Είτε παρακολουθεί κανείς τηλεόραση είτε όχι, σίγουρα, την γνωρίζει, κάπου την έχει δει και την έχει λατρέψει για την ερμηνεία, την αμεσότητα και το ταλέντο της. Όταν όμως γνωρίσεις λίγο καλύτερα την Μαρία Καβογιάννη, ανακαλύπτεις πως όλα αυτά δεν είναι τυχαία και πως είναι πραγματικά ένας πολύ γλυκός άνθρωπος.

Η κουβέντα μας κράτησε κάμποση ώρα, όσο περισσότερο μιλούσε, τόσο ανακάλυπτα γιατί είναι μία από τις αγαπημένες μου ηθοποιούς.

Μιλήσαμε για την παράσταση στην οποία θα πρωταγωνιστήσει φέτος, το «προς Ελευσίνα» που είναι ουσιαστικά η επιστροφή της ηθοποιού στο Θέατρο Τέχνης, μετά από 31 χρόνια. Μία παράσταση προσεγμένη και ιδιαίτερη, μια περιπλάνηση ανάμεσα στο πραγματικό και στο φανταστικό, που σίγουρα θα κερδίσει τους θεατές. Έτσι λοιπόν όποιος ψάξει αυτές τις μέρες τη Μαρία Καβογιάννη θα την βρει στο θέατρο, να κάνει πυρετωδώς πρόβες.

Δεν θα την δούμε φέτος στην τηλεόραση –με αυτό να είναι πραγματική απώλεια για τα τηλεοπτικά κανάλια- αφού η ίδια επέλεξε να απέχει και να αφιερωθεί στο θέατρο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι με το που ολοκληρωθεί η παράσταση «Προς Ελευσίνα», θα ξεκινήσει με την Καίτη Κωνσταντίνου –τι υπέροχο δίδυμο -στο θέατρο Καρέζη τις «Διαβολογυναίκες». Η Μαρία Καβογιάννη, δεν ηρεμεί ποτέ!

Της αρέσει να ταξιδεύει, εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για αποδράσεις με φίλους, τις αρέσουν οι εκδρομές και να βλέπει ξένες σειρές αφού είναι ένα είδος αποθεραπείας όταν αργά τα βράδια γυρνά σπίτι της.

«Δεν έχω τον χρόνο για να βλέπω κάτι άλλο στην τηλεόραση. Έτσι και αλλιώς αποφεύγω τις ειδήσεις, βρίσκω άλλους τρόπους να ενημερώνομαι για την επικαιρότητα».

Η Μαρία Καβογιάννη έχει συμμετάσχει στις πιο επιτυχημένες ελληνικές σειρές και θεατρικά – ποιος θα μπορεί να ξεχάσει την Ασπασία στο Ντόλτσε Βήτα, ή την Κορίνα από τα Εγκλήματα; - το όνειρο της όμως δεν είναι να κάνει επιτυχίες αλλά να μπορεί να επιλέγει όμορφες δουλειές και να κάνει δουλειές με φίλους και ανθρώπους που εκτιμά και μάλλον η ιστορία αποδεικνύει ότι τα όνειρα της εκπληρώνονται.

«Θέλω να μπορώ να συνταξιδεύω με φίλους μου σε αυτό το ταξίδι που έχουμε επιλέξει και ονομάζεται Τέχνη. Θέλω να κάνω όμορφες και προσεγμένες δουλειές που θα αρέσουν σε μένα και στον κόσμο φυσικά. Αξία έχει να γίνονται δουλειές μέσα από την ψυχή μας» λέει στο "S" η ηθοποιός.

Η επιτυχία είναι για την Μαρία Καβογιάννη, θέμα επιλογών, ευκαιριών, ταλέντου και τύχης.

«Όλοι είναι καλοί ηθοποιοί αν το θέλουν πραγματικά» θα πει και θα συνεχίσει «Όταν το να είσαι ηθοποιός είναι επιλογή ζωής και απόρροια ώριμης σκέψης και δεν γίνεται απλώς και μόνο για να είσαι αναγνωρίσιμος και να γίνεις ένα δημόσιο πρόσωπο, δεν υπάρχουν περιθώρια αποτυχίας, σίγουρα θα έχεις απήχηση στο κοινό. Η Τέχνη άλλωστε είναι απόλυτα συνυφασμένη με το χρόνο. Όποιος αντέξει στον χρόνο σημαίνει ότι έχει παλέψει πραγματικά, έχει δώσει ψυχή και ανταμείβεται».

info:   Από 20 Νοεμβρίου στο Θέατρο Τέχνης 
         Παραστάσεις: Δευτέρα-Τρίτη στις 9.15μμ

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στο ένθετο "Πολιτισμός", 3/11/2017