Μαγικά Χριστούγεννα για μικρούς και μεγάλους υπόσχονται οκτώ πανέμορφα χριστουγεννιάτικα χωριά, που με κεντρικό πρόσωπο τον Άγιο Βασίλη δημιουργούν μια άκρως γιορτινή ατμόσφαιρα από άκρη σε άκρη της χώρας. Παγοδρόμια, κατασκευές, γλυκο-κεράσματα, face painting, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, χριστουγεννιάτικες μασκότ, animateurs, μαριονέτες και ταχυδακτυλουργοί είναι μερικοί από τους τρόπους διασκέδασης που έχει ο επισκέπτης την ευκαιρία να απολαύσει σε αυτά.

asterokosmos-3

Ο Αστερόκοσμος στη Θεσσαλονίκη 

Το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο Χριστουγεννιάτικο πάρκο και λούνα πάρκ της Θεσσαλονίκης, είναι ο Αστερόκοσμος, που θα λειτουργεί έως τις 7 Ιανουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Περιλαμβάνει ένα μοναδικό Fun Park, με 15 παιχνίδια, και 2 παγοδρόμια, και δίνει, για άλλη μια χρονιά, τον παλμό των εορτών, στη Θεσσαλονίκη.

mylos_ksotikon

Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα

Ένα από τα πιο διάσημα Χριστουγεννιάτικα Πάρκα της χώρας είναι και ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα, ένας χώρος βγαλμένος από παραμύθι, που όμοιό του δεν υπάρχει. Κάθε χρόνο έχει ένα καινούριο θέμα που κάνει τους επισκέπτες να νιώθουν στο έπακρο το πνεύμα των Χριστουγέννων. Διαθέτει παιχνίδια, δραστηριότητες, Θεματικές Κατασκευές, ήρωες, αξιοθέατα, φαγητό όλα μαζεμένα σε έναν χώρο μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2024.

oneiroupolh-dramas

Ονειρούπολη Δράμας

Για 19η χρονιά η Ονειρούπολη στολίζει γιορτινά την πόλη της Δράμας με ξύλινα σπιτάκια, στολίδια, λαμπιόνια που ετοιμάζονται να χαρίσουν στον κόσμο ένα μοναδικό παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό γεμίζοντας χαμόγελα και θετική διάθεση όσους περιηγηθούν στις μαγικές του διαδρομές.

MAG1677


White Christmas στα Ιωάννινα


Στην πόλη των Ιωαννίνων το χριστουγεννιάτικο χωριό WHITE CHRISTMAS προσφέρει μία μοναδική χριστουγεννιάτικη εμπειρία γεμάτη από δράσεις για όλους. Luna park και παιχνίδια, αγορά, face painting και πολλά άλλα υπόσχονται να χαρίσουν αξέχαστε γιορτές σε μικρούς και μεγάλους. Βρίσκεται στον χώρο του Πανηπειρωτικού Σταδίου έως τις 7 Ιανουαρίου με δωρεάν είσοδο και πολλές χριστουγεννιάτικες δράσεις για το κοινό.

home_VILLAGE-1-min

Χριστούγεννα στον Βόλο


Ένα φαντασμαγορικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό λειτουργεί και στον Βόλο που βρίσκεται μαζί με ένα τεράστιο παγοδρόμιο στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου και εντάσσεται στον κύκλο γιορτινών εκδηλώσεων με τίτλο «Ο Βόλος μας Μαγεύει» που πραγματοποιείται για 10η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη. Μαζί με τη φωτισμένη «Αργώ» – σύμβολο της πόλης στην παραλία του Βόλου- και τα δρώμενα στο εμπορικό κέντρο αποτελούν πόλο έλξης για ντόπιους και επισκέπτες.

pinokio

Οι Χριστουγεννιάτικες περιπέτειες του Πινόκιο στην Κομοτηνή

Στην Κομοτηνή το χωριό με όνομα «Οι Χριστουγεννιάτικες περιπέτειες του Πινόκιο», αποτελεί μία πρωτοβουλία του Δήμου Κομοτηνής και λειτουργει μέσα στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής μέχρι τις 6 Ιανουαρίου του 2024, με ελεύθερη είσοδο για όλους. Ο Μικρός Πρίγκιπας, η Χάιντι, ο Παπουτσωμένος Γάτος, ο Χάνσελ και η Γκρέτελ, ο Εγωιστής Γίγαντας, Ο Μόγλη και ο Σκρουτζ γίνονται οι πρωταγωνιστές των πιο παραμυθένιων Χριστουγέννων και συνυπάρχουν με τους σκανδαλιάρηδες βοηθούς του Άη Βασίλη, σ’ ένα ονειρικό σκηνικό στο πάρκο της πόλης.

texnopoli

The Christmas Factory - Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Έως τις 6 Ιανουαρίου 2024 θα είναι ανοιχτός και ο μαγικός χριστουγεννιάτικος κόσμος στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με «Τα μυστικά του Άι Βασίλη» να έχουν επιστρέψει στο πιο παραμυθένιο εργοστάσιο Χριστουγέννων της Αθήνας. Τα ξωτικά, φέτος, αποφάσισαν να αφιερώσουν τα φετινά Χριστούγεννα στα γενέθλια και την ιστορία του. Η ευκαιρία είναι μπροστά τους. Φέτος το αγαπημένο εργοστάσιο του Άγιου Βασίλη το «The Christmas Factory» που επιλέγει να περνάει κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα του, έχει γενέθλια και γίνεται 10 χρονών.

Santa-Claus-Kingdom-2


Santa Claus Kingdom- Παιανία

Ωστόσο το ωραιότερο παραμύθι του κόσμου ζωντανεύει στη Χριστουγεννιάτικη Ονειροχώρα του Santa Claus Kingdom στο Μ.Ε.C. Παιανίας. Το Santa Claus Kingdom, το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο που έγινε θεσμός, μας καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, να ζήσουμε την πιο Μαγική Χριστουγεννιάτικη ιστορία και να απολαύσουμε αμέτρητα παιχνίδια. Η Χριστουγεννιάτικη Ονειροχώρα του Santa Claus Kingdom είναι ένας στεγασμένος χώρος, 13.000 τ.μ., που δεν επηρεάζεται από τις κλιματολογικές συνθήκες. Συνδυάζει τη χριστουγεννιάτικη, παραμυθένια ατμόσφαιρα με αμέτρητα παιχνίδια, δημιουργικά και μουσικά εργαστήρια, παιδικές παραστάσεις, μάγους με απίθανα κόλπα, face painting, αλλά και Χριστουγεννιάτικη αγορά.