Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Showcase του Εθνικού Θεάτρου από τις 4 έως τις 7 Απριλίου με 35 καλεσμένους καλλιτεχνικούς διευθυντές/-ντριες, επιμελητές/-τριες και υπεύθυνους/ες προγραμματισμού των πιο σημαντικών φεστιβάλ και θεάτρων του εξωτερικού (Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Κίνα, Κορέα, Λετονία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Ταϊβάν, Τουρκία, Φινλανδία, Χιλή, Χονγκ-Κονγκ).

Η διοργάνωση του Showcase είναι κομμάτι μιας ευρύτερης προσπάθειας του Εθνικού Θεάτρου για εξωστρέφεια και για ορατότητα του ελληνικού θεάτρου.

Για τέσσερις μέρες καταξιωμένοι ξένοι/ες καλεσμένοι/ες παρακολούθησαν όλες τις τρέχουσες παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, ενημερώθηκαν για παραγωγές που παίχτηκαν στο πρώτο μέρος της σεζόν, γνώρισαν καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτές σε ειδικά σχεδιασμένες εκδηλώσεις, συζήτησαν πάνω σε ιδέες για μελλοντικά εγχειρήματα, αντάλλαξαν απόψεις για τις διεθνείς τάσεις στα φεστιβάλ του εξωτερικού αλλά και για το παρόν και το μέλλον της θεατρικής τέχνης.

«Η επαφή με καλλιτέχνες άλλων χωρών πάντα είναι μια εξαιρετικά αναζωογονητική και γόνιμη εμπειρία, ανοίγει δρόμους σκέψης, ζύμωσης και μελλοντικών συνεργασιών. Μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την τέχνη που τόσο αγαπάμε και να φανταστούμε μαζί με συναδέλφους μας από το εξωτερικό νέες προοπτικές και δυνατότητες» σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Μόσχος.

Το Showcase του Εθνικού Θεάτρου πραγματοποιείται με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

ethniko11
ethniko7
ethniko6
ethniko4
ethniko5
ethniko1