O Bαγγέλας και η αναζήτηση προέδρου για το «γαλάζιο» συνέδριο

Με δεδοµένο ότι το µέγα φαβορί για τον ρόλο του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του πανηγυρικού «γαλάζιου» Συνεδρίου µε φόντο τη συµπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Ν.∆. θα έχει προεκλογικές υποχρεώσεις λόγω της υποψηφιότητάς του για την ευρωκάλπη, αναζητείται από Μαξίµου και Πειραιώς κάποιο άλλο πρόσωπο που θα µπορούσε να σηκώσει στις πλάτες του αντίστοιχο σηµειολογικό βάρος. Μιλάµε φυσικά για τον Βαγγέλη Μεϊµαράκη, ο οποίος θα έπαιζε χωρίς αντίπαλο για το συγκεκριµένο πόστο, αν δεν υπήρχε η µεγάλη πρόκληση -τόσο για τον ίδιο όσο και για το κυβερνών κόµµα συνολικά- των επικείµενων ευρωεκλογών. Στο πλαίσιο αυτό, σύµφωνα µε πληροφορίες της στήλης, έχουν πέσει στο τραπέζι µεταξύ άλλων τα ονόµατα των ∆ηµήτρη Αβραµόπουλου, Φάνης Πάλλη-Πετραλιά (ως µιας γυναίκας που έδωσε ισχυρό στίγµα σε µια περίοδο που ούτε ποσοστώσεις υπήρχαν ούτε συνεχείς αναφορές στην ανάγκη συµµετοχής όσο το δυνατόν περισσότερων κυριών στα πολιτικά πράγµατα της χώρας), καθώς και ορισµένων εκ των παλαιότερων βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας, όπως του Νικήτα Κακλαµάνη και του Κώστα Τσιάρα. Το σκηνικό αναµένεται να ξεκαθαρίσει µετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από το εξωτερικό, µε τους Συρεγγέλα, Σµυρλή, Νέζη, Κονταδάκη και Παπουτσή να πραγµατοποιούν συνεχείς συσκέψεις, προκειµένου να προχωρήσουν τα οργανωτικά ζητήµατα.

Όταν η Δημαδάμα εκνεύρισε τους νεοδημοκράτες

Γκρίνια προκάλεσε, µαθαίνουµε, σε πολλούς Νεοδηµοκράτες ο τρόπος µε τον οποίο τοποθετείτο δηµοσίως, ακόµα και στα social media, η γενική γραµµατέας Ισότητας και Ανθρωπίνων ∆ικαιωµάτων, Ζέφη ∆ηµαδάµα, σχετικά µε τη µεταρρύθµιση για τον γάµο και την τεκνοθεσία των οµόφυλων ζευγαριών. Βλέπετε, ακόµα και ορισµένοι εξ αυτών που µε βάση την κοινή λογική υπερθεµάτιζαν στην ανάγκη να περάσει από την πλευρά της κυβέρνησης όσο το δυνατόν πιο ηχηρό µήνυµα από τη σχετική κοινοβουλευτική διαδικασία δεν µπόρεσαν να συµβιβαστούν µε τη νοοτροπία... δασκάλας των Νεοδηµοκρατών και αποκλειστικότητας του προοδευτισµού την οποία επεδείκνυε όλο αυτό το διάστηµα, όπως έλεγαν οι εν λόγω κύκλοι. Για την ιστορία δε και µόνο, αξίζει να σηµειωθεί ότι οι ίδιοι απέδιδαν τη συγκεκριµένη ρητορική και συµπεριφορά στην πιθανότητα να υφίστατο ένας κρυφός πόθος από την πλευρά της προερχόµενης από το ΠΑΣΟΚ γενικής γραµµατέως περί αναβάθµισής της στη θέση της υφυπουργού, αν τελικώς οι ενστάσεις που διατύπωνε για το επίµαχο νοµοσχέδιο η κάτοχος του χαρτοφυλακίου, Μαρία Κεφάλα, την έθεταν εκτός υπουργείου. Τελικώς η βουλευτίνα από τα Γιάννενα, που επέλεξε τον δρόµο της αποχής, παρέµεινε στο πόστο της και η Ζέφη ∆ηµαδάµα στο δικό της...

Σε γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου συνέφαγε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τις προάλλες με την επιστήθια και διαχρονική φίλη του Ελένη Κούρκουλα. Πάντως, όσο κι αν τον προκαλούν κάποιοι να παρέμβει πιο δυναμικά στα της κεντροαριστεράς, εκείνος μέχρι νεωτέρας προτιμά τις πιο προσεκτικές και επιλεγμένες πρωτοβουλίες.


Παπανδρεϊκοί

Αν κάτι προβληµατίζει τον Νίκο Ανδρουλάκη, είναι τα πρόσωπα που θα στείλει το ΠΑΣΟΚ στην Ευρωβουλή. Ετσι όπως διαµορφώνεται το ψηφοδέλτιο, τα φαβορί για τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο είναι ο γραµµατέας του κόµµατος και «δικό του παιδί», Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο νυν ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου και ο πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης. Εν προκειµένω, το ζητούµενο για τον πρόεδρο είναι πως, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγµατα, θα έχει δύο παπανδρεϊκούς στην Ευρωβουλή, καθώς, πέραν του Νίκου, ο Σαχινίδης λογίζεται ως άνθρωπος της απολύτου εµπιστοσύνης του Γιώργου Παπανδρέου. Μένει να δούµε αν ο επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη έχει στα σκαριά κάποια ισχυρή υποψηφιότητα, που θα απειλήσει τους δύο παπανδρεϊκούς.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης λογίζεται ως ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη. Οι παροικούντες τη ΣΥΡΙΖΑϊκή Ιερουσαλήµ έλεγαν, ωστόσο, πως αρκεί ένα νεύµα του Αλέξη Τσίπρα προκειµένου ο ναύαρχος να εγκαταλείψει τον πρόεδρο Stefano και να πάει στη µεγάλη αγκαλιά του τέως πρωθυπουργού.

∆είπνο

Και µιας και σας είπα για τους Παπανδρέου, η στήλη εντόπισε τον πρώην πρωθυπουργό την Τετάρτη το βράδυ να τρώει στο ιταλικό εστιατόριο «Codice Blu» του Κολωνακίου, παρέα µε τον αδερφό του Ανδρίκο και τις συντρόφους τους.

Ποιος πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δικαιολόγησε τις ζυµώσεις των κορυφαίων κατά του Κασσελάκη, λέγοντας σε συνοµιλητές του ότι «έτσι όπως το πάµε, θα µας περάσει ο Βελόπουλος»;

Αυτόνομη κάθοδος

Η ένταξη του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο ευρωψηφοδέλτιο της «Νέας Αριστεράς» αποµακρύνει κάθε ενδεχόµενο συνεργασίας του νέου φορέα µε τον «Κόσµο» του Πέτρου Κόκκαλη, παρά τη σχετική φηµολογία που είχε αναπτυχθεί τις προηγούµενες ηµέρες. Βλέπετε, δεδοµένου ότι η «Νέα Αριστερά» πάει για έναν ευρωβουλευτή -και αυτός, εκτός απροόπτου, θα είναι ο Γαβριήλ-, δεν χωράει στο ψηφοδέλτιο ούτε ο Κόκκαλης ούτε κάποια άλλη παρουσία µε ισχυρό στίγµα. Ως εκ τούτου, ο τελευταίος θα κατέβει αυτόνοµα στις ευρωεκλογές, µε ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις γενικότερες ισορροπίες που θα διαµορφωθούν στον συγκεκριµένο χώρο ενόψει της κάλπης.