Ποιος δεν θυμάται το εκπληκτικό γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου κόντρα στην Πόρτο; Οι «δράκοι» του Οπόρτο έχουν ταξιδέψει πολλές φορές από τις ακτές του Ατλαντικού στη χώρα μας. Τις περισσότερες εξ αυτών αντιμετώπισαν τον Ολυμπιακό, αλλά έχουν κοντραριστεί και με την ΑΕΚ, αλλά και με τον Παναθηναϊκό.
Η Πόρτο ιδρύθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1893. Στα 126 χρόνια της ιστορίας της έχει κατακτήσει τα πάντα. Στην τροπαιοθήκη της βρίσκονται 28 πρωταθλήματα Πορτογαλίας, 16 κύπελλα και 21 σούπερ καπ. Επίσης έχει τέσσερα τρόπαια από τις 10ετίες του 1920 και του 1930 όταν το πρωτάθλημα διεξαγόταν με διαφορετικό τρόπο.
Από ‘κει και πέρα, όμως, οι «δράκοι» έχουν ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών, ένα Τσάμπιονς Λιγκ, ένα κύπελλο UEFA, ένα Γιουρόπα Λιγκ, ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και δύο Διηπειρωτικά Κύπελλα.
Η Πόρτο αγωνίζεται στο «Ντραγκάο», χωρητικότητας 50.033 θεατών και προπονητής της είναι ο άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ, ο 44χρονος Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες: Βανά, Ντιόγκο Κόστα, Αγκουστίν Μαρκεσίν, Μουχάμεντ Εμπαγιέ

Αμυντικοί: Τομάς Εστέβες, Πέπε, Ντιόγκο Λέιτε, Ιβάν Μαρκάνο, Άλεξ Τέγιες, Γουίλσον Μαναφά, Σάνσελ Εμπεμπά, Γιορντάν Οσόριο, Ρένζο Σαράβια, Ντιόγκο Κεϊρός

Μέσοι: Μπρούνο Κόστα, Ρομάριο Μπαρό, Μαμαντού Λουμ, Ντανίλο Περέιρα, Οτάβιο, Σέρτζιο Ολιβέιρα, Ματέους Ουρίμπε

Επιθετικοί: Λουίς Ντίαζ, Βινσέντ Αμπουμπακάρ, Σόγια Νακατζίμα, Μούσα Μαρεγκά, Χεσούς Κορόνα, Ζε Λουίς, Φρανσίσκο Σοάρες, Φερνάντο Αντράντε, Βάντερσον Γκαλένο, Φάμπιο Σίλβα