Εδωσαν όλοι το «παρών» στον Οικονόμου

∆εν έπεφτε καρφίτσα στην παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή της Ν.∆. Βασίλη Οικονόµου, µε τον κόσµο να κάθεται στον διάδροµο έξω από την αίθουσα. Στην εκδήλωση µίλησαν ο Ακης Σκέρτσος, υπουργός Επικρατείας, ο Γιάννης Βρούτσης, αν. υπουργός Παιδείας, Θρησκευµάτων και Αθλητισµού, ο φίλος και συνάδελφος του Β. Οικονόµου ∆ηµήτρης Βερβεσός, πρόεδρος του ∆ικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο Αθανάσιος Κατσής, πρύτανης του Πανεπιστηµίου Πελοποννήσου, και ο άνθρωπος που ενέπνευσε τον βουλευτή να µετατρέψει τη διατριβή του σε νοµικό βιβλίο, ο ∆ηµήτρης Παναγιωτόπουλος, καθηγητής (αφ.) Αθλητικού ∆ικαίου του ΕΚΠΑ. Στην παρουσίαση του βιβλίου «Αθλητισµός για όλους» το «παρών» έδωσε η µισή Κοινοβουλευτική Οµάδα της Ν.∆., αλλά και οι υπουργοί Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και Μάκης Βορίδης, οι υφυπουργοί Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης, και Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, ο γραµµατέας της Κ.Ο. της Ν.∆., Σταύρος Καλαφάτης, ο πρώην επίτροπος της Ε.Ε. ∆ηµήτρης Αβραµόπουλος, ο πρώην υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, καθώς και ο ειδικός γραµµατέας της Βουλής, Β. Μπαγιώκος. Ο Βασίλης Οικονόµου, ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, κατάφερε να ενώσει µέσα από το βιβλίο του όλες τις πολιτικές δυνάµεις του δηµοκρατικού τόξου, αφού στην παρουσίαση παρευρέθησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Καραµέρος και Γ. Γαβρήλος και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Τσίµαρης. Ο αν. υπουργός Αθλητισµού, Γιάννης Βρούτσης, έβγαλε και ειδήσεις, καθώς ανακοίνωσε τη διοργάνωση δύο ηµερίδων που θα αφορούν την Αυτοδιοίκηση και τους δήµους και θα ενηµερώνουν για δράσεις αθλητισµού για όλους, µέσω των ΟΤΑ.

Πενήντα µαθητές του προγράµµατος «Erasmus» από Ελλάδα, Ιταλία, Βουλγαρία, Ρουµανία και Ισπανία φιλοξένησε στη Βουλή o υφυπουργός Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης, Κώστας Κυρανάκης.

Πάγια τακτική

Την ίδια µέθοδο ακολουθούν η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Κυριάκος Βελόπουλος. Τι εννοώ; Οταν έχει κάποια συζήτηση στη Βουλή, ακόµα και... ψιλή βροχή, ζητάνε τον λόγο για να τοποθετηθούν σε άσχετο θέµα από το νοµοσχέδιο και να στοχοποιήσουν υπουργούς. Πάγια τακτική να κάνουν παρέµβαση για όλα εκτός ηµερήσιας ατζέντας και να µιλάνε για όλα όσα περιλαµβάνει η επικαιρότητα. Μάλιστα, δεν χάνουν την ευκαιρία, όταν µαθητές από σχολεία της επαρχίας παρακολουθούν από τα θεωρεία τη συζήτηση, να φορούν το πλατύ τους χαµόγελο, να χαιρετούν τους µαθητές, να στέλνουν καρδούλες και να απευθύνονται στα παιδιά λέγοντας πως «µόνο εµείς είµαστε παρόντες στην αίθουσα για να υπερασπιστούµε τα δικαιώµατά σας».

Μαζεύουν υπογραφές

Κάποιο πουλάκι µού είπε ότι µαζεύονται υπογραφές από τα µέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εµπορίου της Βουλής για να έρθει το πόρισµα της πλειοψηφίας για την τραγωδία των Τεµπών στην Ολοµέλεια του Κοινοβουλίου.

Οπως µαθαίνω, τα µέλη της πλειοψηφίας, δηλαδή της Ν.∆., πιέζουν το πόρισµα να συζητηθεί στην Ολοµέλεια και να γίνει µια διεξοδική συζήτηση πάνω στην τραγωδία και στα αίτιά της. Σύµφωνα µε πληροφορίες, η συζήτηση αυτή χρονικά έχει οριστεί για την επόµενη Τετάρτη, 20 Μαρτίου, οπότε εκεί όλοι µπορούν να µιλήσουν, όλοι µπορούν να τοποθετηθούν και όλοι θα θέλουν να πάρουν τον λόγο, ειδικά από την αντιπολίτευση, για να καταγγείλουν τη συγκάλυψη!

Εκλογές για τον Σύλλογο των Υπαλλήλων της Βουλής και τα όργανα άρχισαν! Τα µηνύµατα έρχονται από τις υποψήφιες παρατάξεις, που έδωσαν µάχη. Ποια είναι όµως η πιο συµβατή στον πρόεδρο της Βουλής;


Δεύτερο θαύμα

Κατενθουσιασµένοι είναι στο κόµµα της «Νίκης», διότι, σύµφωνα µε τον αρχηγό τους, η νίκη... καλπάζει. Σε εκδήλωση στην Καλαµάτα, ο ∆. Νατσιός, αναφερόµενος στη µάχη του Ιουνίου, είπε ότι θεωρεί πως «στις επερχόµενες ευρωεκλογές η “Νίκη” θα επιτελέσει ένα δεύτερο θαύµα, για το οποίο κάποιοι δεν θα τρίβουν, αλλά θα κλαίνε τα µάτια τους». Ο ίδιος εκτίµησε: «Ο λαός θα τιµωρήσει παραδειγµατικώς αυτούς που περιφρονούν την πίστη του, την παράδοσή του και κυρίως τον ιερό θεσµό της οικογένειας». Η επιτελική οµάδα έχει αρχίσει να αναζητά τα πρόσωπα που θα πέσουν στον ευρωστίβο.

Fan club Ζωής

Ολα ξεκίνησαν από την επιστολική ψήφο, µε τον Στράτο Σιµόπουλο από τη Ν.∆. να δίνει τα συγχαρητήριά του στην Πλεύση Ελευθερίας και στη Ζωή για το γεγονός ότι ψήφισε το νοµοσχέδιο. Μαθαίνω ότι ο κ. Σιµόπουλος ετοιµάζει fan club Ζωής και κάνει αγώνα… για να χειροκροτούν και οι Νεοδηµοκράτες την κ. Κωνσταντοπούλου όταν τα χώνει στους πρώην συντρόφους της από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι πήρε το αυτί µου πως είχαν διάλογο οι δυο τους στο περιστύλιο... Είπε ο Στρ. Σιµόπουλος: «Κυρία πρόεδρε, κάποιες φορές όταν µιλάτε σκέφτοµαι να σας χειροκροτήσω...». «Και γιατί δεν το κάνετε;», αποκρίθηκε η κ. Κωνσταντοπούλου. «Ε, να µη φτάσω ως εκεί!», είπε ο κ. Σιµόπουλος. «Οχι, να φτάσετε», συνέχισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Ελληνικό όνειρο

Για το ελληνικό όνειρο… του Στέφανου Κασσελάκη (ελληνοποιηµένο το American Dream) τρέχει ανά την επικράτεια αλλά και στας Βρυξέλλας η Ελενα Κουντουρά.
Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που επέλεξε να παραµείνει στο κόµµα του κ. Κασσελάκη, επιδιώκει να είναι εκ νέου υποψήφια για την Ευρωβουλή και έχει ξεκινήσει περιοδείες, επαφές και επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα για να επικοινωνήσει τι έκανε ως υπουργός Τουρισµού το 2015-2019, αλλά και τι έκανε από το 2019 µέχρι σήµερα για την Ελλάδα!

Πολυχώρος πολιτισμού το Παλατάκι

Πολύς λόγος γίνεται για το Παλατάκι της Θεσσαλονίκης, το Κυβερνείο. Σχεδόν 17 χρόνια µετά το κλείσιµό του, ακόµη το πρόβληµα αξιοποίησης αυτού του εµβληµατικού, γεµάτου Ιστορία, νεοκλασικού κοσµήµατος παραµένει άλυτο. Ενα κτίριο κοµβικό στη νεότερη αρχιτεκτονική ιστορία της πόλης, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα, που έχει φιλοξενήσει βασιλείς, πολιτικούς, κροίσους και προέδρους, έχει φτάσει να θυµίζει σκηνικό βγαλµένο από θρίλερ εποχής. Σύµφωνα µε αποκλειστικές πληροφορίες, το διάσηµο Παλατάκι, που ανήκει στο Υπερταµείο, θα έρθει σύντοµα στην κατοχή της Βουλής των Ελλήνων και όχι στα χέρια κάποιου ιδιώτη. Η Βουλή θα διασώσει και αξιοποιήσει τον ιστορικό χώρο, µετατρέποντάς τον σε πολυχώρο πολιτισµού!