Το πρώτο παγκοσμίως θεματικό πάρκο για τον Μέγα Αλέξανδρο βρίσκεται προ των πυλών! Ήταν κάτι που έλειπε ως εμπειρία – ένα φιλόδοξο τουριστικό και πολιτιστικό εγχείρημα με πολλαπλά οφέλη, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Βόρεια Ελλάδα. Εξάλλου, ένα θεματικό πάρκο για τον Μέγα Αλέξανδρο -υπό προϋποθέσεις- μπορεί να αποτελέσει εντυπωσιακό χώρο ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης και πολιτιστικού βιώματος, με στόχο να μεταφέρει τους επισκέπτες στην εποχή του μεγαλύτερου στρατηλάτη όλων των εποχών και να τους μυήσει στον κόσμο της αρχαίας Μακεδονίας, των εκστρατειών του και του ελληνιστικού κόσμου που εκείνος δημιούργησε.

Μέσα στο έτος αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για το προαναφερόμενο θεματικό πάρκο και οι εργασίες υλοποίησής του υπολογίζεται να ξεκινήσουν το 2026, ενώ ο προϋπολογισμός θα πλησιάζει τα 10.000.000 ευρώ. Τη δημιουργία αυτού του πάρκου γνωστοποίησε ο project manager της DreamWorkers, Γρηγόρης Αβανίδης, που συμμετείχε στο 8ο Συνέδριο του Ακαδημαϊκού Προγράμματος Τουρισμού και Φιλοξενίας του The American College of Thessaloniki (ACT) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Πλησίον της Αμφίπολης
Στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα σε έκταση οκτώ στρεμμάτων μεταξύ Καβάλας και Σερρών, πλησίον της Αμφίπολης, πρόκειται να ανεγερθεί αυτό το εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό θεματικό πάρκο αφιερωμένο στη ζωή και την πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στην τοποθέτησή του στο συνέδριο ο project manager της DreamWorkers τόνισε ότι «τα θεματικά πάρκα είναι ελκυστικά, με ιδιαίτερη δυναμική». Εκτίμησε ότι «τα επόμενα χρόνια θα γνωρίζουν μεγάλη ανάπτυξη στην Ελλάδα, μιας και σήμερα υπάρχει σαφές κενό στη χώρα μας. Παρατηρείται υστέρηση στην ανάπτυξή τους και σε σχέση με το τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο». Για αυτό, όπως υποστήριξε, δεν είναι τυχαίο που ήδη ξένοι και Έλληνες επενδυτές αναζητούν χώρους προκειμένου να προχωρήσουν στην ανάπτυξή τους στα εδάφη μας.