Η «Σημαία των Αθηνών» συνεχίζει το ταξίδι της κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στο Θέατρο Από Μηχανής, με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Δημήτρη Μυλωνά να ζωντανεύουν τους ήρωες που γέννησε η φαντασία του συγγραφέα Ανδρέα Κεντζού.

Μια παράσταση σύγχρονη, μια μαύρη κωμωδία για τις ανθρώπινες σχέσεις, έρχεται να τονίσει την ανάγκη για ελευθερία, κοινωνική και ατομική, για αποδοχή, συμπερίληψη και ίσα δικαιώματα στην πράξη για όλους.

chf_3575

Λίγα λόγια για το έργο

Νύχτα 30ής Μαΐου 1941, Αθήνα.

Τρεις ατρόμητοι νεαροί σκαρφαλώνουν κρυφά στην Ακρόπολη και κάτω απ’ τη μύτη της γερμανικής φρουράς κατεβάζουν τη σβάστικα και την πετούν σ’ ένα πηγάδι. Είναι «η πρώτη πράξη αντίστασης κατά του φασισμού στη σκλαβωμένη Ευρώπη». Οι έρευνες για την ανεύρεση της σημαίας αποβαίνουν άκαρπες.

Η σημαία όμως δεν έχει χαθεί. Βρίσκεται σε ένα σπίτι. Στην Αθήνα. Σήμερα. Στα χέρια μιας οικογένειας που αδυνατεί να αντιμετωπίσει το αδιέξοδό της.
Η μητέρα πίνει, ο πατέρας εθισμένος στα χαρτιά, η κόρη εργασιομανής, επενδύει όλο της το «είναι» στην καριέρα, αφήνοντας -υπό τον φόβο της κριτικής και της κοινωνικής προκατάληψης- κρυφή τη σχέση με τη σύντροφό της. Και στο επίκεντρο ο παππούς, ήρωας του άλλοτε, καθηλωμένος στην ακινησία του…

Η σημαία των Αθηνών του Ανδρέα Κεντζού, μια μαύρη οικογενειακή κωμωδία για τα σαθρά θεμέλια των ανθρώπινων σχέσεων που μάταια αγωνιούν να σταθούν ανάμεσα σε μυστικά, αυθαίρετες προσδοκίες και ζωτικά ψεύδη.

Η σημαία των Αθηνών του Ανδρέα Κεντζού είναι μια μαύρη οικογενειακή κωμωδία για τα σαθρά θεμέλια των ανθρώπινων σχέσεων που μάταια αγωνιούν να σταθούν ανάμεσα σε μυστικά, αυθαίρετες προσδοκίες και ζωτικά ψεύδη. Η σημαία-σύμβολο μιας σπουδαίας πράξης αντίστασης του παρελθόντος βρίσκεται σε χέρια που δεν μπορούν να την αντέξουν. Η ανάγκη για ελευθερία, κοινωνική και ατομική, για αποδοχή, συμπερίληψη και ίσα δικαιώματα στην πράξη για όλους, είναι παντοτινή.

Ταυτότητα παράστασης

«Η σημαία των Αθηνών»
Μαύρη κωμωδία σε δύο πράξεις

Συγγραφέας: Ανδρέας Κεντζός

Παίζουν (αλφαβητικά): Γιάννης Κοτσαρίνης, Μαρία Μαυροματάκη, Νίκος Παντελίδης, Ορσαλία Πιπίδη, Μαίρη Τσαβαλιά

Πληροφορίες

Πάνω Σκηνή «ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ» Θεάτρου, Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, Αθήνα (Σταθμός μετρό: Μεταξουργείο), τηλ: 210 5232097
Από 30 Ιανουαρίου 2024 και κάθε Τρίτη στις 21:00, Τετάρτη στις 19:00, Πέμπτη 21:00
Εισιτήρια: €16 (γενική είσοδος) και €13 (μειωμένο)
Προπώληση: https://t.ly/-9iHP 
Προσφορά προπώλησης: €8 από €16 (από 9 Ιανουαρίου έως και 9 Φεβρουαρίου).
Διάρκεια: 85’