Το θέατρο της “Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών” άνοιξε τις πόρτες του με τη μοναδική παράσταση «ΒΙΤΡΟΥΒΙΟΣ» και υποδέχτηκε πλήθος επώνυμων καλεσμένων από τον καλλιτεχνικό, δημοσιογραφικό και επιχειρηματικό κόσμο, που έσπευσε να δώσει το “παρών” και να παρακολουθήσει την μοναδική ερμηνεία του ταλαντούχου Στέφανου Κακαβούλη, σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα. Στη σκηνή ο Στέφανος Κακαβούλης ζωντανεύει τη μυθοπλαστική ιστορία «ΒΙΤΡΟΥΒΙΟΣ» εμπλουτισμένη με πολλά πραγματικά και ιστορικά στοιχεία, αντλώντας έμπνευση από το πιο διάσημο σχέδιο στην ιστορία της Τέχνης, το έργο του Leonardo Da Vinci, «ο Άνθρωπος του Βιτρούβιου».

Οι συμβολισμοί, οι αλληγορίες, τα αποκρυπτογραφημένα μηνύματα, οι κώδικες, η μεταφυσική διάσταση, κρύβονται πίσω από το συγκεκριμένο σχέδιο και πλαισιώνουν τον Άντρα, που πόζαρε στον διάσημο ζωγράφο, δίνοντας του σάρκα και οστά. Η παράσταση φωτίζει τη ψυχοσύνθεση, τις αγωνίες και τη ζωή του, κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του στο ατελιέ του μεγάλου δημιουργού Leonardo Da Vinci.

Όλες οι λεπτομέρειες για την παράσταση


Με τη μορφή μονολόγου ο Άντρας - Βιτρούβιος καθηλώνει το κοινό καθόλη τη διάρκεια της παράστασης. Όλες οι λεπτομέρειες για το έργο Ο «ΒΙΤΡΟΥΒΙΟΣ» είναι το 13ο έργο, που βλέπει τα φώτα της σκηνής, του ταλαντούχου συγγραφέα και ηθοποιού Στέφανου Κακαβούλη. Η έμπνευση να διαδραματίσει τον «ΒΙΤΡΟΥΒΙΟ» με αυτόν τον μονόλογο - εξομολόγηση σε έναν αόρατο δημιουργό προήλθε, όπως αναφέρει και ο ίδιος, από την αγάπη του για τον Leonardo Da Vinci, ο οποίος με κώδικες και συμβολισμούς δημιουργεί τα αριστουργήματα του, όπου η σημασία των λέξεων είναι διττή και λειτουργεί ως εργαλείο για να συγκαλυφθούν ή να προδοθούν τα διαφορετικά μηνύματα.

«Ο Άνθρωπος του Βιτρούβιου» είναι το διάσημο σχέδιο με συνοδευτικές σημειώσεις του Leonardo Da Vinci, που φτιάχτηκε περίπου το 1490 σε ένα από τα ημερολόγια του. Απεικονίζει μία φιγούρα σε δύο αλληλοκαλυπτόμενες θέσεις και συγχρόνως εγγεγραμμένη σε ένα κύκλο και ένα τετράγωνο. Ο Leonardo Da Vinci, μέσα από το σχέδιο αυτό, εξερευνά το ανθρώπινο σώμα, την ανατομία και τη γεωμετρία των «τέλειων» αναλογιών. Ο μονόλογος του ηθοποιού Στέφανου Κακαβούλη, ο οποίος ερμηνεύει και υπογράφει το πρωτότυπο θεατρικό κείμενο, προσκαλεί τον θεατή να σταθεί γυμνός, όπως κι ο ήρωας, και να δεχτεί το φως. Το κοινό έρχεται σε επαφή με ιδέες και μηνύματα που ανυψώνουν το πνεύμα. «ΒΙΤΡΟΥΒΙΟΣ»: Για 10 παραστάσεις στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Εισιτήρια προπωλούνται αποκλειστικά μέσω της ticketservices.gr