Πρόκειται για τη δεύτερη διάλεξη-συζήτηση γύρω από ένα από τα πιο αυθεντικά πολιτιστικά στοιχεία της Ελλάδας. Ένα ταξίδι στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής κοινωνίας μέσα από τα στοιχεία της πολιτιστικής και οικονομικής ιστορίας, όπως μπορεί να τα καταδείξει ο πιο άμεσος και καθημερινός τρόπος επικοινωνίας με τους ανθρώπους, η γαστρονομία.

Η σεφ Γωγώ Δελογιάννη περιμένει σήμερα το κοινό του Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για μία συνάντηση με επίκεντρο τα ξεχωριστά γαστρονομικά έθιμα που συνδέονται με την περίοδο της Καθαράς Δευτέρας και της Σαρακοστής.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Γωγώ Δελογιάννη, Σεφ

Η Γωγώ Δελογιάννη κατάγεται από δυο μικρά χωριά, το Νέο Ηραίο Άργους και το Ριζοβούνι Πρεβέζης. Σπούδασε στη Νομική Σχολή της Κομοτηνής και εργάστηκε ως νομικός περίπου 8 χρόνια ώσπου αποφάσισε την μεγάλη αλλαγή στην ζωή της. Έκτοτε και εδώ και 4 χρόνια μαγειρεύει επαγγελματικά και ζει από αυτό. Της αρέσει να μαγειρεύει για όλους με τον ίδιο τρόπο που θα το έκανε για τους αγαπημένους της. Ετοιμάζει το φαγητό που μπορεί κανείς να φάει μια Κυριακή σε ένα αγαπημένο τραπέζι, το φαγητό που θα θέλαμε να γευτούμε μετά από μια δύσκολη μέρα.

Δευτέρα 18/03 | 19.00 - 21.00
18/03: Ελληνικά Έθιμα | Καθαρά Δευτέρα & Σαρακοστή

Ελεύθερη είσοδος