Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο αγαπημένος ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος έπεσε νεκρός με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο, στο σπίτι του, στην οδό Μετεώρων 14 στο Παγκράτι.

Ήταν 4 Ιουνίου του 2008.

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος, βρέθηκε μέσα στο σαλόνι του, στο πάτωμα, κατακρεουργημένος με 21 μαχαιριές στον λαιμό και στο στήθος.

Έφερε τραύματα από μαχαίρι, στον λαιμό τη θωρακική χώρα, την κοιλιά και την ωμοπλάτη, ενώ ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Φίλιππος Κουτσάφτης, που είχε εξετάσει νωρίτερα το πτώμα, διαπίστωσε ότι έφερε επιπλέον και αμυντικά τραύματα στα χέρια, πράγμα που σημαίνει ότι το θύμα είχε παλέψει με τον δράστη. Στην ιατροδικαστική έκθεσή του, ο Φ. Κουτσάφτης αναφέρει ανάμεσα στα άλλα: «Το πτώμα βρέθηκε γυμνό επί του δαπέδου σε ύπτια θέση και κάμψη των γονάτων. Η πρόσθια επιφάνεια του σώματος φέρει μεγάλη ποσότητα ξηρού αίματος και μικρών αιμοπηγμάτων».

Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Ελήφθησαν αίμα και ούρα για τοξικολογική εξέταση. Διαπιστώθηκε: 1.στο βιολογικό υλικό η παρουσία κοκαΐνης και μεταβολιτών της 2. Στο βιολογικό υλικό η παρουσία αναλγητικού φαρμάκου 3. Στα ούρα η παρουσία αντικαταθλιπτικού φαρμάκου καθώς και αντιψυχωσικά και βλεννολυτικά φάρμακα 4. Στα ούρα η παρουσία προϊόντων μεταβολισμού της κάνναβης. Και καταλήγει: «Αιτία θανάτου πολλαπλά τραύματα του λαιμού του θώρακος και της κοιλιάς δια νύσσοντος άμα και τέμνοντος οργάνου προκληθέντα».

Η εξιχνίαση του εγκλήματος και η ομολογία του δράστη

Πενήντα μια ημέρες μετά τη δολοφονία, η ασφάλεια κατόρθωσε να εξιχνιάσει το έγκλημα και να συλλάβει το δράστη. Όπως ανακοινώθηκε, επρόκειτο για τον 30χρονο Γεωργιανό, Ντέιβιντ Μουρτικνέλι. Στον εντοπισμό του δράστη συνέβαλε τα μέγιστα η εγκληματολογική υπηρεσία, στα εργαστήρια της οποίας ταυτοποιήθηκαν δακτυλικά, παλαμικά και πελματικά αποτυπώματα του Μουρτικνέλι.

Ο δράστης καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση, καθώς αρχικά του αναγνωρίστηκε κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Ο Γεωργιανός ισχυρίστηκε ότι το θύμα προσπάθησε να του επιβάλει παθητικό ρόλο με στοματικό σεξ και ότι υπό την επήρεια κοκαΐνης (η οποία βρέθηκε και στα ούρα του θύματος) του επιτέθηκε με το μαχαίρι με το οποίο τελικά και τον δολοφόνησε.

Στις 19 Νοεμβρίου, η εισαγγελεύς κυρία Χουδετσανάκη, αναίρεσε την απόφαση, με το σκεπτικό ότι το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου δεν ισχύει και ζήτησε να καταδικαστεί χωρίς ελαφρυντικά σε ισόβια.

Το 2015, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση του Γεωργιανού, Δαυίδ Μουρτινέλι, με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου με την οποία καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την δολοφονία με 21 μαχαιριές του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου στις 3 Ιουνίου 2008 μέσα στο σπίτι του στο Παγκράτι. Κατόπιν αυτού, η απόφαση του Δευτεροβάθμιου Κακουργιοδικείου για τον Δαυίδ Μουρτινέλι, καθίσταται οριστική και αμετάκλητη.