Άρωμα εκλογών στην Ένωση Περιφερειών

Στις 12 Φεβρουαρίου θα συγκληθεί η Γενική Συνέλευση της Ενωσης Περιφερειών (ΕΝ.ΠΕ.) για την εκλογή του νέου ∆ιοικητικού Συµβουλίου. Μέχρι τότε, οι συναντήσεις µε τον πρόεδρο της ΕΝ.ΠΕ. και περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας δεν µπορεί παρά να έχουν και «άρωµα» εκλογών. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι πρόεδρος της ΕΝ.ΠΕ. από το 2019 και, όπως όλα δείχνουν, θα είναι και πάλι ο µοναδικός υποψήφιος για την προεδρία από τον κεντροδεξιό χώρο. Η συνάντηση που είχε στη Θεσσαλονίκη µε τον περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, είχε αντικείµενο την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο µεγαλύτερων περιφερειών της χώρας και την επικείµενη γενική εκλογική συνέλευση της ΕΝ.ΠΕ.

Παράτυπα

Στην Αποκεντρωµένη ∆ιοίκηση Θεσσαλίας θα προσφύγει η αξιωµατική αντιπολίτευση του ∆ήµου Βόλου αναφορικά µε όσα παράτυπα καταγγέλθηκαν για την εκλογή νέου προέδρου στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο, µετά την παραίτηση του Γ. Μουλά. Η επεισοδιακή συνεδρίαση του ∆.Σ. είχε πολλή ένταση, αλλά και αποχωρήσεις δηµοτικών συµβούλων της µειοψηφίας.

Υποψήφιος για την προεδρία της ΠΕ∆Α Αττικής θα είναι, συμφώνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθύμιου

Εκλέκτορες


Στη µάχη των εκλογών για το νέο ∆.Σ. της ΚΕ∆Ε θα ριχτούν οι εκλέκτορες των 13 Περιφερειακών Ενώσεων ∆ήµων, που θα εκλεγούν έως τις 31 Ιανουαρίου. Με την ψήφο τους στη Γενική Συνέλευση της ΚΕ∆Ε θα αναδείξουν το ∆.Σ. του ανώτερου συνδικαλιστικού οργάνου των δήµων.

«Καμπανακι» απένταξης για ∆ήμους που δεν έχουν δημοπρατήσει έργα μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Προώθηση

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εγκαινιάζει επίσηµα τη συνεργασία της µε µια µεγάλη ιαπωνική εταιρεία για την προώθηση του σκόρδου, ενός τοπικού προϊόντος, που παράγεται στην πεδιάδα του Πλατύκαµπου, έπειτα από ενέργειες του περιφερειάρχη ∆ημήτρη Κουρέτα. Οι υπηρεσίες της περιφέρειας είναι αρµόδιες να εκδίδουν τα απαραίτητα ειδικά φυτοϋγειονοµικά πιστοποιητικά.

Ως εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα Δημοσίας Περιουσίας ορίστηκε στον ∆ήμο Ηλιούπολης η δημοτική σύμβουλος Μαρία Αρδαβάνη.