Ο πολυτάλαντος Κάνιε Γουέστ -ράπερ, συνθέτης, στιχουργός, παραγωγός, σχεδιαστής μόδας και επιχειρηματίας- έχει ήδη αρχίσει να διευρύνει ακόμη περισσότερο τους ορίζοντές του και πρόκειται, όπως ο ίδιος είπε, να ολοκληρώσει σύντομα και το πρώτο του βιβλίο φιλοσοφίας. 

Μιλώντας στον Holywood Reporter, ο Γουέστ ανέφερε πως το βιβλίο του θα έχει ως αφετηρία την εμμονή με τη φωτογραφία και την σχέση που έχει αναπτύξει μαζί της ο σύγχρονος άνθρωπος. 

«Οι φωτογραφίες σε βγάζουν από το τώρα και σε μεταφέρουν στο παρελθόν ή στο μέλλον» είπε, λέγοντας πως κατά την γνώμη του «δίνεται υπερβολικό βάρος στην ιστορία».

«Πιστεύω πως όλος ο χρόνος είναι το τώρα, το μέλλον είναι το τώρα, το παρελθόν είναι το τώρα» εξήγησε, δείχνοντας το βάρος που δίνει στον χρόνο (ενδιαφέρον σε αυτό το κεντρικό σημείο θα έχει εάν και πώς θα συσχετίζει στο υπό έκδοση βιβλίο του την προσέγγιση του Χάιντεγκερ). 

Ο Κάνιε Γουέστ ανέφερε πως ο τίτλος του βιβλίου θα είναι Break the Simulation. Αν και κάθε μετάφραση θα ήταν παράτολμη πριν διαβάσει κανείς το φιλοσοφικό έργο, θα μπορούσε προσωρινά να αποδοθεί ως «Σπάζοντας την Προσομοίωση». 

Εξήγησε δε ότι ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από τη λεζάντα φωτογραφίας της συζύγου του, Κιμ Καρντάσιαν, «Break the Internet» («Σπάζοντας το Διαδίκτυο»). Δεν έδωσε πάντως χρονοδιάγραμμα της έκδοσης.