Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου το μεσημέρι, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στον Κεραμεικό, με πρωτοβουλία του μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρίου Ιερωνύμου, συγκεντρώθηκαν 180 ιερείς από ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για να ενημερωθούν και με τη σειρά τους να ενημερώσουν τους πιστούς στις ενορίες τους, σχετικά με τη σημασία της δωρεάς μυελού των οστών.

Σκοπός αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας είναι η στήριξη της εκστρατείας του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» για αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στη χώρα μας, από την Εκκλησία.

Στους σεβαστούς Πατέρες των ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση μίλησαν ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και πρόεδρος του συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο επιστημονικός διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» Δρ. Στέλιος Γραφάκος, και ο γενικός διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» κύριος Κωνσταντίνος Δήμτσας, ενώ ο μακαριώτατος αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κύριος Ιερώνυμος απηύθυνε θερμό χαιρετισμό.

Ιδιαίτερη συγκίνηση στην εκδήλωση προκάλεσε η μαρτυρία της Παναγιώτας Καραφυλλίδου, η οποία έχει η ίδια νικήσει τον καρκίνο με μεταμόσχευση μυελού οστών και πλέον εργάζεται και αγωνίζεται από τις επάλξεις του συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», ώστε να έχουν κι άλλοι συνάνθρωποί μας την ίδια τύχη.



Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χαρακτήρισε τη συνεργασία των ενοριών της Αρχιεπισκοπής με τον σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» «μεγάλη επανάσταση», καθώς όπως είπε ο στόχος αυτής της συνεργασίας είναι θαυμαστός: «Είναι μεγάλο πράγμα», είπε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, «να μπορεί ένας άνθρωπος να σώσει τη ζωή ενός συνανθρώπου του, δίνοντας μονάχα λίγα αιμοποιητικά κύτταρα... Θεωρώ ιδιαίτερη τιμή για μένα προσωπικά αλλά και για την Αρχιεπισκοπή μας», επεσήμανε ο Μακαριώτατος, «που εξέχουσες προσωπικότητες του δημόσιου βίου μας, όπως η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, έρχονται και συνεργάζονται μαζί μας για τη βοήθεια των συνανθρώπων μας και μάλιστα σε έναν πολύ ευαίσθητο χώρο, αυτόν της υγείας. Έχω δώσει εντολή σε όλους τους συνεργάτες μου, στην "ΑΠΟΣΤΟΛΗ", στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο, στους ιερείς μας, στους εθελοντές μας, να συστρατευθούν σε ένα προσκλητήριο, το οποίο θα πρέπει να ευαισθητοποιήσει και ευρύτερα την κοινωνία».

«Πορεύου κι εσύ ποιείν ομοίως» ήταν η παρότρυνσή του αρχιεπισκόπου προς όλους τους παρευρισκόμενους.