Τα wedding σενάρια για Aντριου - Φέργκι, σχεδόν 30 χρόνια μετά τον χωρισμό τους και το ντεμπούτο της πριγκίπισσας Ιμάν
Passe Partout
Η παραπολιτική στήλη του Secret

Τα wedding σενάρια για Aντριου - Φέργκι, σχεδόν 30 χρόνια μετά τον χωρισμό τους
Αναβρασµός στο Ηνωµένο Βασίλειο και ο λόγος δεν είναι άλλος από τον φηµολογούµενο δεύτερο γάµο του πρίγκιπα Aντριου και πάλι φυσικά µε τη «Φέργκι», κατά κόσµον Σάρα Φέργκιουσον. Πληθαίνουν οι φήµες που θέλουν τους µόνιµα ερωτευµένους, κατά τα βρετανικά media, δούκα και δούκισσα του Γιορκ να δροµολογούν γάµο µετά τον χωρισµό τους, το 1996, ύστερα από δέκα χρόνια έγγαµου βίου - παντρεύτηκαν το 1986 (φωτ.). Η σχέση τους τώρα, σχεδόν τριάντα χρόνια µετά και ιδιαίτερα την τελευταία εικοσαετία, δεν είναι απλώς αγαστή, αλλά συχνά µεταβαίνουν µαζί στις σηµαντικότερες -και πλέον προβεβληµένες από τα βρετανικά ειδικά και από τα φιλοβασιλικά γενικότερα ΜΜΕ- εκδηλώσεις. Τις ολοένα και διογκούµενες φήµες, καθώς µένουν πλέον και µαζί, πυροδότησε εκ νέου η τελευταία κοινή τους εµφάνιση, ανήµερα την Κυριακή του Πάσχα.
Η χριστουγεννιάτικη επάνοδος το 2023
Εδώ αξίζει να προσθέσουµε ότι είναι η δεύτερη, µετά τον χωρισµό τους, Κυριακή του Πάσχα που η Φέργκι συνοδεύει τον Αντριου στη Λειτουργία (φωτ.). Αν, λοιπόν, όντως γίνει γάµος, κάτι ανεπανάληπτο µέχρι στιγµής (τουλάχιστον για τα ευρωπαϊκά βασιλικά δεδοµένα - σπάνια άλλωστε, γενικότερα, συναντάς περιπτώσεις αλά Λιζ Τέιλορ - Ρίτσαρντ Μπάρτον, οι οποίοι, ως γνωστόν, παντρεύτηκαν δύο φορές), θα χαλάσει ο κόσµος! Αξίζει να προσθέσουµε ότι πρώτη φορά µετά το «the end», την αυλαία στον γάµο τους, τον ∆εκέµβριο του 2023 η Φέργκι παρευρέθη στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στο Σάντριγχαµ. Από τότε τα σενάρια περί επανασύνδεσης ξεκίνησαν και τώρα φτάσαµε και στην «κρεµάλα». Για την ιστορία, ο πρίγκιπας Aντριου, δούκας του Γιορκ, και η δούκισσα του Γιορκ παντρεύτηκαν στις 23 Ιουλίου του 1986.
Nτεμπούτο για την πριγκίπισσα Ιμάν
Η πριγκίπισσα Ιµάν της Ιορδανίας έκανε το ντεµπούτο της στους επτάµισι περίπου µήνες ζωής της. Το µπεµπάκι ταξίδεψε µε τους γονείς της, τον εστεµµένο πρίγκιπα Χουσεΐν και τη µητέρα της, πριγκίπισσα Ράζα, στο Μπαχρέιν και το ευτυχές ζευγάρι αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει φωτογράφο να την απαθανατίσει. Ο πρίγκιπας πρόσφατα εξήρε τη σύζυγο, καθώς και τη µητέρα του, βασίλισσα Ράνια - η οποία πρόσφατα βρέθηκε για επίσηµη επίσκεψη στην Ιταλία. Σηµειώνουµε ότι το ζευγάρι απέκτησε την Ιµάν στις 3/8/2024, µε την απαστράπτουσα γιαγιά βασίλισσα Ράνια να φωτογραφίζεται κρατώντας τη µέσα στο µαιευτήριο - χωρίς βεβαίως τότε να αφήσει να φανεί το προσωπάκι της. Πάντως, αν κάτι σχολιάστηκε από την παρθενική της πόζα, ήταν ότι ήξερε ακριβώς πού να κοιτάξει... Ή «το ’χεις» ή όχι (το «strike a pose»).

Από άλλο έργο
- Σκεφτόµουν πολύ, αποσκοπώντας στο να είµαι χρήσιµη, διαφωτιστική (ξέρετε πλέον ότι βαριέµαι αφόρητα κάθε τύπου φιοριτούρες, φιλολογίες - ασφαλώς και παραφιλολογίες), τι να γράψω στο συγκεκριµένο τεύχος. Και αναλογίστηκα, για αρχή, πόσες «χαζές» απορίες µπορεί να έχουµε όλοι µας καθηµερινά. Απορίες οι οποίες, αν ελάχιστα παραπάνω βάζαµε το µυαλό µας να δουλέψει, αν φιλτράραµε µια ιδέα περισσότερο τις σκέψεις µας προτού τις µετατρέψουµε σε λόγο, αποκλείεται να υφίσταντο. Περπατούσα, που λέτε, βιαζόµουν -και επιστρέφω τη δεύτερη ηµέρα του Πάσχα- να κατέβω στο γραφείο. Μη ρωτάτε πώς, πού, τι, γιατί: δηµοσιογραφία ίσον εργασία και εκείνο το εικοσιτετράωρο. Για πολλούς τουλάχιστον από εµάς. Οταν οι υπόλοιποι -είµαι βέβαιη µε τόσο ωραία ηµέρα!- λιαζόσασταν και κάποιοι εξ υµών προσπαθούσατε να χωνέψετε από τις ποσότητες του οβελία που απολαύσατε και ενδεχοµένως σουβλίσατε και δίπλα στο κύµα, στην Ψαρού - το είδαµε κι αυτό και φέτος και σαφώς δεν ήταν η πρώτη φορά... Οσο κι αν το βρήκαν αξιοπερίεργο οι τουρίστες, που ήδη έκαναν «ντου» στο «πριγκιπάτο των Κυκλάδων», τη Μύκονο (φυσικά).
- Στα επιµέρους λοιπόν: Νέα γυναίκα, γύρω στα σαράντα, έλεγε στον σύζυγό της: «Γιατί παίρνουν την κυλιόµενη αν είναι να περπατάνε πάνω της ή να τρέχουν; Ας πάνε από τις σκάλες! Πάντα είχα αυτή την απορία!». Το βροντοφώναξε κι ένα µικρό σοκ, δεν το κρύβω, το ’παθα. Λες και από τις κανονικές σκάλες πας µε την ίδια ταχύτητα. Λες και οι κυλιόµενες δεν διευκολύνουν την άνοδο και την κάθοδο. Ιδίως όταν είναι µη εργάσιµη και ακούς τον ήχο από το µετρό και δεν γνωρίζεις αν είναι από τη µεριά όπου βρίσκεσαι ή από την αντίθετη, είναι λογικό να δρασκελίσεις, λες και είσαι δροµέας, τις κυλιόµενες. Από την αριστερή. Για ταχύτητα. Γιατί τα δροµολόγια δεν είναι στην ίδια συχνότητα µε τις καθηµερινές. Βλακεία ή επιπολαιότητα από την πλευρά της κυρίας;
- ∆εν µπορώ να γνωρίζω. Επειδή όµως ως λαό κουτούς δεν µας λες, εικάζω ότι ήταν το δεύτερο. Ενα τσακ παραπάνω να δούλευε τα φαιά της κύτταρα, αποκλείεται να έλεγε τέτοια σαχλαµάρα - και δη µεγαλόφωνα, λες κι έπρεπε να την ακούσουν όλοι, σαν να έβγαζε πολιτικό λόγο και αναζητούσε κοινό για προσηλυτισµό. Μάθηµα εποµένως - και βασικό, για ναυτιλλοµένους και µη: τα εν οίκω µη εν δήµω, γιατί µπορεί να τα δείτε και εν... Τύπω: ποτέ δεν ξέρετε ποιος είναι δίπλα σας και αν τυχόν ατάκα σας θυµίσει κάτι που διάβασε ή άκουσε κάποιος οικείος σας και σχολιαστεί όπως η συγκεκριµένη, προφανώς δεν θα είναι υπέρ σας! Και κάπως έτσι, εµµέσως πλην σαφώς, στη συνέχεια µπορεί κιόλας να γίνετε ρεντίκολα και στους δικούς σας για τις όποιες εµµονές υποστηρίζετε. Σθεναρά ή όχι, µικρό ρόλο παίζει, αλλά, πάντως, δηµόσια. Προσοχή και χαρείτε τον ήλιο και τη θάλασσα. Summer loading!