Αν θέλεις, με αφορμή την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, να απολαύσεις τις πιο ζουμερές ιστορίες αγάπης κάνε μια βόλτα στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη ή επισκέψου το eshop του και θα βρεις αμέτρητα βιβλία κάθε κατηγορίας και θέματος από όλους τους εκδοτικούς οίκους, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία καλόγουστων δώρων με έκπτωση 14% για την Ημέρα των Ερωτευμένων, για να δείξεις στο αγαπημένο σου πρόσωπο πόσο το αγαπάς.

Μικρή φιλοσοφία του έρωτα-- εκδόσεις Πατάκη


mikri_filosfia_toy_erota


H «Μικρή φιλοσοφία του έρωτα» είναι ένα πρωτότυπο ερωτικό μυθιστόρημα που περιγράφει με χαριτωμένο τρόπο το πώς ζούμε κι ερωτευόμαστε σήμερα. Περνώντας από τον Αριστοτέλη στον Βιτγκενστάιν και στον Γκράουτσο Μαρξ, και από την Ιστορία στη θρησκεία, ο Βρετανός συγγραφέας Αλαίν ντε Μποττόν χαρτογραφεί την πορεία μιας ερωτικής σχέσης από το πρώτο φιλί ως τους καβγάδες και τη συμφιλίωση, από την οικειότητα και την τρυφερότητα ως την απομάκρυνση, την αγωνία και την πίκρα του χωρισμού. Η «Μικρή φιλοσοφία του έρωτα» εξετάζει με σύγχρονο βλέμμα τα πανάρχαια διλήμματα της καρδιάς

Η λέσχη των αθεράπευτα αισιόδοξων- εκδόσεις Πόλις


h_lesxi


Το 1959 ο Μισέλ Μαρινί είναι δώδεκα ετών. Είναι η εποχή του ροκ-εν-ρολ και του Πολέμου της Αλγερίας. Ο ίδιος είναι ερασιτέχνης φωτογράφος, μανιώδης αναγνώστης και θαμώνας τού "Balto", ενός μπιστρό στη λεωφόρο Ντανφέρ-Ροσρώ, όπου συναντιέται με τους φίλους του για να παίξουν ποδοσφαιράκι. Στην πίσω αίθουσα του μπιστρό θα γνωρίσει τον Ίγκορ, τον Λεονίντ, τον Σάσα, τον Ίμρε και την υπόλοιπη παρέα, πολιτικούς πρόσφυγες από τις κομμουνιστικές χώρες. Οι άνθρωποι αυτοί εγκατέλειψαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, τις οικογένειές τους, πρόδωσαν τα ιδανικά και τα πιστεύω τους. Συναντήθηκαν στο Παρίσι, στη Λέσχη σκακιστών που φιλοξενεί η πίσω αίθουσα του "Balto", όπου συχνάζουν επίσης ο Ζοσέφ Κεσέλ και ο Ζαν-Πωλ Σαρτρ. Επιπλέον, τους δένει ένα φοβερό μυστικό, που ο Μισέλ τελικά θα το ανακαλύψει. Η γνωριμία με τα μέλη της Λέσχης θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του αγοριού. Γιατί είναι όλοι τους αθεράπευτα αισιόδοξοι.

Μικρά Αγγλία - εκδόσεις Καστανιώτη


mikra_agglia


Η ιστορία διαθέτει ναυτικό φυλλάδιο και ταξιδεύει επί μία εικοσαετία μεταφέροντας θαλασσοφαγωμένους άντρες και θαλασσοφαγωμένες γυναίκες στους μεγάλους ή ασήμαντους πλόες της ζωής, από τη Σουραμπάγια στα βυσσινοχώραφα της Άνδρου, από ένα ντοματοπίλαφο στο Μπουένος Άιρες κι από τις συμμαχικές νηοπομπές κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου στη Ρίβα και στο λευκό διώροφο των Σαλταφέρων με το τσιγκούνικο ταβάνι, που σαν απλωμένο τουλπάνι έσταζε τους ήχους του απάνω σπιτιού και μαζί τους ήχους του έρωτα στο πανομοιότυπο κάτω σπίτι, είκοσι τέσσερις λεπτές κυπαρισσοσανίδες που ρήμαξαν ζωές

Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας - εκδόσεις Ψυχογιός


o_erotas_sta_xronia_ths_xoleras


Ήταν αναπόφευκτο: το άρωμα του πικραμύγδαλου του θύμιζε πάντα τη μοίρα των αδιέξοδων ερώτων.

Όταν η νεαρή Φερμίνα Δάσα αρνείται τις παθιασμένες προτάσεις του Φλορεντίνο Αρίσα και παντρεύεται τον δόκτορα Χουβενάλ Ουρμπίνο, ο αθεράπευτα ρομαντικός Φλορεντίνο αναζητά παρηγοριά στην αγκαλιά πολλών άλλων γυναικών, καμία όμως δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη Φερμίνα στην καρδιά του. Πιστός στον όρκο του ότι θα την αγαπάει για πάντα, ζει για την ημέρα που εκείνη θα απελευθερωθεί από τα δεσμά της. Όταν, μισό αιώνα αργότερα, ο σύζυγος της Φερμίνα σκοτώνεται προσπαθώντας να κατεβάσει τον παπαγάλο του από ένα δέντρο μάνγκο, ο Φλορεντίνο αρπάζει την ευκαιρία να δηλώσει την αιώνια αγάπη του. Μπορεί όμως ο νεανικός τους έρωτας να ξαναζωντανέψει στο λυκόφως της ζωής τους;

Η μεγάλη χίμαιρα - εκδόσεις Εστία


h_megali_ximaira


«Η μεγάλη χίμαιρα» είναι ένα λεπτομερές ψυχογράφημα. Ο συγγραφέας καταπιάνεται με έναν γυναικείο χαρακτήρα και τον αναλύει συστηματικά. Είναι η ιστορία της Μαρίνας, μιας νεαρής Γαλλίδας που ερωτεύεται, παντρεύεται κι ακολουθεί τον άνδρα της στη Σύρα, στο πατρικό σπίτι της Επισκοπής. Εκεί ζει κάτω από τον βαρύ, αποδοκιμαστικό ίσκιο της πεθεράς της. Καθώς η Μαρίνα συνδέει την τύχη της με τα βαπόρια του άνδρα της, κάθε ψυχική της αναταραχή έχει περίεργες συνέπειες πάνω στη ζωή τους. Όταν έρχεται η οικονομική καταστροφή που είναι συνδεδεμένη με την ψυχική φθορά της ηρωίδας, τότε όλα μπαίνουν στον φαύλο κύκλο του έρωτα και του θανάτου.

O Άγγλος ασθενής - εκδόσεις Πατάκη


agglos_asthenis


Τέλος του Β΄ Παγκόσµιου πολέµου, σε µια εγκαταλειµµένη ιταλική βίλα. Μια νοσοκόµα, η Χάνα, εξαντληµένη από τον θάνατο, φροντίζει πεισµατικά τον τελευταίο επιζώντα ασθενή της. Ένας κλέφτης, ο Καραβάτζο, προσπαθεί να ανασυνθέσει την ταυτότητά του, τώρα που τα χέρια του έχουν ακρωτηριαστεί. Ένας Ινδός σκαπανέας, ο Κιπ, ψάχνει για κρυµµένες βόµβες µέσα σ’ ένα τοπίο όπου κανένα σηµείο δεν είναι ασφαλές. Και στο κέντρο αυτού του λαβύρινθου ο Άγγλος ασθενής, χωρίς πρόσωπο µέσα στα φριχτά του εγκαύµατα, ένας άντρας που είναι συνάµα γρίφος και πρόκληση για τους συντρόφους του – και του οποίου οι αναµνήσεις της δοκιµασίας, της διάσωσης και της προδοσίας φωτίζουν το βιβλίο σαν φλογερές αστραπές.
Το εµβληµατικό βιβλίο του Μάικλ Οντάατζε πρωτοκυκλοφόρησε το 1992, τιµήθηκε µε το βραβείο Booker, µεταφράζεται έκτοτε συνεχώς σε περισσότερες από 45 γλώσσες και το 2018 τιµήθηκε µε το Golden Booker, το επετειακό βραβείο για το καλύτερο βιβλίο στα πενήντα χρόνια του θεσµού. Mεταφέρθηκε στον κινηµατογράφο από τον Άντονυ Μινγκέλλα µε πρωταγωνιστές τους Ρέιφ Φάινς, Κάθριν Σκοτ Τόµας και Ζυλιέτ Μπινός. Η ταινία απέσπασε 9 βραβεία Όσκαρ, καθώς και 5 βραβεία BAFTA και 2 Χρυσές Σφαίρες.