Το PIRAEUS PORT FILM FESTIVAL [PPFF] είναι το νέο φεστιβάλ κινηματογράφου που διοργανώνεται, Υπό την Αιγίδα του Δήμου Πειραιά και Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής καθώς και με την υποστήριξη της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών (ΕΕΣ).

Φέτος, με τη θεματική “θάλασσα, ναυτικοί, λιμάνια” θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 30 Μαΐου έως και την Κυριακή 2 Ιουνίου, στον Κινηματογράφο ΖΕΑ (Χαριλάου Τρικούπη 39, Πειραιάς).

Κατά τη διάρκεια του PPFF, θα προβληθούν σημαντικές μεγάλου μήκους ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, μικρού μήκους ταινίες Ελλήνων δημιουργών, όλες με άξονα τη θεματική του φεστιβάλ. Επίσης θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις ταινιών από τους δημιουργούς ή κριτικούς κινηματογράφου, θα οργανωθούν στρογγυλά τραπέζια για ζητήματα της σύγχρονης παραγωγής και θα διεξαχθούν εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και σε συνδυασμό με πρωινές εκπαιδευτικές προβολές για σχολεία.

Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής είναι ο Σκηνοθέτης Χρήστος Δήμας και μέλη της επιτροπής είναι ο Διευθυντής Φωτογραφίας Γιώργος Φρέντζος, ο Κριτικός Κινηματογράφου Γιάννης Ζουμπουλάκης, ο Σκηνοθέτης Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης, η Ηθοποιός Ηλιάνα Μαυρομάτη, ο Σκηνοθέτης Δομήνικος Ιγνατιάδης, ο Παραγωγός Ευάγγελος Αγάλου, η Υπεύθυνη γραφείου εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά Ελίνα Βερυκάκη, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πειραιά Γιάννης Χατζηαλέξης και ο Σκηνοθέτης Τώνης Λυκουρέσης.

Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του PPFF έχει αναλάβει η Ηθοποιός και Σκηνοθέτις Λίνα Φούντογλου. Την οργάνωση της παραγωγής έχει η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΘΑΛΛΩ ΑΜΚΕ και την εκτέλεση της παραγωγής η O.C.FILMAKER

Οι κύριοι σκοποί του PPFF είναι η προβολή και προώθηση της εγχώριας κινηματογραφικής δημιουργίας, η δημιουργία διεθνών δεσμών μέσω της 7ης τέχνης, η εκπαίδευση μαθητών με άξονα τον κινηματογράφο, και η εμπλοκή όλων των πολιτών στην ποιοτική κινηματογραφική κουλτούρα.

Το PPFF θα διεξαχθεί με δωρεάν είσοδο για όλους.