Από πέρσι γυρόφερνε η Μπασακσεχίρ τον Ολυμπιακό, αλλά τότε της έκανε τη ζημιά η Μπέρνλι. Η αγγλική ομάδα απέκλεισε τους Τούρκους στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ κι έτσι βρέθηκε εκείνη στον δρόμο των «ερυθρολεύκων».
Από εκείνο τον αποκλεισμό κι έπειτα η σεζόν εξελίχθηκε ονειρικά για την Μπασακσεχίρ. Μέχρι και δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε στο τουρκικό πρωτάθλημα. Έως τότε την είχαν όλοι για πρωταθλήτρια, αλλά η Γαλατά αποδείχθηκε πιο έτοιμη για τον τίτλο. Έτσι, η ομάδα του Ρομπίνιο έμεινε στη 2η θέση και το πεπρωμένο της να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό οριστικοποιήθηκε το βράδυ της 30ής Ιουλίου όταν οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν επίδειξη δύναμης κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν και με το εμφατικό 4-0 πέρασαν στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η ομάδα του Πειραιά θα αγωνιστεί στις 7 Αυγούστου στο «Fatih Terim Stadium», χωρητικότητας 17.000 θέσεων. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 13 Αυγούστου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».
Στον πάγκο της Μπασακσεχίρ βρίσκεται πλέον ο Οκάν Μπουρούκ. Ο 45χρονος, με θητεία στην Εθνική ομάδα της Τουρκίας ως ποδοσφαιριστής, τον προηγούμενο μήνα αντικατέστησε τον Αμπντουλάχ Αβτσί, ο οποίος μετακόμισε στην Μπεσίκτας.
Στο μεταγραφικό παζάρι η αντίπαλος του Ολυμπιακού απέκτησε φέτος τον 24χρονο Τούρκο μέσο Φουρκάν Σογιάλπ, τον 27χρονο γηγενή επιθετικό Μουχαμέτ Ντεμίρ, τον 27χρονο Νορβηγό στράικερ Φρέντρικ Γκούλμπραντσεν, τον 28χρονο Αυστραλό αριστερό μπακ Αζίζ Μπέχιτς, τον 24χρονο Γάλλο επιθετικό Ενζό Κριβελί και τον 22χρονο Νιγηριανό αμυντικό μέσο Αζουμπουίκε Οκετσούκουα.
Το ρόστερ
Τερματοφύλακες: Βολκάν Μπαμπατσάν, Μερτ Γκιουνόκ, Φαρούκ Τσακίρ
Αμυντικοί: Γκαέλ Κλισί, Ζόσεφ Αταμά, Αλεξάντρου Επουρεάνου, Αζίζ Μπεχίτς, Αλπαρσλάν Ερντέμ, Ζούνιορ Καϊσαρά
Μέσοι: Εντιν Βίσκα, Μάριο Μισίρ,Αρντά Τουράν, Ελιέρο Ελία, Ιρφάν Καχβετσί, Μαχμούτ Τεκντεμίρ, Μίλος Γιόγιτς
Επιθετικοί: Φρέντρικ Γκούλμπραντσεν,Στέφανο Ναπολεόνι, Ντεμπά Μπα, Ρομπίνιο