Θεωρητικά εύκολο έργο θα ‘χει ο ΠΑΟΚ στα play offs του Γιούρόπα Λιγκ. Ο «δικέφαλος του Βορρά θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ντάνταλκ με πιθανότερο προορισμό τη Σλοβακία όπου θα διεξαχθεί στις 22 Αυγούστου το πρώτο ματς και η ρεβάνς στις 29 Αυγούστου στην Τούμπα
Αντίθετα, για την ΑΕΚ τα πράγματα εξελίχθηκαν άσχημα. Η «Ένωση» θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια εκ των Σπάρτα Πράγας ή Τραμπζονσπόρ. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ κεκλεισμένων των θυρών στις 22 Αυγούστου και η ρεβάνς εκτός έδρας στις 29 Αυγούστου του μήνα.
Για τον Ατρόμητο θα είναι δύσκολα τα πράγματα καθώς έαν προκριθεί από την Λέγκια θα παίξει με το νικητή του ζευγαριού Μίντιλαντ-Ρέιντζερς.
Το πρώτο παιχνίδι για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου θα είναι στο Περιστέρι στις 22 Αυγούστου και η ρεβάνς εκτός έδρας στις 29 Αυγούστου.
Τέλος, η τύχη χαμογέλασε στον Άρη που αν περάσει από την Μόλντε θα παίξει με το νικητή του Παρτιζάν-Μαλάτιασπορ! Το πρώτο παιχνίδι για τον Αρη θα είναι εκτός στις 22 Αυγούστου και η ρεβάνς στην Θεσσαλονίκη στις 29 Αυγούστου.