Κάθε ρεκόρ έχει σπάσει η Κάρμεν Ρουγγέρη στον χώρο του παιδικού θεάτρου στην Ελλάδα, καθώς ασχολείται με αυτό 24 ολόκληρα χρόνια, έχοντας σκηνοθετήσει δεκάδες παραστάσεις και έχοντας δικαίως κατακτήσει τον τίτλο της «σιδηράς κυρίας» του θεάτρου για παιδιά. 

Με βασική αρχή της πως το θέατρο είναι πηγή γνώσης και σχολείο της ζωής, «ποτίζει», όπως λέει η ίδια, τα παιδιά σαν δεντράκια, για να θεριέψουν και να γίνουν μια μέρα περήφανα δέντρα. Φέτος παρουσιάζει στο Ίδρυμα Κακογιάννη το έργο «Η γέννηση του κόσμου και ιστορίες των Θεών του Ολύμπου» που έγραψε η ίδια με γνωστές και άγνωστες ιστορίες των Θεών του Ολύμπου, αλλά και μια διασκευή του έργου «ΧΕΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ» στο Θέατρο Κιβωτός. «Οι μικροί θεατές εντυπωσιάζονται με τα σκηνικά, τα κοστούμια, τον χορό, τα τραγούδια και βέβαια με την ερμηνεία των ηθοποιών. Η μεγαλύτερη απόλαυση για μένα είναι τα ευτυχισμένα ματάκια όταν τα παιδιά βγαίνουν από την παράσταση και βέβαια και οι ζεστές αγκαλιές τους» αναφέρει μιλώντας σήμερα στα «Παραπολιτικά».

H Κάρμεν Ρουγγέρη έχει μάθει πολλά από τα παιδιά. «Αν η παράσταση είναι καλή, έχει πολύ θετική επίδραση. Αν όχι, το αντίθετο. Για αυτό και εμείς που ασχολούμεθα με το θέατρο για παιδιά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Από τις σκέψεις των παιδιών έχω μάθει ότι αν τα σέβεσαι θα σου δώσουν πίσω τον σεβασμό που παίρνουν. Το θέατρο τα βοηθάει να απομυθοποιήσουν οτιδήποτε φαίνεται τρομακτικό, αν βέβαια είναι πολύ προσεχτικά δοσμένο» τονίζει.


Η αγάπη της για το θέατρο έρχεται από πολύ παλιά, όταν παιδάκι ακόμα παρακολουθούσε παραστάσεις στην Όπερα και στο Εθνικό Θέατρο μαζί με τον πατέρα της. Κι αν στη ζωή της επέλεξε να αφιερωθεί σε αυτό, ήταν επειδή το λάτρεψε από τότε. «Το παιδικό θέατρο για εμένα είναι έργο ζωής. Δεν θυσίασα κάτι γι' αυτό, απλά κάποιες φορές σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να παίξω περισσότερο στο θέατρο. Πάντα παίζω όταν αρρωσταίνει κάποιος. Φοβάμαι να δεσμευτώ καθημερινά γιατί όπως καταλαβαίνετε μεγάλωσα και κανείς δεν μπορεί να μου βεβαιώσει ότι σε κάποια αδιαθεσία θα μπορέσω να τα καταφέρω. Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι η αρρώστια» αποκαλύπτει.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018.