Ο Παύλος στο γήπεδο και η Ολυμπία με την πρώην του «Τίνο»

Ο Παύλος µε τους γιους του στο γήπεδο και η κόρη του, «Olympia of Greece», µε την πρώην του αδελφού της Κωνσταντίνου-Αλέξιου. Συµπέρασµα: Οι Greek royals παραµένουν σε φάση εξωστρέφειας. Ο πρωτότοκος γιος του τέως και της Αννας-Μαρίας, Παύλος, φωτογραφήθηκε µε τα καµάρια του στο γήπεδο πιο χαλαρός από ποτέ, ενώ τη Μαρία-Ολυµπία, που µετακινείται µεταξύ Λονδίνου-Μιλάνου-Παρισιού, λόγω των αµέτρητων προσκλήσεων που λαµβάνει απ’ όλους τους σχεδιαστές που µετέχουν στις Εβδοµάδες Μόδας, τη βρίσκουµε µε µια βαλίτσα στο χέρι. Oλυµπία, στο διά ταύτα, και Πόπι Ντελεβίν δέθηκαν αφότου ο «Τίνο» σχετίστηκε µε τη διάσηµη infl uencer. Ετσι, πήγαν µαζί στο σόου του Τζον Γκαλιάνο. Και δεν είναι το µόνο ντεφιλέ στο οποίο τις είδαµε µαζί.

Η Τζώρτζια, η Γκίνες και οι περούκες

Κάτι τέτοιες φωτογραφίες βλέπω και σκέφτοµαι πως η Τζώρτζια Σιακαβάρα (η αγαπηµένη του Κωνσταντίνου Πλεύρη, του senior) θα ήθελε να είναι η ∆άφνη Γκίνες της Ελλάδας. Οχι πως πλησιάζει έστω στο δαχτυλάκι της, αλλά, να, σε αυτό το κλικ, κάπως το allure, το µακιγιάζ, το τρελό καπέλο, µου τη θύµισαν. Βέβαια, για να µιλάµε έστω για ένα τσακ προσέγγισης, θα πρέπει να γίνει και µουσικός και να συνεργάζεται µε φωτογράφους του επιπέδου του εµβληµατικού Ντέιβιντ Λασπέλ… Μέχρι τότε, µπορούµε απλώς να τη βλέπουµε στις εξόδους της στον Κεραµεικό να εναλλάσσει τις περούκες της και να παραδίδει µαθήµατα σε τυχόν ναυτιλλοµένες για το ποια περούκα να προτιµήσει ανάλογα µε το concept της εκδήλωσης όπου είναι καλεσµένη.

Αρωμα Ελλάδας στους «Κύκνους»

Η βίλα «Αρτεµις», στη Φλόριντα, έχει γράψει ιστορία, αφού εκεί έδινε πάρτι η C.Z. Guest, περισσότερες πληροφορίες για την οποία θα πάρουµε από την πολυαναµενόµενη (µε all star cast) σειρά «Feud: Capote vs the Swans». Πρωταγωνίστριες, οι διάσηµες κοσµικές φίλες του Τρούµαν Καπότε, που τις αποκαλούσε «κύκνους». Σύχναζαν στον «ναό της υψηλής κοινωνίας», κατά τους «N.Y. Times», το εστιατόριο «La Côte Basque». Ενώ γίνονταν «πέτρα του σκανδάλου» για τις ιδιαίτερες σχέσεις µαζί του. Την Guest, που υπήρξε η τελευταία «κύκνος»-φίλη του, υποδύεται η Κλόε Σεβινί και είναι κάτι που ήθελε σαν τρελή, αφού η C.Z. Guest υπήρξε µυθική, η πιο περιζήτητη περσόνα στα σαλόνια των ’60s-’70s. Και έτσι, καθώς η Guest λάτρευε οτιδήποτε αρχαιοελληνικό, η Ελλάδα επανέρχεται στο κάδρο.

Από άλλο έργο

• Ηταν µόλις 9 ετών η Τζόντι Φόστερ όταν γύριζε την ταινία «Nαπολέων και Σαµάνθα» (παντελώς άγνωστο πρότζεκτ, για το οποίο µέχρι τώρα δεν είχα ιδέα). Εως ότου διάβασα πως, για τις ανάγκες του φιλµ, επιστρατεύτηκαν τρία λιοντάρια. Ηταν ένα γέρικο, «χωρίς δόντια», ένα που «έκανε τρέλες» κι ένα αντικαταστάτης. «Το γέρικο δεν κουνιόταν. ∆εν µπορείς να κάνεις ένα λιοντάρι να κουνηθεί - ζυγίζει 220 κιλά», σηµείωσε, εξηγώντας ότι στη συγκεκριµένη σεκάνς «συνεργαζόταν» µε αντικαταστάτη του αιλουροειδούς. «Θυµάµαι τη χαίτη του. Με σήκωσε, µε κούνησε στο στόµα του και µε γύρισε, προκαλώντας τρόµο στο συνεργείο. Ετρεχαν, έπαιρναν και τον εξοπλισµό µαζί τους... Ο εκπαιδευτής είπε “άσ’ το” και, επειδή ήταν καλά εκπαιδευµένο, άνοιξε το στόµα του. Επεσα και άρχισα να τρέχω. Αλλά µε ακολούθησε, έβαλε την πατούσα του πάνω µου και περίµενε, σαν να έλεγε “την έπιασα”», συµπλήρωσε. Και κάπως έτσι η οσκαρική ηθοποιός έγινε θέµα. Για να µου θυµίσει ότι, παλαιότερα, που κάναµε ακριβές φωτογραφήσεις, χρέωναν 150.000 δραχµές την ώρα την παρουσία φιδιών στο σκηνικό. Το ερπετό λειτουργούσε ως prop στα shootings. Θυµάµαι, ένα πελώριο φίδι είχε χρησιµοποιηθεί για φωτογράφηση µε τη Ρέα Τουτουνζή ως «Εύα» για cover story για το «Nitro». Την επιµέλεια είχε ο κορυφαίος Πάνος Πιτσιλίδης - φωτογράφος, art director και πολλά ακόµα, που λατρεύει η Ναόµι Κάµπελ: Εκείνος είχε και την επιµέλεια της κοινής της φωτογράφησης για το ίδιο έντυπο µε τον Γιώργο Τσαλίκη.

• Και κάπως έτσι αναρωτήθηκα τι κάνει ένας άλλος καταπληκτικός Ελληνας φωτογράφος, ο Γιάννης Τσιπουλάνης, που, µεταξύ άλλων, έχει καταγράψει στον φακό του και τη Ναόµι και την Εύα (Χερτζίκοβα). Εχει εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια, τα social του είναι στάσιµα και, για να µην το πολυλογώ, ουδέν νεώτερον είτε από κοινούς µας φίλους out there, από την αλλοδαπή, είτε από τον ίδιο.

• Ωστόσο, έχω νέα -και τα γράφω µε χαρά- από την ίδια την αγαπηµένη µου Γκλόρια Μίκα. Περί τίνος πρόκειται; Για µοντέλο που λάτρευε ο (φακός και ο) Μιχάλης Ασλάνης και έχει κάνει από Yves Saint Laurent και L’ Oréal µέχρι διαφηµιστικά και πασαρέλα για πολλές, τεράστιες φίρµες... Αφότου αντιµετώπισε τη λευχαιµία -συνεχίζει κανονικά τις θεραπείες της-, όπως µου έγραψε, παραµένει στο Παρίσι µε τον άνδρα και το παιδί της και ποσώς την ενδιαφέρει να επανέλθει στο µόντελινγκ. Aσχολείται µε φιλανθρωπίες, έχει ενεργοποιήσει πρόγραµµα για µόρφωση άπορων παιδιών στη «µαύρη ήπειρο» -είναι µισή Ελληνίδα και µισή µε καταγωγή από την Γκαµπόν-, µε µότο το αγαπηµένο του Τζίµι Χέντριξ: «Οταν η δύναµη της αγάπης ξεπεράσει την αγάπη για τη δύναµη (σ.σ.: εννοούσε και εξουσία), ο κόσµος θα γνωρίσει την ειρήνη». Πώς τώρα από τα λιοντάρια της Φόστερ καταλήξαµε στον Χέντριξ, µην το ψάχνετε. Από άλλο έργο...