Έκπληξη προκάλεσε στους σινεφίλ όλου του κόσμου η είδηση ότι ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις εγκαταλείπει την ηθοποιία. Όπως δήλωσε η εκπρόσωπός του χθες ο ηθοποιός θέτει τέλος στην καριέρα του και αποσύρεται χωρίς να δώσει παραπάνω εξηγήσεις.


«Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις δεν θα εργάζεται πλέον ως ηθοποιός» ανέφερε η εκπρόσωπος του Λέσλι Νταρτ και πρόσθεσε: «Είναι ιδιαίτερα ευγνώμων για όλους τους συνεργάτες του και το ακροατήριό του όλα αυτά τα χρόνια. Δεν θα υπάρξουν άλλες δηλώσεις».


Ο ηθοποιός, ο μόνος άνδρας στην ιστορία του σινεμά που έχει κερδίσει τρία Όσκαρ, ήταν πάντα επιλεκτικός με τις δουλειές και δεν αναζητούσε τα φώτα της δημοσιότητας. Οι συνεντεύξεις του και οι τηλεοπτικές του εμφανίσεις ήταν μετρημένες και πάντα αφορούσαν σε κάποια ταινία του.


Λίγο μετά τα 60κοστά του γενέθλια ο Λιούις και ενώ σε λίγο καιρό θα προβληθεί στις αίθουσες η καινούργια του ταινία “Phantom Thread”, μια ταινία με θέμα τον κόσμο της μόδας του Λονδίνου τη δεκαετία του ’50, αποσύρεται.


Ο ηθοποιός γεννήθηκε στη Βρετανία και κατέχει διπλή υπηκοότητα (αγγλική και ιρλανδική). Το τελευταίο του Όσκαρ το κέρδισε το 2013 για τον ρόλο του ως αμερικανού προέδρου Αβραάμ Λίνκολν στην ταινία “Lincoln”. Τα άλλα δύο Όσκαρ τα κέρδισε για ταινία “My Left Foot” (1989) και “There Will Be Blood” (2007), ενώ είχε προταθεί για Όσκαρ για τον πρώτο ρόλο στις ταινίες “Gangs of New York” (2002) και “In the Name of the Father” (1993).