Ένα πρόσωπο… αμέτρητο ταλέντο. Όψη γαλήνια, φωνή μελωδική, σχεδόν σε ταξιδεύει.

Τα τελευταία χρόνια χαράζει το δικό της καλλιτεχνικό δρόμο, δοκιμάζεται σε γνωστούς και άγνωστους ήχους και ενθουσιάζει σε κάθε της εμφάνιση.

Συνάντησα την Παυλίνα Βουλγαράκη, κάπου ανάμεσα σε πρόβες και πολύ μουσική. Ετοιμάζεται για κάτι δυνατό και δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό της.

«Ξεκινήσαμε μια σειρά παραστάσεων στον Σταυρό του Νότου οι οποίες πήγαν ανέλπιστα καλά κι αποφασίσαμε να κάνουμε άλλες δυο 8 & 15 Οκτώβρη στον Πειραιά. Το ιδιαίτερο σε αυτά τα live είναι το ηχόχρωμα των ενορχηστρώσεων. Παρουσιάζουμε τα κομμάτια του δεύτερου μου δίσκου «Μωβ Καληνύχτες» που κυκλοφόρησε τον προηγούμενο μήνα, διασκευάσαμε επίσης πολλά κομμάτια από τον πρώτο μου δίσκο «Λαβυρινθοι» όπως κι άλλα που αγαπάμε όλοι μας πολύ. Είναι όμορφες βραδιές» λέει η Παυλίνα.

Όταν απαντά τι είναι για αυτήν το τραγούδι, ανακαλύπτεις ίσως λίγο περισσότερο γιατί σε μαγεύει όταν τραγουδά. «Το τραγούδι είναι κάτι που βγαίνει φυσικά και το ακολουθώ . Το πιο συγκλονιστικό είναι οι στιγμές που βλέπω ανθρώπους να σιγοτραγουδούν κομμάτια μου. Σκέψεις που έγραψα σ΄ ένα βράδυ, αυτές που μάλλον δεν θα έλεγα ποτέ σε κανέναν, είναι κι αυτές που με ενώνουν ψυχικά με τόσους αγνώστους ανθρώπους. Είναι εκστατικό»

Την ρώτησα αν έχει καταλάβει πόσο πολύ την αγαπά πλέον ο κόσμος. «Αν αναγνωρίζεται αυτό που κάνω συμβαίνει αργά και σταδιακά. Αυτό που όντως έχει αλλάξει είναι πως εντοπίζω ανθρώπους που με στηρίζουν, με αποδέχονται και με καταλαβαίνουν. Νιώθω ευγνώμων αλλά βασικά δεν αισθάνομαι καθόλου μόνη πια κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα»

Μιλήσαμε για τα είδη της μουσικής… «Όσο μεγαλώνω τόσο πιο πολύ απομακρύνομαι από τον διαχωρισμό στα είδη. Υπάρχουν πράγματα απαγορευτικά για την ιδιοσυγκρασία μου, τα οποίο όμως πιο πολύ έχουν να κάνουν με μοτίβο ζωής κι όχι τόσο με την ίδια την μουσική» λέει η Παυλίνα.

Καταλαβαίνει όσους πηγαίνουν σε τάλεντ σόου, αλλά η ίδια δεν θα πήγαινε. «Καταλαβαίνω όλους όσους πηγαίνουν. Δεν μου φαίνεται παράλογο. Προσωπικά δεν θα πήγαινα» λέει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο δεν λέει όχι στο εξωτερικό. Την εμπνέουν οι διαφορετικές κουλτούρες.

«Με εμπνέουν πολυ οι διαφορετικές κουλτουρες. Θέλω κάποια στιγμή να φύγω έστω και για λίγο. Κοιτάζω ήδη part time masters πάνω σε ποίηση και λογοτεχνία στην Ευρώπη. Αν έχω την δυνατότητα θα το κάνω σίγουρα»

Δεν έχει τηλεόραση και τον ελεύθερο χρόνο της φροντίζει να τον περνά κάνοντας όσα την χαλαρώνουν. 

«Βλέπω ταινίες και παραστάσεις . Έχω μεγάλη αγάπη για την σκηνοθεσία. Διαβάζω βιβλία και κείμενα . Περπατώ ωρες μόνη μου καταγράφοντας σκέψεις . Περνάω χρόνο με τους φίλους μου»

Όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις και αν έχει άποψη η Παυλίνα Βουλγαράκη μας ξεκαθαρίζει «Πιστεύω σε πιο ανθρωπιστικά κι ουτοπικά πράγματα και προσπαθώ όλα όσα πιστεύω να τα εφαρμόζω πρώτα η ίδια. Παρακολουθώ κι έχω άποψη η οποίο σταθερά μεταμορφώνεται και για αυτό κρίνω εντελώς ανεύθυνο να την εκφράζω μέχρις ότου ολοκληρωθεί»