Αμάσητες καταπίνονται οι αποφάσεις του Στέφανου

Oσοι βουλευτές απέµειναν στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό πως διακατέχονται από το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Αυτό σηµαίνει πως δεν διακινδυνεύουν τη «βολή» τους θίγοντας τα «κακώς κείµενα» της διοίκησης του Στ. Κασσελάκη, γιατί ανά πάσα ώρα και στιγµή µπορεί να «καρατοµηθούν» µε συνοπτικές διαδικασίες και να µην ξαναδούν το ελληνικό Κοινοβούλιο. Κοινώς, έχουν συµβιβαστεί µε την ιδέα πως πρέπει να καταπίνουν αµάσητες τις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις που παίρνει ο πρόεδρος του κόµµατος, κάνοντας τα στραβά µάτια. Πλέον, στον σηµερινό ΣΥΡΙΖΑ ουδείς ενδιαφέρεται για το εάν παραβιάζεται το καταστατικό του κόµµατος ή εάν υφίσταται ιδεολογικές αλλοιώσεις η ταυτότητα της Κουµουνδούρου. Τους έχει βάλει ο Στ. Κασσελάκης σε έναν άλλον δρόµο. Αυτόν του «κόµµατος-εταιρείας», µε τον ίδιο να ασκεί στο ακέραιο το «διευθυντικό» του δικαίωµα και το στελεχικό δυναµικό του ΣΥΡΙΖΑ να επιδίδεται σε δελεαστικές εκπτώσεις ιδεών και προσφορές κάτω του πολιτικού κόστους, αρκεί στις κάλπες να προσποριστεί εκλογικά κέρδη.

Εχουν στήσει από µια παράγκα στη λαϊκή των µέσων κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας εµπόριο του ανθρώπινου πόνου, ξεπουλώντας αντί πινακίου φακής τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς. Ιδανικοί «γιάπηδες» του λαϊκισµού, µε αντιπολιτικό και αντικοινοβουλευτικό πολλές φορές λόγο.

Αποδείξεις για τις καταγγελίες

Κανονικά, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για την υπόθεση των Τεµπών οι αρµόδιες ανακριτικές Αρχές θα πρέπει να καλέσουν ως µάρτυρα για να αποδείξει µε στοιχεία τις καταγγελίες που κάνει από το βήµα της Βουλής τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο. Ο τελευταίος, από την άλλη, εφόσον διαθέτει βέβαια την πεποίθηση των ισχυρισµών του, θα έπρεπε κανονικά από µόνος του να έχει προσφύγει στην ελληνική ∆ικαιοσύνη, προσκοµίζοντας τα σχετικά ντοκουµέντα. Από τη στιγµή που δηλώνει γνώστης των συνθηκών της τραγωδίας και διεκδικεί την πατρότητα των αποκαλύψεων περί εκρήξεων και µπαζώµατος, κακώς η ελληνική ∆ικαιοσύνη δεν έχει ενδιαφερθεί να τον καλέσει, προκειµένου να συνεισφέρει στην έρευνά της µε τα αδιάσειστα στοιχεία που διαθέτει.

Ο ίδιος τους έψησε

Σε µια συνέντευξη που έδωσε κατά την περιοδεία του στην Κρήτη, ο Στ. Κασσελάκης είπε πως «οι ευρωεκλογές δεν είναι ένα σόου όπου επιλέγουµε σελέµπριτις και ηθοποιούς». Προφανώς αυτά που λέει δεν ισχύουν. Μας δουλεύει κανονικά, εάν έχει την απαίτηση να πάρουµε στα σοβαρά τα λεγόµενά του. ∆ιότι, αν δει κανείς ποιοι βρίσκονται στη λίστα των υποψήφιων ευρωβουλευτών του, θα διαπιστώσει ακριβώς το αντίθετο. Και ηθοποιούς θα βρει και πανελίστες-σελέµπριτι, που ο ίδιος τους έψησε να θέσουν υποψηφιότητα, και πρώην παίκτες σε ριάλιτι σόου και πάει λέγοντας. Εξαιτίας του κινδυνεύουν να αποψιλωθούν όλες οι ψυχαγωγικές εκποµπές, καθώς από κάθε τέτοια εκποµπή ψάρευε µέχρι πρότινος και έναν πανελίστα. Και µετά µας λέει πως δεν είναι οι ευρωεκλογές σόου;

«Και η Ευρώπη πρέπει να ανήκει στους Ελληνες», δηλώνει ο γραµµατέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, Α. Σπυρόπουλος, µε αφορµή την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του από τον πρόεδρο του κόµµατος, Ν. Ανδρουλάκη.

Ο φόβος να αλλάξει αποδέκτη

∆εν ξέρουµε σε τι θα ωφελήσει η νοµική κατοχύρωση του όρου «γυναικοκτονία» και αν µια τέτοια νοµοθέτηση θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τη διάπραξη εγκληµάτων µε θύµατα γυναίκες. Ωστόσο, για να περάσει η «ανησυχία» στους θύτες, ίσως θα ήταν σωστό να συγκροτηθεί µια ειδική υπηρεσία στην ΕΛ.ΑΣ., που να διατηρεί «µητρώο» µε τα ονόµατα όλων εκείνων των «µπουµπουκιών» που κατά καιρούς έχουν εκφοβίσει ή απειλήσει τις συντρόφους τους. Και αν έχουν καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος τους ή ασφαλιστικά µέτρα, κάθε τόσο να «ελέγχονται» δειγµατοληπτικά από τις Αρχές, ώστε να ζουν αυτοί µε τον φόβο της διαρκούς παρακολούθησης και όχι οι γυναίκες που τροµοκράτησαν. Να γνωρίζουν, δηλαδή, όλοι αυτοί πως για τουλάχιστον µία πενταετία θα βρίσκονται στη λίστα των «σεσηµασµένων». Και όταν δέχονται µηνύµατα ή τηλεφωνήµατα «πανικού» από την ΕΛ.ΑΣ., θα έχουν την υποχρέωση να εµφανιστούν στο πλησιέστερο Α.Τ. εντός 24ώρου. Κάποια στιγµή, ο φόβος, για να µη γίνει φόνος, πρέπει να αλλάξει αποδέκτη. Καλύτερα να σκιάζει η φοβέρα των Αρχών όλους τους «νταήδες» που ασκούν βία κατά των γυναικών, µε τη συστηµατική παρακολούθηση των ίδιων από την ΕΛ.ΑΣ., παρά αυτές να µην µπορούν να ξεµυτίσουν από τα σπίτια τους.

Μυστικές δημοσκοπήσεις

Οι επικοινωνιακοί βραχίονες της Κουµουνδούρου, που πλέον ελέγχονται σε απόλυτο βαθµό από τους ανθρώπους του Στ. Κασσελάκη, προπαγανδίζουν τις τελευταίες ηµέρες πως ο ΣΥΡΙΖΑ µπορεί να επιστρέψει σε τροχιά εξουσίας µόνο µε τον σηµερινό αρχηγό του κόµµατος. Μάλιστα, προς επίρρωση µιας τέτοιας προοπτικής, διακινούν πληροφορίες περί µυστικών δηµοσκοπήσεων, όπου στο επίµαχο ερώτηµα ο Στ. Κασσελάκης «κερδίζει» και τον Αλ. Τσίπρα. Αν στην Κουµουνδούρου κάνουν µυστικές δηµοσκοπήσεις επάνω στο δίληµµα «Κασσελάκης ή Τσίπρας» για να καταδείξουν πως νικητής είναι ο πρώτος, µάλλον δεν έχουν ξεµπερδέψει µε το παρελθόν τους.

Ποιος, θέλω να ξέρω ποιος

Ποιος βουλευτής της Ν.∆. έλεγε σε παρέα να πάει ως µάρτυρας υπεράσπισης της Ελ. Ακρίτα στο δικαστήριο ο ίδιος ο Στ. Κασσελάκης, εφόσον συµφωνεί µαζί της για τα όσα συκοφαντικά έγραψε εναντίον της συζύγου του πρωθυπουργού στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Εγκληματική αμέλεια

Τα κόµµατα της αντιπολίτευσης που έχουν κάνει σηµαία την τραγωδία στα Τέµπη, για να αποδείξουν πως δεν υπήρξε «ανθρώπινο λάθος», αλλά ανθρωποκτονία µε ενδεχόµενο δόλο από τον αρµόδιο υπουργό, ζορίζονται να κινηθούν µε τον ίδιο ακριβώς τρόπο και στην υπόθεση της δολοφονίας της άτυχης κοπέλας έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Και αυτό διότι τα γεγονότα αποδεικνύουν περίτρανα πως υπήρξε εγκληµατική αµέλεια από τους αστυνοµικούς που την άφησαν απροστάτευτη. Συνεπώς, εάν και εδώ χρεώσουν την ευθύνη στον αρµόδιο υπουργό, δηλαδή τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τότε κανείς δεν θα τους πάρει στα σοβαρά για τον τρόπο που προσεγγίζουν την τραγωδία στα Τέµπη.