Εκβιαστική διαπραγμάτευση στα όρια της παρανομίας

∆εν ξέρω πόσες άδειες ταξί µπορεί να έχει στην ιδιοκτησία του ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θ. Λυµπερόπουλος, αλλά σίγουρα ως συνδικαλιστής του χώρου δεν ανήκει στους µεροκαµατιάρηδες οδηγούς, αλλά στους «επιχειρηµατίες» του κλάδου. Τώρα, πόσο κοστίζει µια άδεια ταξί και πόσο πραγµατικά πωλείται στην αγορά αυτό είναι µια άλλη προβληµατική κατάσταση, για να µην πω αµαρτωλή και σκοτεινή ιστορία. Βέβαια, το θέµα µε τον κ. Λυµπερόπουλο είναι άλλο. Επειδή ακριβώς ενεργεί πρώτα ως επιχειρηµατίας, εδώ και χρόνια «κραδαίνει» στα µούτρα του εκάστοτε υπουργού Μεταφορών τις άδειες ταξί των συναδέλφων του, είτε για να τους εκφοβίσει είτε για να τους ποδηγετήσει. Κοινώς, ακολουθεί παλαιοκοµµατικές πρακτικές, που παραπέµπουν σε «συνδικαλιστικό νταβατζιλίκι», είτε για να «εκβιάζει» την εκτελεστική εξουσία είτε για να την «εξαγοράσει» µε υποσχέσεις του τύπου «κάντε µου τα χατίρια και εγώ θα δώσω εντολή στους επιχειρηµατίες συναδέλφους µου, ιδιοκτήτες ταξί, να µετατρέψουν για χάρη σας τα οχήµατά τους σε προπαγανδιστικούς µηχανισµούς και εκλογικά κέντρα». Αυτή η εκβιαστική µορφή διαπραγµάτευσης µε το γκουβέρνο αγγίζει τα όρια της παρανοµίας, καθώς βλέπουµε συνδικαλιστές-επιχειρηµατίες να «τάζουν» ψήφους σε υπουργούς, για να κατοχυρώσουν τα οικονοµικά τους συµφέροντα. Αν µη τι άλλο, εδώ πρόκειται για καραµπινάτη απόπειρα ιδιότυπης δωροδοκίας κρατικών αξιωµατούχων.

Μονόδρομος

Ο εκµηδενισµός της κοινωνικής διχόνοιας και η εξουδετέρωση της µισαλλοδοξίας είναι ευθύνη της πολιτικής και όσοι την υπηρετούν οφείλουν να αντιλαµβάνονται και τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της δράσης τους. Εάν έχουµε πολιτικούς που ποντάρουν στον «λαϊκισµό» και την «τοξικότητα», τότε µην έχετε καµία αµφιβολία ότι µε τη δηµόσια συµπεριφορά τους θα «νοµιµοποιήσουν» και θα προσφέρουν άλλοθι σε όσους εµφορούνται από σκληρές και ακραίες αντιλήψεις. Όταν λοιπόν το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν θέτει απαγορευτικά όρια στην κοινωνία, στην οποία απευθύνεται, αλλά της κλείνει το µάτι στην εκδήλωση τραµπούκικων συµπεριφορών, δικαιολογώντας θεωρίες συνωµοσίας και σενάρια που δεν αντέχουν στην κοινή λογική, τότε είναι µονόδροµος να οδηγηθούµε σε συνθήκες ζούγκλας.

Ουαί υμίν…

Βλέπω τις πολιτικές αντιδράσεις που εκδηλώνονται, κυρίως από τις δυνάµεις της Αριστεράς, για τις εξελίξεις στον τηλεοπτικό σταθµό Attica και δεν σας κρύβω ότι µου έρχεται να γράψω «Ουαί υµίν, γραµµατείς και Φαρισαίοι υποκριταί». Πρόσωπα που την περίοδο της παντοδυναµίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. είχαν καταστρώσει σχέδιο εξόντωσης κάθε φωνής που δεν υπέκυπτε στις εντολές του Μεγάρου Μαξίµου. Επίσης, κάποια κοµµατικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που στην πορεία τούς έσπρωξε το σύστηµα της «Αριστεράς» στα ΜΜΕ για να υποδύονται τους δηµοσιογράφους, καλό θα είναι να ζητήσουν και µια συγγνώµη, επειδή την περίοδο που µε κοµµατικές πλάτες έστηναν καριέρα ήταν οι µπροστινοί συκοφάντες των υπόλοιπων δηµοσιογράφων, καθώς η γραµµή που έπαιρναν από την επικοινωνιακή κλίκα του Αλ. Τσίπρα ήταν να µας αποκαλούν «πετσοταϊσµένους» ή «παπαγαλάκια» του «Μωυσή» Κ. Μητσοτάκη. Ασφαλώς και στέκοµαι στο πλευρό των συναδέλφων στο Attica, όµως θα µου επιτρέψετε κάποιους και κάποιες να µην τους θεωρώ δηµοσιογράφους.

Διάλογος για το παραλιακό μέτωπο

Το Ινστιτούτο για τη Σοσιαλδηµοκρατία - InSocial ανοίγει τον διάλογο για το παραλιακό µέτωπο της Αττικής και διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση µε θέµα: «Παράκτιο µέτωπο Αττικής: Υποδοµές, πρόσβαση και ποιότητα ζωής». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα τη ∆ευτέρα 2 Ιουνίου το απόγευµα στην αίθουσα του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Γλυφάδας. Κεντρικά πρόσωπα στο πάνελ της εκδήλωσης θα είναι οι: Νίκος Χριστοδουλάκης, καθηγητής ΟΠΑ, πρ. υπουργός, επικεφαλής του InSocial, Νίκος Μπελαβίλας, καθηγητής ΕΜΠ, διευθυντής Εργαστηρίου Περιβάλλοντος, Κώστας Μποτόπουλος, συνταγµατολόγος, πρ. ευρωβουλευτής, Σάββας Πελτέκης, διευθύνων σύµβουλος TÜV Hellas, ναυπηγός, µηχανολόγος-µηχανικός ΕΜΠ. Συντονισµός: Εφη Φιλιπποπούλου, δηµοσιογράφος, διευθύντρια εφηµερίδας «Παλµός της Γλυφάδας».

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και θα παρέµβει και ο Παύλος Χρηστίδης, βουλευτής Β3’ Νότιου Τοµέα και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, καθώς και αρκετοί δήµαρχοι του παραλιακού µετώπου, που έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συµµετοχή τους.

Η Νέα Αριστερά ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας του Π. Πολάκη στη µήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του ο Στ. Κασσελάκης για συκοφαντική δυσφήµηση. Αν µη τι άλλο, αυτό ήταν ακόµα ένα µήνυµα προς την Κουµουνδούρου.

Ας μη βιάζονται

Στα όρια της πολιτικής χαιρεκακίας και των κουτοπόνηρων πανηγυρισµών κινήθηκαν στο εσωτερικό της χώρας κάποια κόµµατα της αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργοί, αναφορικά µε τις δικαστικές εξελίξεις στην Αίγυπτο για τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά. ∆ίχως να περιµένουν την έκβαση της υπόθεσης, που βρίσκεται εδώ και καιρό σε φάση διπλωµατικών χειρισµών σε ανώτατο επίπεδο, έσπευσαν να προεξοφλήσουν τα χειρότερα, για να δηµιουργήσουν εντυπώσεις εντός των τειχών. Συνεπώς, ας µην προτρέχουν και, κυρίως, ας µην ευχαριστιούνται τόσο απροκάλυπτα, στην προσπάθειά τους να εµφανιστούν τάχα «δικαιωµένοι».

Ποιοι, θέλω να ξέρω ποιοι

Ποιοι βουλευτές ταξιδεύουν στο εξωτερικό, στο πλαίσιο των αποστολών που οργανώνει η Βουλή, παίρνοντας µαζί τους και συγγενικά τους πρόσωπα; Αν τα έξοδά τους χρεώνονται σε αυτούς, τότε κανένα πρόβληµα...

Στο αέρα

Τα έφερε από εδώ, τα έφερε από εκεί και τελικά η Νέα Αριστερά αποφάσισε να απέχει από τη διαδικασία της Προανακριτικής για τα Τέµπη, αφήνοντας στον αέρα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητά να συµπεριληφθεί και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο κατηγορητήριο. ∆ικαιολογώντας την απόφασή της, ανέφερε πως κάθε άλλη πρόταση θα καταψηφιστεί, επειδή δεν υπάρχει η απαιτούµενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα ξεπλυθούν οι ευθύνες Μητσοτάκη - Καραµανλή.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των Παραπολιτικών