Ισπανική ιστοσελίδα ετοίμασε ένα θέμα με τις ομάδες που έχουν κατακτήσει τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη τα τελευταία 10 χρόνια.

Φυσικά, ο Ολυμπιακός βρίσκεται μέσα σε αυτές και μάλιστα στην 3η θέση, πίσω μόνο από τις Γιουβέντους και Σέλτικ που έχουν πανηγυρίσει έναν τίτλο περισσότερο από τους «ερυθρόλευκους».

Πιο συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός τα τελευταία 10 χρόνια έχει κατακτήσει 7 φορές τον τίτλο του πρωταθλήματος και βρίσκεται έτσι στην 3η θέση στον σχετικό πίνακα με τις ομάδες με τα περισσότερα πρωταθλήματα μαζί με τις Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου, οι οποίες μετρούν επίσης το ίδιο ρεκόρ.

Στην κορυφή με 8 τίτλους πρωταθλημάτων βρίσκονται οι Γιουβέντους και Σέλτικ, ενώ μετά από τον Ολυμπιακό ακολουθούν με 6 πρωταθλήματα η Παρί Σεν Ζερμέν, με 5 πρωταθλήματα ο Άγιαξ και η Μπενφίκα και με 4 η Μάντσεστερ Σίτι.

Οι Ισπανοί μάλιστα αποθέωσαν τους Πειραιώτες χαρακτηρίζοντας ως τους «θεούς» της Ελλάδος, επισημαίνοντας επίσης και τη διαφορά του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟ, με τους μεν «ερυθρόλευκους» να έχουν κατακτήσει 44 πρωταθλήματα και τους «πράσινους» μόλις 20.
πηγή:gavros.gr
olympiakos