Κόντρα στην ουγγρική Φερεντσβάρος θα υπερασπιστεί ο Ολυμπιακός τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στο πόλο. Ο Θοδωρής Βλάχος και οι παίκτες του υπέταξαν 11-12 την πανίσχυρη Προ Ρέκο και προκρίθηκαν στον τελικό του Len Champions League. Τη μεγάλη νίκη στον αυτοκράτορα του ευρωπαϊκού πόλο έδωσε ο Κώστας Γενηδουνιάς 38 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του ημιτελικού.

Μόνο στο τελευταίο 8λεπτο κατάφεραν οι Ιταλοί να ισορροπήσουν τον αγώνα. Αλλά και τότε μίλησαν ο Γιόσιπ Πάβιτς και ο Γενηδουνιάς.

«Ακόμα δεν κατακτήσαμε το Ευρωπαϊκό», τόνισε ο Θοδωρής Βλάχος και στάθηκε στη βοήθεια που έχει η ομάδα πόλο από τους φίλους του Ολυμπιακού. «Γινόμαστε ένα με τον κόσμο και αυτό το ζηλεύουν πολλοί», είπε ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης.

Τα οκτάλεπτα: 3-5, 3-3, 2-3, 3-1

Προ Ρέκο: Ταμπέστι, Ντι Φούλβιο 2, Μάντιτς 1, Μπούκιτς 2, Ντόμπουντ 1, Βελότο, Αϊκάρντι 1, Ετσενίκε 1, Ριγκάρι, Φιλίποβιτς, Ίβοβιτς 3, Κέις, Μπίγιατς

Ολυμπιακός: Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 3, Κάκαρης 1, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 2, Ζερδεβάς.

Στον τελικό, λοιπόν, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει το βράδυ (9:30) του Σαββάτου τη Φερεντσβάρος. Οι Ούγγροι επικράτησαν στον άλλο ημιτελικό της Μπαρτσελονέτα 9-7, αλλά όλοι αντιλαμβάνονται πως η «HDI Arena» στο Αννόβερο θα θυμίζει Πειραιά!