Έλειψε χρόνια από την Ευρώπη ο Άρης και η απουσία του είχε αντίκτυπο και στην ειδική βαθμολογία της UEFA. Με την επιστροφή τους οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης συνέδραμαν αποφασιστικά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν και αγωνίστηκαν με τις μπλε φανέλες, οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη κατάφεραν και επικράτησαν 1-0 της ΑΕΛ μέσα στη Λεμεσό. Αποτέλεσμα που επέτρεψε στην Ελλάδα να προσπεράσει την Κύπρο και να στρογγυλοκαθίσει στη 15η θέση που εξασφαλίζει πέντε ομάδες για τη σεζόν 2021-2022.
Το γκολ της πρόκρισης γοα τον Άρη πέτυχε στο 14’ ο Νικολά Ντιγκινί από την άσπρη βούλα. Το πέναλτι κέρδισε ο Ιντέγε από τον Βοζίνια, ο οποίος υποχρεώθηκε να τον ανατρέψει όταν ο Νιγηριανός βρέθηκε σε θέση γκολ έπειτα από εκπληκτική κάθετη πάσα του Μπάσα.
Οι Κύπριοι προσπάθησαν να αντιδράσουν. Απείλησαν άμεσα στο 37’, όμως η κεφαλιά του Ν. Τεϊσέιρα βρήκε στο δεξί δοκάρι του Κουέστα. Φυσικά και ο Άρης είχε τις κλασικές ευκαιρίες του, κυρίως με τον Ιντέγε. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ πίεσε. Έψαξε την ισοφάριση. Η αποβολή του Γκοντάλ στο 83’, όμως, της αφαίρεσε και τις τελευταίες πιθανότητες για ανατροπή.
ΑΕ ΛΕΜΕΣΟΥ: Βοζίνια, Γκαστανιάγα, Α. Τεϊσέιρα, Γκοντάλ, Ν. Τεϊσέιρα (65’ Ζαρτσίνιο), Γουίλερ (52’ Κάρλος), Αντάμοβιτς, Ζντραφκόφσκι, Αγκάνοβιτς, Γκαζαριάν, Χουράδο (52’ Αβραάμ)
ΑΡΗΣ: Κουέστα, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ρόουζ, Κόρχουτ, Μπάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (68’ Σάσα), Λάρσον (61’ Τόνσο), Ντιγκινί, Ιντέγε (86’ Μαρτίνεθ)