Ονειρεύτηκε να φτιάξει τη δική του ταράτσα από τότε που ήταν 6 ετών. Όταν ακόμα οι σελίδες με τα θεάματα στις εφημερίδες ήταν γεμάτες και η αθηναϊκή νύχτα μετρούσε δεκάδες λαϊκά θεάματα. Ο Φοίβος Δεληβοριάς θα κάνει επιτέλους πραγματικότητα αυτή την επιθυμία του. Από τις 7 Ιουνίου και για τρεις μήνες θα μετατρέψει την ταράτσα του Acro σε ένα σύγχρονο αναψυκτήριο!


Στη σημερινή παρουσίαση του project ο ίδιος λειτούργησε και πάλι ως οικοδεσπότης. Μας περιέγραψε την εξέλιξη της ιδέας του, τον θίασο που ονειρεύτηκε και την τέλεια ταράτσα που βρήκε χάρη στην μάνατζερ του Κατερίνα Σταματάκη. Στην Ιερά Οδό σε ένα χώρο που βλέπει κυριολεκτικά όλη την Αθήνα βρίσκονται αυτή τη στιγμή ξυλουργοί και κηπουροί για να φτιάξουν αυτό που ο Φοίβος μετέφερε στην σκηνογράφο Έλλη Παπαγεωργακοπούλου και εκείνη ανέλαβε να το κάνει πράξη.


Στο καλλιτεχνικό τώρα κομμάτι σε αυτή τη σύγχρονη Μάντρα θα δώσουν πνοή ο Φοίβος φυσικά αλλά και καλοί του φίλοι, καλλιτέχνες που ο ίδιος αλλά και το κοινό εκτιμά ιδιαίτερα. Δεν αρκούν όμως αυτά τα κριτήρια. Το πιο σημαντικό είναι ότι όσοι βρεθούν στην ταράτσα του πρέπει να έχουν άμεση σχέση με τα λαϊκά θεάματα και το αναψυκτήριο του σήμερα που έχει ο ίδιος στο μυαλό του.


Για αυτό θα υπάρχει πάντα ένας σταθερός θίασος με τον τραγουδοποιό Σπύρο Γραμμένο συνοδοιπόρο του Φοίβο, την ομάδα Στενός Κορσές και τέσσερις σπουδαίους μουσικούς, τον Δημήτρη Τσάκα, τον Σωτήρη Ντούβα, τον Κωστή Χριστοδούλου και τον Yoel Soto. Μαζί με την σταθερή ομάδα θα υπάρχουν μάγοι, μπουρλέσκ, χορεύτριες και ό,τι άλλο προκύψει…
Ένα δείγμα του τι μας περιμένει από την ερχόμενη Τετάρτη μας έδωσε ο Φοίβος και οι καλεσμένοι του ερμηνεύοντας ζωντανά το τραγούδι της έναρξης που ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους (βίντεο).


Η πρώτη εβδομάδα (7-8/6) δίνει και το ακριβές στίγμα της ταράτσας με την Νατάσσα Μποφίλιου, η οποία ήταν παρούσα στην παρουσίαση, να ερμηνεύει τραγούδια έκπληξη. Μαζί της ο Λάμπρος Φισφής και ο Θανάσης Αλευράς. Στις 14 και 15 Ιουνίου τη σκηνή θα μοιραστεί μαζί με τον Φοίβο η Δήμητρα Γαλάνη ενώ από το θέατρο θα φιλοξενηθεί ο Άγγελος Παπαδημητρίου και ο Μιχάλης Μαθιουδάκης θα κάνει κομμάτια stand up comedy. Την επόμενη Τετάρτη και Πέμπτη τη σκυτάλη θα πάρει ο Αργύρης Μπακιρτζής, ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος και στις τελευταίες παραστάσεις του μήνα (28-29/6) θα δούμε τον Λάκη Παπαδόπουλος, τον Λευτέρη Ελευθερίου και τον Γιώργο Χατζηπαύλου.


Ξεχωριστό κομμάτι των εμφανίσεων θα έχουν οι νικητές των Πρώτων Αγώνων Τραγουδιού «Ταράτσας» ή αλλιώς «Ζαρντινιέρα academy». Θέλοντας να δώσει βήμα σε νέους καλλιτέχνες ο Φοίβος παρατήρησε ότι μπορεί να βγαίνουν από τα reality shows συνεχώς νέοι τραγουδιστές αλλά μοιάζουν με σύγχρονους Άμλετ που τριγυρνούν σε ένα παλάτι στο οποίο έχει πεθάνει ο δημιουργός. Για αυτό και αποφασίστηκε οι συμμετέχοντας να είναι δημιουργοί ανεξάρτητα από το αν έχουν καλή φωνή ή όχι.


Στην αγγελία απάντησαν 304 καλλιτέχνες και μια επιτροπή αγαπημένων ραδιοφωνικών παραγωγών άκουσε τα συνολικά 500 τραγούδια και διάλεξε τα 50 καλύτερα. Τη Δευτέρα 29 Μαϊου ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ζωντανής ακρόασης με τις 50 καλύτερες δημιουργίες να παρουσιάζονται μπροστά στην κριτική επιτροπή (Μαρία Βουμβάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Φοίβος Δεληβοριάς, Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Άγγελος Παπαδημητρίου, Άγγελος Τριανταφύλλου, Κατερίνα Σταματάκη).


Τα 24 καλύτερα τραγούδια ή συνθέσεις θα παρουσιαστούν και σε κάθε διήμερο της ταράτσας θα διαγωνίζονται από δύο δημιουργοί. Την τελευταία βραδιά οι 12 νικητές θα κλείσουν τη σεζόν με έναν μεγάλο αγώνα σε μια μουσική γιορτή με πολλές εκπλήξεις. Οι 3 πρώτοι θα βραβευτούν μεταξύ άλλων και με άμεση κυκλοφορία και ραδιοφωνικές μεταδόσεις του τραγουδιού τους.