Βρήκε τον Ηπειρώτη «μάστορά» του ο Π. Πολάκης

Οφείλουµε να οµολογήσουµε πως ανάµεσα στους εκατοντάδες φίλους του Παύλου Πολάκη στο Facebook υπάρχουν και κάποιοι που δεν συµπεριφέρονται ως οπαδοί. ∆ιαθέτουν ορθή σκέψη και, όταν πρέπει, τον επαναφέρουν στην τάξη µε σοβαρά επιχειρήµατα και το κάνουν χωρίς περιστροφές. Αρνούµενοι να συµφωνήσουν µαζί του, πατώντας like ή στέλνοντας καρδούλες στις αρλούµπες που πολλές φορές αραδιάζει για να ντοπάρει το φαν κλαµπ του. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του νεαρού πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τοµέα της Αθήνας Νίκου Γκιέργκου, µε καταγωγή από την Ηπειρο, ο οποίος αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει στον Π. Πολάκη για την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του Φρέντη Μπελέρη. Μεταξύ άλλων, του έγραψε: «Υιοθετείς για τον Μπελέρη το αφήγηµα του αλβανικού καθεστώτος για τη σύλληψή του, όταν σύσσωµη η αλβανική αντιπολίτευση (ανάµεσά της και η ριζοσπαστική Αριστερά της Αλβανίας), καθώς και πολλές προσωπικότητες της Αλβανίας καταδικάζουν τη δίωξή του. Οσον αφορά τον χρηµατισµό που επικαλείσαι από τους δύο µάρτυρες κατηγορίας, ο ένας είναι συνεργάτης της αλβανικής ασφάλειας και ο άλλος δεν παρουσιάστηκε ποτέ στο δικαστήριο να καταθέσει. Ο Μπελέρης µε τον θεσµικό του ρόλο ως πρόεδρος του παραρτήµατος Οµόνοιας Χειµάρρας βρίσκεται πολλά χρόνια στην πολιτική σκηνή της Αλβανίας. Ανεξάρτητα αν συµφωνούµε ή όχι µε την υποψηφιότητά του στο ψηφοδέλτιο της Ν.∆., οφείλουµε να είµαστε προσεκτικοί, καθώς η υπόθεση αυτή αποτελεί θέµα παραβίασης του κράτους ∆ικαίου στην Αλβανία εις βάρος των δικαιωµάτων των µελών της εθνικής ελληνικής µειονότητας».

Νέα τάξη πραγμάτων

Ποιους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ θα «σταυρώσει» στις ευρωεκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης; Η απάντηση στο ερώτηµα αυτό φαίνεται να ανησυχεί περισσότερο τους δύο εν ενεργεία ευρωβουλευτές του κόµµατος. Τον Κ. Αρβανίτη και την Ε. Κουντουρά, οι οποίοι ως επιλογές του Αλ. Τσίπρα αρχίζουν να νιώθουν πως η νέα τάξη πραγµάτων που διαµορφώνεται στο κόµµα µπορεί να τους κοστίσει την επανεκλογή τους. Αµα ο Στ. Κασσελάκης ψηφίσει τη ∆. Αυγέρη, έναν ξάδελφό του από την Κρήτη, και τον Πανόπουλο, τους οποίους ο ίδιος έψησε να κατέβουν, πού να µείνει σταυρός για την Κουντουρά και τον Αρβανίτη;

Η συνταγή των ψωνισμένων

Οταν ο Στ. Κασσελάκης δήλωνε πως «δεν έχω έρθει φυτευτός από τις ΗΠΑ», δεν το έκανε για να αποκρούσει κάποιες περιθωριακές θεωρίες συνωµοσίας γύρω από το όνοµά του, αλλά ήθελε µέσω αυτής της θορυβώδους διάψευσης να καλλιεργήσει έναν τέτοιον µύθο, µε την ελπίδα πως θα τύχει της προσοχής σε κέντρα όπου δεν είχε πρόσβαση ως πολιτικό πρόσωπο. Είναι η γνωστή συνταγή των απανταχού ψωνισµένων, κυρίως στον χώρο του θεάµατος, που, για να τραβήξουν τα φώτα της δηµοσιότητας, στήνουν «γεγονότα» πάνω σε «ανύπαρκτα» σενάρια. Εάν ο Στ. Κασσελάκης ήταν «αµερικανοκίνητος», κάτι που ο ίδιος πήγε να «φουντώσει» µε τις γνωστές του παρεµβάσεις το προηγούµενο διάστηµα, κατά την τελευταία του επίσκεψη σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον, δεν θα του έκλεβε τη δόξα ο Γ. Αυτιάς, µήτε και οι επαφές του θα ήταν µε κάτι τριτοδεύτερους αξιωµατούχους των ΗΠΑ.

ΠΑΣΟΚικό θρίλερ για την Ευρωβουλή

Εφόσον στις κάλπες των ευρωπαϊκών εκλογών το ΠΑΣΟΚ καταφέρει να πιάσει ένα ποσοστό της τάξεως του 13%, θα εκλέξει τουλάχιστον τρεις ευρωβουλευτές. Από τις δηµοσκοπήσεις που διεξάγονται αυτή την περίοδο η εικόνα που υπάρχει είναι πως για τις τρεις αυτές θέσεις θα κονταροχτυπηθούν έξι υποψήφιοι, οι οποίοι στις σχετικές µετρήσεις δεν παρουσιάζουν θεαµατικές διαφορές ο ένας από τον άλλον στις προτιµήσεις του εκλογικού σώµατος. Σύµφωνα µε τις πληροφορίες, τα πρόσωπα που βρίσκονται στην πρώτη εξάδα είναι ο γραµµατέας της Κ.Ε. του κόµµατος, Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης, ο νυν ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου, ο γνωστός µετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, ο παλαίµαχος ποδοσφαιριστής Θοδωρής Ζαγοράκης και ο καθηγητής Κώστας Χρυσόγονος. Το στοίχηµα, βέβαια, για όλους αυτούς, όπως και για τους υπόλοιπους συνυποψηφίους τους, δεν είναι µόνο ατοµικό, αλλά και συλλογικό. ∆ιότι, εάν το ΠΑΣΟΚ κατρακυλήσει στην τρίτη θέση, µε ποσοστά κάτω από το 12%, τότε οι έδρες από τρεις υπάρχει κίνδυνος να γίνουν δύο.

Πάντως, την τελευταία φορά που ο Π. Πολάκης «στοχοποίησε» υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας ∆ηµοκρατίας κατάφερε να στρέψει το εκλογικό σώµα υπέρ του. Και αναφέροµαι στην περίπτωση του Στέλιου Κυµπουρόπουλου.


Αποζημίωση-μαμούθ

Η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας ∆ηµοκρατίας Βίκυ Φλέσσα απαιτεί από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκη, να της ζητήσει δηµοσίως συγγνώµη για την άθλια σκευωρία που έστησε σε βάρος της ο µηχανισµός προπαγάνδας της Κουµουνδούρου µέσω της περίφηµης πλατφόρµας iSYRIZA, κάνοντας ένα προβοκατόρικο µοντάζ σε τηλεοπτική της συνέντευξη. Με σκοπό να την εµφανίσουν πως δήθεν η θέση της για την τραγωδία στα Τέµπη ήταν το κυνικό σχόλιο «τούτη γη που την πατούµε όλοι µέσα θε να µπούµε». Η ίδια, εάν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκριθεί στην εξώδικη διαµαρτυρία που του έχει αποστείλει και εκπνέει εντός ηµερών, θα τον οδηγήσει στα δικαστήρια, διεκδικώντας αποζηµίωσηµαµούθ, που θα την προσφέρει στους συγγενείς των θυµάτων των Τεµπών.


Ποιος, θέλω να ξέρω ποιος

Ποιος βουλευτής της Νέας ∆ηµοκρατίας, όπου βρεθεί και όπου σταθεί, σηµειώνει πως µετά τις ευρωεκλογές ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει να προχωρήσει στην «αποΠΑΣΟΚοποίηση» της κυβέρνησης;

Ο αβάσταχτος ναρκισσισμός

Αλήθεια, εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ κανείς δεν βλέπει πως ο Στ. Κασσελάκης έχει τη συνήθεια του «φιγουρατζή» ανθρώπου, επιδεικνύοντας συνεχώς τη νεόπλουτη υπόστασή του και δείχνοντας µια ροπή προς τον αβάσταχτο ναρκισσισµό; Ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα δείχνοντας στο γυµναστήριο την κορµάρα του, µετά την πανάκριβη βέρα του από τον γάµο του µε τον Τάιλερ Μακµπέθ, στη συνέχεια τις «αστακοκάλτσες» του, εσχάτως την «έπαυλή» του στο Κολωνάκι. Για ποιον λόγο; Τι θέλει να αποδείξει; Τι νόηµα έχουν όλα αυτά; Σε ποιους απευθύνεται, τέλος πάντων; Κανείς δεν του εξηγεί πως το µεγαλείο από το γελοίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής;