Μια παράσταση για πολύ μικρά παιδιά με πολύ μουσική και τραγούδι είναι το «Κουκου μια βόλτα στο δάσος» της Άννας Τζίμα που παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στις 12.00 το μεσημέρι στο θέατρο Μορφές Έκφρασης στα Πετράλωνα.

Η παράσταση που απευθύνεται σε βρέφη από 18 μηνών έως και νήπια 6 ετών προσεγγίζει ως θέματα τα στοιχεία της φύσης (Νερό, βροχή, κεραυνός, αέρας), τη μέρα και τη νύχτα, αλλά ασχολείται και με το δάσος και την προστασία της φύσης. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί και το γεγονός πως τα παιδιά βιώνοντας την ιστορία που παρακολουθούν γνωρίζουν και τα δυνατά συναισθήματα τη φιλίας, της αγάπης και του σεβασμού.

Το έργο, που συνδυάζει το θέατρο με τη μουσική , τη φαντασία και την περιπέτεια, ξεκινάει με απαλή μουσική και τα παιδιά από την αρχή ενθαρρύνονται να παίξουν μαζί με τους ηθοποιούς και να συμμετέχουν στις περιπέτειες του ήρωα. Βλέπουν από κοντά φυσικά μουσικά όργανα και παίζουν με αυτά αναπαράγοντας ήχους της φύσης. To κείμενο είναι ιδιαίτερα προσεγμένο λεκτικά και σκηνοθετικά, ώστε να διευκολύνει τα παιδιά να κατανοήσουν και να αφομοιώσουν όλα τα νοήματα της παράστασης.

Στην ουσία το έργο είναι ένα βιωματικό παιχνίδι που επιτρέπει στα παιδιά να αυτενεργήσουν πάνω στη σκηνή χορεύοντας και συμμετέχοντας σε μια διασκεδαστική ιστορία. Ένα παιδί βρίσκεται μέσαστο δάσος και δειλά δειλά ψάχνει να βρει παρέα , ώσπου συναντά έναν παπαγάλο. Μαζί ξεκινούν ένα παιχνίδι ανακάλυψης στη φύση κατά τη διάρκεια του οποίου παίζουν με τις σταγόνες της βροχής, κρύβονται από τους κεραυνούς, κολυμπούν στα γαλάζια νερά του ποταμού, μέχρι που η κοινή τους περιπέτεια τους οδηγεί σε μια υπέροχη φιλία.

Όμως το σπουδαιότερο δώρο που χαρίζει στα παιδιά αυτή η παράσταση είναι πως τους δίνει τη δυνατότητα να νιώσουν πως φτιάχνουν μόνα τους μια ιστορία προστασίας του δάσους. Ένα παραμύθι που καθηλώνει τους μικρούς θεατές με την καλοφτιαγμένη μουσική και τα βιωματικά στοιχεία που εντάσουν τα παιδιά στο μαγικό κόσμο του θεάτρου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΪΟΥ 2018