Την Idra Kayne μόλις την γνωρίζεις, την λατρεύεις. Δεν ξέρω ποιο χαρακτηριστικό της είναι αυτό που την κάνει τόσο αγαπητή στο κόσμο αλλά και το κοινό αλλά σίγουρα το χαμόγελο είναι από τα μεγάλα ατού της. Σήμερα το βράδυ θα βρεθεί στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για να παρουσιάσει μια διαφορετική συναυλία με τίτλο: “If I were a boy”. Nirvana, Michael Jackson, Take That αλλά και Κηλαηδόνη θα ερμηνεύσει με τον μοναδικό της τρόπο η Idra και θα μαγέψει το κοινό. Ανάμεσα στις πρόβες βρήκε λίγο χρόνο να μας μιλήσει για την συναυλία αλλά και του Έλληνες που κατά τη γνώμη είναι τελικά ρατσιστές.


Είσαι από τις τραγουδίστριες που παίζουν εδώ και χρόνια από μικρά μπαρ, μέχρι το μεγάλες σκηνές συμμετέχοντας σε μερικά από τα πιο πετυχημένα μιούζικαλ. Που αισθάνεσαι περισσότερο ο εαυτός σου;

Νομίζω πως και μόνο που είμαι στη σκηνή μικρή ή μεγάλη το απολαμβάνω εξίσου. Τώρα αν συγκρίνουμε live ή μιούζικαλ νομίζω ότι πάντα θα προτιμάω λίγο παραπάνω τα live…


Η μεγάλη σου αγάπη είναι η Χιούστον, από τη σύγχρονη παγκόσμια μουσική σκηνή τι αγαπάς;


Πάρα πολλοί καλλιτέχνες! Alicia Keys, Beyonce, Solange, Tame Impala, Kendrick Lamar, Jamiroquai….

Από την ελληνική σκηνή;

Δε μπορώ να πω ότι ακούω ελληνική μουσική πολύ φανατικά αλλά μ’αρέσει πολύ η Katerine Duska, η Μαρίζα Ρίζου, η Μαριέττα Φαφούτη, οι Imam Baildi.

Μίλησε μου για το τραγούδι “The Night Demons” που κυκλοφόρησε πρόσφατα.


Είναι ένα κομμάτι που έγραψε ο Δημήτρης Νάσσιος aka Quasamodo, ο οποίος έχει αναλάβει και την παραγωγή του δεύτερου άλμπουμ μου και είναι ένα τραγούδι για τους προσωπικούς μας δαίμονες που μας βασανίζουν τις νύχτες. Είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτό το κομμάτι και χαίρομαι πολύ από το feedback που λαμβάνω μέχρι τώρα.

Δημοσιοποιείς συχνά ρατσιστικές επιθέσεις που σου κάνουν μέσω facebook. Τελικά οι Έλληνες είναι ρατσιστές;


Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τις δημοσιοποιώ. Μου κάνει εντύπωση που πολύς κόσμος σοκάρεται… Βάσει προσωπικών βιωμάτων-και να τονίσω για άλλη μια φορά ότι είμαι Ελληνίδα με καταγωγή από την Ουγκάντα στην οποία δεν έχω πάει ποτέ- είμαι αναγκασμένη να πω πως ναι οι Έλληνες είναι ρατσιστές.

Τι θα δούμε στη συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής;


Αυτή η συναυλία είναι κάτι πολύ διαφορετικό απ’ότι έχω κάνει έως τώρα. Είναι μια ιστορική αναδρομή στη ζωή μου μέχρι σήμερα μέσα από τραγούδια αντρών ερμηνευτών που είναι συνδεδεμένα με στιγμές της ζωής μου.


Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου;
Φέτος το καλοκαίρι θα γυρίσω όλη την Ελλάδα περιοδεύοντας με την παιδική παράσταση “Το Δέντρο της Γνώσης” στην οποία συμμετείχα το χειμώνα που μας πέρασε, αλλά και με τη μπάντα μου. Όσοι πιστοί προσέλθετε!