδος: 10€

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης επιστρέφει με τη μοναδική του ενέργεια στη σκηνή του Faust, για ένα ακόμα «uncensored» party γεμάτο ήχους από ελληνικό και ξένο pop-rock. Ο Κωνσταντίνος είναι ένας από τους επιδραστικούς νέους καλλιτέχνες, γνωστός για την αυθεντική σκηνική του παρουσία και τη μοναδική σύνδεσή του με το κοινό. Έχει, ήδη, κυκλοφορήσει ένα ΕΡ με τίτλο στη «Χώρα των τρελών και των Αθώων» από τη final touch από όπου και το single «ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ», ενώ τον Απρίλιο 2023 κυκλοφόρησε το τελευταίο του single με τίτλο «ΠΑΙΞΕ ΜΠΑΛΑ». Σύντομα αναμένεται η κυκλοφορία του νέου του Single- έκπληξη.

Ώρα έναρξης: 22:00
Είσοδος: 10€

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου

PAND

Μετά από πολλά viral freestyles και remixes, ο 21χρονος independent ράπερ είναι έτοιμος να αναδείξει την ορίτζιναλ δουλειά του.
Είναι μεγαλωμένος στην Αθήνα, αλλά, ταυτοχρόνως, με πολλές ξένες επιρροές. Η μουσική του χαρακτηρίζεται από old school rap στοιχεία, σε συνδυασμό με φρέσκιες μελωδίες και ήχους σε αγγλοελληνικό στίχο. Με πάνω από 250,000 streams στο 2023, έρχεται να ξεσηκώσει το κοινό παίζοντας κομμάτια όπως, μεταξύ άλλων, το “UP NEXT”, το “INDONESIA”, το “GRAVY”, καθώς και ακυκλοφόρητα τραγούδια με συνοδεία μπάντας.

Doors open: 20:00
Entrance: 7€

Τα εισιτήρια των θεαμάτων δεν περιλαμβάνουν ποτό
Για κρατήσεις θέσεων:
FAUST
Τ. 210 3234095
(12:00 -21:00)
Email: info@faust.gr