Η Σόνια Θεοδωρίδου μίλησε στo parapolitika.gr και τον Γιάννη Ξυνόπουλο για το κονσέρτο που θα δώσει στην Κωνσταντινούπολη με το έργο του Σταύρου Κουγιουμτζή «Ύμνοι Αγγέλων σε ρυθμούς Ανθρώπων».


Είναι ένα τάμα προς τους προγόνους μου

«Με το επερχόμενο κοντσέρτο εκπληρώνεται η επιθυμία μου να Παρουσιάσω το έργο του Σταύρου Κουγιουμτζή "Ύμνοι Αγγέλων σε ρυθμούς Ανθρώπων" στην Κωνσταντινούπολη. Ο Παναγιώτατος ευλόγησε αυτήν την επιθυμία και τιμώντας με όρισε ως ημερομηνία εκτέλεσης του έργου την ημέρα της Ορθοδοξίας.

Πιστεύω πως θα είναι πολύ συγκινητική εκδήλωση. Είναι ένα τάμα προς τους προγόνους μου τους παππούδες και γιαγιάδες από τον Πόντο αλλά και από την Πόλη.

Το έργο από μόνο του με συγκλονίζει με την υπέροχη μουσική και με οδηγεί στις ρίζες του Βυζαντίου.

Θα συμμετάσχουν το φωνητικό σύνολο Πολύμνια, η χορωδία από Σαμοθράκη καθώς και η χορωδία και ορχήστρα Μουσικού σχολείου Καβάλας, Σολίστ στο πιάνο ειναι ο εξαίρετος Θανάσης Μπιλιλής. Τραγουδάμε για την Πόλη. Την Πόλη της καρδιάς μας», ανέφερε η Σόνια Θεοδωρίδου.


1-sonia-theodoridou-concert-istanbul-stayros-koygioymtzhs-kyriakh-ths-orthodoxias-2


Λίγα λόγια για το κονσέρτο

Την Κυριακή 24 Μαρτίου, Κυριακή της Ορθοδοξίας, η διεθνούς φήμης σοπράνο, Σόνια Θεοδωρίδου, θα δώσει ένα μοναδικό κονσέρτο στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και προσωπικοτήτων της ελληνικής κοινότητας της Πόλης.


Οι «Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων», είναι ένα λαϊκό ορατόριο του σπουδαίου συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή και ένα από τα κορυφαία έργα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

Χρησιμοποιώντας ως ποιητικό υλικό, ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, ο Σταύρος Κουγιουμτζής συνέθεσε ένα λυρικό έργο, βασισμένο στη Βυζαντινή μουσική συνδυασμένη με δυτικότροπα και λαϊκά μουσικά όργανα. Συνδυάζοντας αρμονικά το παλιό με το καινούριο, ο συνθέτης δημιουργεί ένα έργο που συγκινεί όχι μόνο θρησκευτικά αλλά και μουσικά.

Με τη μοναδική, λυρική, εκφραστική φωνή της Σόνιας Θεοδωρίδου που προκαλεί έντονα συναισθήματα και σκορπάει ρίγη συγκίνησης στο κοινό, το κονσέρτο θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία.

Ένα έργο που συγκινεί όχι μόνο θρησκευτικά αλλά και μουσικά


Σόνια Θεοδωρίδου: "Παρουσία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου το κονσέρτο μου στην Κωνσταντινούπολη"

Συμμετέχουν:

Η χορωδία και ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Καβάλας
Πιανίστας: Θανάσης Μπιλιλής
Διεύθυνση ορχήστρας: Χρυσούλα Μίσχου
Αφήγηση: Γιάννης Κακάρας
Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο: ΠΟΛΥΜΝΙΑ
Μικτή χορωδία της Σαμοθράκης
Mαθητικές Χορωδίες από τα ελληνικά σχολεία της Κωνσταντινούπολης: Ζωγράφειο – Μεγάλη του Γένους Σχολή - Ζάππειο

Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, 18:30
Cemil Candaş Cultural Center Şişli Municipality
19 Mayıs, Halaskargazi Cd. No:16834360 Şişli / İstanbul