Ο Βόλος ανοίγει αυλαία μετά από 15 ολόκληρα χρόνια και γιορτάζει την επαναλειτουργία του εμβληματικού Δημοτικού Θεάτρου Βόλου «Βαγγέλης Παπαθανασίου» τον Δεκέμβριο με μία σειρά εκδηλώσεων ορόσημο στα χρονικά της πόλης.

Ο Δήμος Βόλου διεκδίκησε και ανέλαβε την ανακατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, ένα θέατρο άρρηκτα συνδεδεμένο με τον πολιτισμό της πόλης και ανέθεσε στη Δ/νση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Το αφιέρωμα στον Βαγγέλη Παπαθανασίου

Η νέα εποχή πολιτιστικής δραστηριότητας στον Βόλο εγκαινιάζεται την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 με μία μεγάλη μουσική γιορτή - αφιέρωμα στον σπουδαίο Έλληνα Μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, γνωστό σε όλη την υφήλιο ως Vangelis.

Πρόκειται για μία υπερπαραγωγή, ωδή στη ζωή και στο έργο του διεθνώς αναγνωρισμένου συνθέτη με καταγωγή από την Αγριά Βόλου, την οποία εμπνεύστηκαν και πρότειναν ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου Δημήτρης Πιατάς και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Τμήματος Μουσικής Ανδρέας Μιμαίος.

Piatas

Το αφιέρωμα στον Βαγγέλη Παπαθανασίου, «τον Έλληνα που ξεπέρασε τα όρια του πλανήτη και έγινε άστρο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου κ. Δημήτρης Πιατάς, θα εγκαινιάσει το Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Βαγγέλης Παπαθανασίου», που ευλόγησε τον Ιούνιο του 2023 ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Θα περιλαμβάνει την αξεπέραστη και πολυβραβευμένη μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου, για την οποία έχουν εξασφαλισθεί αποκλειστικά δικαιώματα, εκτελεσμένη από τη Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου και 230 χορωδούς, ενώ θα πλαισιώνεται με πλούσιο οπτικό υλικό η σκηνοθεσία του οποίου ανατέθηκε στον διακεκριμένο σκηνοθέτη Νίκο Σούλη, τον «πατέρα» των μουσικών ταινιών στην Ελλάδα. Επιπλέον, θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις με κείμενα που επιμελήθηκε και θα παρουσιάσει ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Θανάσης Λάλας, στενός φίλος του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

thumbnail_7_

Πληροφορίες εκδήλωσης
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023
ΧΩΡΟΣ: Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Βαγγέλης Παπαθανασίου»
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: μέγιστος χρόνος 2 ώρες
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: https://www.ticketservices.gr/event/vangelis-papathanasiou-dimotiko-theatro-volou/?lang=el 

Συντελεστές
Καλλιτεχνική Διεύθυνση, σκηνοθεσία: Δημήτρης Πιατάς
Καλλιτεχνική Διεύθυνση και επιμέλεια μουσικού προγράμματος : Ανδρέας Μιμαίος
Σκηνοθεσία, Μοντάζ και επεξεργασία εικόνας : Νίκος Σούλης
Διεύθυνση Συμφωνικής Ορχήστρας Βόλου - Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς
Στην εκδήλωση συμμετέχει ζωντανά ο Θανάσης Λάλας
Επιμέλεια καλλιτεχνικού προγραμματισμού : Βαγγέλης Βογιατζής

Παρουσιάζει ο Δημήτρης Πιατάς

Η παραγωγή εντάσσεται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης 2023 μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.