Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λυδία Κονιόρδου συναντήθηκε με τον νέο Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, κ. Κώστα Χαμπιαούρη, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα.

Η συζήτηση μεταξύ των δύο Υπουργών επικεντρώθηκε σε θέματα υλοποίησης του πρόσφατα υπογεγραμμένου Μνημονίου Συνεργασίας στον τομέα του Σύγχρονου Πολιτισμού (θέατρο και αρχαίο δράμα, συμπαραγωγή ταινιών, Φεστιβάλ Κινηματογράφου, συνεργασία μεταξύ Ορχηστρών), καθώς και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας για θέματα ψηφιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα εισαγωγής Κύπριων φοιτητών σε δραματικές σχολές της Ελλάδας, θέμα που θα συζητηθεί περαιτέρω στην επικείμενη επίσκεψη της κ. Κονιόρδου στην Κύπρο στο τέλος Μαΐου.

Τέλος, ο κ. Χαμπιαούρης ανέφερε ότι η προσφορά τεχνογνωσίας από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας για τη δημιουργία δραματικής σχολής από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, όπως και για τον σχεδιασμό της λειτουργίας του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου είναι πολύ σημαντική