Όταν γράφαμε στις 27 Μαΐου τις ενστάσεις που είχε ο Ρασβάν Λουτσέσκου για τις αποχωρήσεις από τον ΠΑΟΚ ούτε ο Ρουμάνος τεχνικός μπορούσε να προβλέψει το πρόωρο διαζύγιό του με τον Ιβάν Σαββίδη. Από τότε, όμως, πέρασε ένας ολόκληρος μήνας και ο πρώην πλέον προπονητής του ΠΑΟΚ διαπίστωσε ότι στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας είναι υποχρεωμένος να δουλέψει με τον Έργκις Κάτσε, τον Δημήτρη Μελιόπουλο και τον Γιόζιπ Μίσιτς. Τον πρώτο έκοψε ο Λουτσέσκου δύο συνεχόμενες χρονιές. Ο δεύτερος είναι άγουρος για πρωταγωνιστικό ρόλο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Κροάτης δεν υπολογιζόταν επί της ουσίας ούτε για τα οικογενειακά διπλά.
Τα ξεσπάσματα του Ιβάν
Κι όλα αυτά χωρίς το παραμικρό περιθώριο αποτυχίας στον δρόμο προς τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως, άλλωστε, τόνισε ο Ρουμάνος σε πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνισή του «μας ισοπέδωσε». Ήταν δύο λέξεις που αποτύπωναν τη συμπεριφορά του εργοδότη του Ιβάν Σαββίδη., Μπορούσε να πει κι άλλα ο Λουτσέσκου.
Ειδικά για όσα συνέβησαν στη Βουδαπέστη έπειτα απ’ το ματς με τη Βίντι, αλλά και στην Τούμπα όταν ο «δικέφαλος» ηττήθηκε από την Μπάτε και αποκλείστηκε. Επί της ουσίας γνώριζε ο Λουτσέσκου ότι σε περίπτωση αποκλεισμού θα περνούσε δύσκολες ώρες. Ίσως και να του έδειχναν άμεσα την πόρτα εξόδου όπως έκανε για μερικά λεπτά ο εργοδότης του στην Ουγγαρία.
Έλλειψη επικοινωνίας με τον Γιώργο Σαββίδη
Επίσης θα μπορούσε να πει και άλλα πολλά. Τόσο για τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, όσο και για τον αντιπρόεδρο, τον Γιώργο Σαββίδη. Ο τελευταίος στήριξε τον 50χρονο τεχνικό στις δύσκολες ώρες της πρώτης σεζόν. Αλλά ειδικά φέτος η συμβίωσή τους κατέστη αδύνατη. Άλλους παίκτες ζητούσε ο Λουτσέσκου, διαφορετικούς έκλεινε ο γιος του μεγάλου αφεντικού. Κάπως έτσι έφτασε η κατάσταση στο απροχώρητο και αποφάσισε ο Ρουμάνος να δεχθεί την πρόταση της Αλ Χιλάλ, η οποία πλήρωσε και τη ρήτρα στον ΠΑΟΚ.
Φυσικά ο Ρουμάνος προπονητής δεν έφυγε για τα χρήματα των Αράβων. Έχει τέτοια περιουσία ο Λουτσέσκου που μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιλέγει εκείνος τις δουλειές που του προτείνονται. Απλά, τώρα δέχθηκε την πρόταση της Αλ Χιλάλ για να μην πληρώσει ο ίδιος τη ρήτρα του συμβολαίου του. Και έφυγε επειδή δεν μπορούσε πλέον να συνεργαστεί με τον Ιβάν και τους στενούς συνεργάτες του, κυρίως τον Γιώργο Σαββίδη.
Την παραμονή του Γεβγένι Σάκχοφ ζητούσε ο Ρουμάνος τεχνικός, τον Ντάγκλας Αουγκούστο του έφεραν απ’ τη Βραζιλία. Όχι πώς είχε πρόβλημα με τον παίκτη, αλλά δεν μπορούσε να τον εμπιστευθεί χωρίς άλλα στηρίγματα. Κάπου γράφτηκε ότι ο Λουτσέσκου άναψε πράσινο φως για τον Μίροσλαβ Στοχ, αλλά η αλήθεια ήταν διαφορετική. Απλά, η διαρροή στόχευε αποκλειστικά στη διαμόρφωση του κλίματος ότι ο προπονητής συμφωνούσε με τις μεταγραφικές επιλογές.
Κάπως έτσι, όμως, ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Σε σημείο που αρνήθηκε ο Λουτσέσκου την πρόταση για επέκταση του συμβολαίου του έως το 2022 και, μάλιστα, με σημαντική αύξηση των αποδοχών του και ένα μπόνους υπογραφής. Είπαμε, ο Ρουμάνος δεν κινείται με βάση τα χρήματα, έστω και αν από το βράδυ της Παρασκευής προσπαθούν να τον εμφανίσουν στο κοινό του ΠΑΟΚ ως φιλοχρήματο.
Στην Τούμπα διαβεβαίωναν ότι κινούνται πλέον για πρωτοκλασάτο προπονητή. Το ερώτημα είναι πώς θα αντιδράσει ο κόσμος, για τον οποίο ο Λουτσέσκου ήταν κάτι ως ήρωας, διότι σε πολλές περιπτώσεις βγήκε εκείνος μπροστά απέναντι στους αντιπάλους του ΠΑΟΚ. Ακόμα και στο επικοινωνιακό κομμάτι. Τη δυσφορία του κόσμου φοβούνται και στην ηγεσία του "δικέφαλου" και γι' αυτό, άλλωστε, απέφυγαν να ευχαριστήσουν τον Ρουμάνο τεχνικό στην ανακοίνωση του διαζυγίου.