Πρόκειται για μία κορυφαία καλλιτεχνική συνύπαρξη 50 σημαντικών Ελλήνων και Τούρκων εικαστικών δημιουργών, οι οποίοι θα ακολουθήσουν αμφίδρομες επικοινωνιακές διαδρομές μεταξύ Αθηνών και Κωνσταντινούπολης με όχημα την Τέχνη τους. Διακεκριμένα ονόματα της ζωγραφικής, της γλυπτικής και της φωτογραφίας θα αποδώσουν μέσα από το προσωπικό τους ύφος, την έννοια της Επικοινωνίας προσφέρουν απλόχερα στο εικαστικό κοινό το μήνυμα του «Επικοινωνείν».

Η έκθεση περιλαμβάνει 80 έργα και οι συμμετέχοντες εικαστικοί δημιουργοί είναι:

ΑΓΓΕΛΟΣ, ΑΛΕΚΟΣ ΦΑΣΙΑΝΟΣ, ΑΛΙΝΑ ΜΑΤΣΑ, ΑΝΔΡΕΑΣ FINCH, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΑΚΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΒΡΕΚΙΔΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΑΚΑΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΛΑΓΑΝΗΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΝΑ, ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΕΡΙΕΤΤΑ ΒΟΡΔΩΝΗ, ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΔΑΥΛΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΟΥΤΣΟΣ, ΚΩΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΜΗΝΑΣ ΚΑΜΠΙΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΔΕΝΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ, ΣΤΑΘΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΑΘΗΣ ΒΑΤΑΝΙΔΗΣ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ, ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΚΟΡΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ, ΧΡΥΣΑ ΒΕΡΓΗ
καθώς επίσης οι:
ISMET DEGIRMENCI, METIN TOPA, SU YUCEL, EKREM KAHRAMAN, BARIS SARIBAS, SEVKET SONMEZÖ, HAKAN CINGOZ, ISMET DEGIRMENCI, BEDRI BAYKAM, BURCIN BASAR, ERIM BIKKUL, GOKCE ER, FATMA ZEYNEP, CILEK MUSTAFA, YUCE EYLUL DENIZ, MALIK BULUT, KIRKOR SAHAKOGLU

Η έκθεση πραγματοποιείται από τον Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Σύνδεσμος Ίμβρου, στο πλαίσιο της γενικότερης συνεργασίας και προσφοράς στην ομογενειακή Κοινότητα. Πολύτιμη είναι επίσης η συμβολή στη διοργάνωση της έκθεσης της τουρκικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας TURKCELL.

Το σκεπτικό της έκθεσης και την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφει ο δημοσιογράφος – εικαστικός παρατηρητής Κυριάκος Πεταλίδης. Στη διοργάνωση συνεργάστηκαν η gallery MERKUR με την Sabiha Kurtulmus, καθώς επίσης τις αίθουσες τέχνης MINIMA και ZOUMBOULAKIS.

Πολύτιμη είναι επίσης η υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών και φυσικά του Συλλόγου Ιμβρίων Αθηνών, της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας-Θράκης και του Προξενείου της Ελλάδος στη Σμύρνη.

Παρόντες στα εγκαίνια της έκθεσης ήταν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της TURKCELL συνοδευόμενος από κορυφαία στελέχη της εταιρίας, φορείς της Ομογένειας της Κωνσταντινούπολης.

Η έκθεση θα ταξιδέψει στις 30 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στις 5 Νοεμβρίου στη Σμύρνη, στις 19 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη και στις 12 Ιανουαρίου θα ταξιδέψει στους Αγίους Θεόδωρους της Ίμβρου, το χωριό του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.