O Πέτρος στο Παρίσι με τη «νέα Ναόμι»

Στο Παρίσι βρέθηκε το προηγούµενο Σαββατοκύριακο ο διάσηµος Ελληνας make-up artist Πέτρος Πετρόχειλος, που στο όνοµά του ορκίζονται από τη Βικτόρια Μπέκαµ µέχρι όλους τους τεράστιους σχεδιαστές - το «χρίσµα» τους του έχουν δώσει από τον σερ Πολ Σµιθ, τον Καρλ Λάγκερφελντ µέχρι τον Αλεξάντερ ΜακΚουίν. Έπρεπε να βάψει τα µοντέλα για τη νέα έκδοση του περιοδικού του Dior. Και ποια διακρίναµε ανάµεσα στα µοντέλα µε το φυσικό make-up και τα girly ρούχα, που «µπουστάρει» η επιχείρηση; Tη Majesty Amare, µοντέλο για το οποίο κονεσέρ του χώρου υπογραµµίζουν πως, «αν έκανε περισσότερες δηµόσιες σχέσεις, θα µπορούσε να είναι η νέα Ναόµι Κάµπελ». Ή «το 'χεις» ή όχι σε τέτοιες περιπτώσεις. Το επικοινωνιακό χάρισµα είναι από τα ελάχιστα που παραµένουν έµφυτα!


43.500 ευρώ ένα απλό, καθημερινό σύνολο

Πολλοί θα διαβάσατε πόσο λείπει στη Μαρί-Σαντάλ ο πεθερός της στο µνηµόσυνο για τον έναν χρόνο από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Ορισµένοι ίσως είδατε και το σπορτίφ σύνολο µε το οποίο την κατέγραψε ο φακός στη Νέα Υόρκη, όπου βρισκόταν την προηγούµενη εβδοµάδα. Εχουµε και λέµε λοιπόν: Το τζάκετ µε το οποίο εµφανίστηκε κοστίζει 2.500 ευρώ, η Hermès Birkin τσάντα, που την έχει ξαναφορέσει, όπως άλλωστε και το τζάκετ, 40.000 (!) ευρώ, τα Nike σνίκερ της 1.000 ευρώ και το σκουφάκι -που επίσης έχει ξαναφορέσει- 100 ευρώ. Μια απλή, καθηµερινή έξοδος, µε σύνολο άνω των 43.500 δηλαδή. Αν δεν φορέσει αυτά τα πετίτ, «ταπεινά» αξεσουάρ η κόρη του δισεκατοµµυριούχου «Mr Duty Free» (Ρόµπερτ Μίλερ), τότε ποια;


Εξαιρετικές σχέσεις με τον πρώην

Αποφάσισε να ποντάρει στο γκρι µαλλί το top model των ’90s ∆ήµητρα Κωστάκη, που έχει κάνει καριέρα και στο εξωτερικό. Οχι όµως, δεν πήγε... όπου κι όπου. Μπορεί να έχει χωρίσει µε τον κορυφαίο hair stylist Hλία Ζάρµπαλη εδώ και πολλά-πολλά χρόνια, αλλά εξακολουθεί να τον εµπιστεύεται (η ∆ήµητρα έχει ξαναπαντρευτεί, τον Ηλία Τσιώλη). Γι’ αυτό και πόζαρε µε χάρη και καµάρι διαφηµίζοντας την κόµη της. Μάλιστα, έχει επηρεάσει και άλλες φιλενάδες
της από τον χώρο το πρώην µοντέλο, νυν «ταξιδιώτισσα», «travel girl», όπως πλέον χαρακτηριστικά δηλώνει. Ποιες; Μεταξύ άλλων, τις (αγαπηµένες µας) «κουµπάρες» της, Αντζελα Ευριπίδη και Βάσω Κολλιδά.

Οσο για ταξίδια, µας µεταφέρει υπέροχες εικόνες - εδώ µε φίλη της έξω από το Γκουγκενχάιµ, στο Μπιλµπάο.


Από άλλο έργο

  • Ο έρωτας περνάει από το στοµάχι, η πολιτική περνάει από το στοµάχι, όλα -τελικά- περνάνε από το στοµάχι. Και κάπως έτσι, γράφοντας για χρυσοχέρες σταρ, για να µαθαίνω κι εγώ, µιας που µόνο µε ζυµαρικά και ρύζια, άντε και µε ψητά ασχολούµαι (αλλά τα δέκα πιάτα που φτιάχνω είναι όνειρο, άσε που µόνο µε σολοµό µε ζυµαρικά και ρυζότα σάς έχω από µόνες τους δέκα ξεχωριστές συνταγές), αρρώστησα. Είναι ανυπόφορος ο κλειστός λαιµός, αλλά η καταρροή είναι εκείνη που δεν αντέχεται µε τίποτα. Και κάπως έτσι, που λέτε, καθώς το να γριπωθώ είναι σπάνιο (είχε να συµβεί από τα Χριστούγεννα του 2017 και νωρίτερα από το 2010), συγκέντρωσα γαστρονοµικές... πληροφορίες. Στα επιµέρους, ρεβίθια µε σπαγκέτι, σόρι, αγαπηµένη µου ∆ωροθέα Μερκούρη, δεν πρόκειται να φτιάξω. Οµως, θα δοκιµάσω τις σούπερ πίτσες σου. Και κατέληξα στο ότι για το γαµοπίλαφο -το αγαπηµένο µου κρητικό έδεσµα- κα µία κυρία της showbiz δεν είχε να µου αποκαλύψει τα µυστικά του, προκειµένου να γίνει τέλειο. Σας το προτείνω λοιπόν τώρα που τα έµαθα - για το κρύο, πέρα από σουπίτσες, είναι ό,τι πρέπει. Και µπουκιά και συχώριο!
  • Μου είχε «συστηθεί» το 2008, όταν πρωτοπήγα στην Κρήτη, σε γάµο στο Ηράκλειο για την ακρίβεια (απορώ γιατί άργησα τόσο - έκτοτε έχω πάει δεν ξέρω κι εγώ πόσες φορές. Συνήθως µένω στην Παλαιοχώρα, «Παλιόχωρα», όπως τη λένε τα τέκνα της λεβεντογέννας, ή στις Καλύβες, πάλι στα Χανιά, µε τους µύλους, τα παπάκια, τα γεφυράκια, µια θάλασσα να την πιεις στο ποτήρι και βλάστηση που οργιάζει). Και -για να επιστρέψω στο γαµοπίλαφο- έπαθα έρωτα. Τα χρόνια πέρασαν και δεν ανακάλυψα πώς το φτιάχνεις σωστά. Μέχρι που τώρα, φίλος από την Κρήτη -και την Αυστρία- µού αποκάλυψε το Νο 1 tip για κορυφαίο γαµοπίλαφο. «Ωρέ, κοράσι, δεν ξέρεις πως το γαµοπίλαφο το φτιάχνουν άνδρες, οι κύρηδες του σπιτιού;». «Οχι», του απάντησα, πού να το 'ξερα la femme; Για να µου εξηγήσει ο Ανδρέας πως τα αρσενικά µαζεύονται σε µεγάλη παρέα, επιστρατεύοντας ο καθένας το κατσαρολικό/καζάνι του. Εκεί βράζουν το πιλάφι και, αφού το ετοιµάσουν, αναλαµβάνουν το πρότζεκτ-πλύσιµο. Μόνοι τους.
  • Με πληροφόρησε όµως και ότι έγινε µονόπρακτο! Πριν από οκτώ χρόνια ακριβώς ανέβηκε «Το γαµοπίλαφο» στο Ιδρυµα «Μιχάλης Κακογιάννης». Ακολούθησαν παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» (το έργο υπογράφει ο Πάρις Τακόπουλος, σε σκηνοθεσία Νίκου Καλαµού). Οσο για το γκράντε µυστικό του; «Φτιάχνεται από µεγαλύτερης ηλικίας ζώα - δίνουν τον πιο νόστιµο ζωµό», µου είπε ο Ανδρέας, εξηγώντας γιατί προτιµώνται «ζυγούρι και γίδα». Μ' αυτά και µ' αυτά, έφτιαξα και γαµοπίλαφο -µε ζυγουράκι, που το σιγόβρασα- κι έγινε µούρλια. Συνέρχοµαι κιόλας, thank God, από την (ελεεινή και τρισάθλια) γρίπη. Φιλάκια σταυρωτά, λοιπόν, και καλή σας όρεξη!