Η αρχή έγινε και ήταν θετική. Και σε εξαιρετικό κλίμα. Η πρώτη συνάντηση των ομάδων εργασίας για το πρότζεκτ του Βοτανικού ολοκληρώθηκε και παρότι επρόκειτο για μία αναγνωριστική κατά βάση επικοινωνία, όπως προκύπτει, υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση από το γεγονός ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν κοινές πεποιθήσεις.

Ο Παναθηναϊκός και οι άνθρωποι του Δήμου δεν έδωσαν λεπτομέρειες, αναφορικά με το τι συζητήθηκε και ποια ήταν τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι, αλλά οι πληροφορίες που συνέλεξε to10.gr αναφέρουν ότι οι επαφές κινήθηκαν σε τρεις βασικούς άξονες.
Για την ακρίβεια, τέθηκαν οι προτεραιότητες, τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, ώστε το έργο να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά και να θωρακιστεί με κάθε τρόπο.

Αναλυτικά, λοιπόν, συζητήθηκαν.

1) Το θέμα του κλειστού των 15.000 θέσεων: Παναθηναϊκός και Δήμος φαίνεται ότι καταλήγουν ότι το κλειστό γήπεδο σε όμορο οικόπεδο του Δήμου, ώστε να μην χρειαστούν άλλες ενέργειες, που μπορεί να προκαλέσουν χρονοτριβεί στην έναρξη των έργων. Μάλιστα συμφωνήθηκε ότι χρειάζεται να γίνει μια τροποποίηση της οικοδομικής άδειας για να είναι όλα στην εντέλεια.

2) Ο συντελεστής δόμησης: Αυτό που συμφωνήθηκε από όλες τις πλευρές είναι ότι το πρότζεκτ πρέπει να θωρακιστεί και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για το θέμα (αλλαγή) του συντελεστή δόμησης, ώστε να μην υπάρξει κάποια προσφυγή και προκύψουν νέες καθυστερήσεις. Εξάλλου, το παρελθόν και όσα εμπόδια είχαν μπει παλαιότερα στο έργο, δείχνει το μέλλον…

3) «Δέσιμο» της χρηματοδότησης: Η χρηματοδότηση του Βοτανικού είναι το μείζον ζήτημα που θα πρέπει να επιλυθεί, εφόσον θωρακιστεί το έργο. Και για αυτόν τον λόγο, οι κ.κ. Γιαννακόπουλος, Μπακογιάννης, αλλά και οι ομάδες εργασίας συζήτησαν τον τρόπο που θα γίνει η χρηματοδότηση του έργου, ποιοι θα συμμετάσχουν, αλλά και πιθανούς εναλλακτικούς τρόπους που μπορεί να γίνει αυτό.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε είναι ότι στη συνάντηση που διήρκεσε σχεδόν μιάμιση ώρα, συμφώνησαν όλοι ότι δεν θα πάνε διακοπές, παρά ελάχιστες ημέρες, ώστε να τρέξουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για την οργάνωση και υλοποίηση του πρότζεκτ. Οι ομάδες εργασίας δεν όρισαν τακτικές συνεδριάσεις, αλλά συμφωνήθηκε ότι όλοι θα είναι σε διαρκή επαφή και συμφώνησαν να υπάρχουν εκατέρωθεν ενημερώσεις για τις εξελίξεις και τα θέματα που έχει αναλάβει να επιλύσει κάθε μία από τις δύο ομάδες.

Μάλιστα, με το τέλος της πρώτης αυτής συνάντησης, όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να μην κάνουν δηλώσεις. «Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω, ό,τι είχαμε να πούμε το είπαμε, τώρα ήρθε η ώρα να δουλέψουμε», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Πηγή: to10.gr