Το Champions League είναι η διοργάνωση που εκθέτει τα λάθη. Και ο Ολυμπιακός βίωσε αυτή την πραγματικότητα με τον χειρότερο τρόπο. Με τα εγκλήματα και τα… δώρα που δόθηκαν απλώχερα στο Ράικο Μίτιτς, να κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα. Με τον Ολυμπιακό, από το ζενίθ του πρώτου ημιχρόνου, με γκολ υπέρ του και με χωρίς πίεση στην άμυνά του, να βρίσκεται μέσα σε λιγότερο από 30 λεπτά στο καναβάτσο. Με τρία γκολ παθητικό και μία σκληρή ήττα. Καθώς το τελικό 3-1 δίνει προβάδισμα στον Ερυθρό Αστέρα και για τη συνέχεια και τη μάχη της 3ης θέσης.

Τα εγκλήματα; Πρώτο και σημαντικότερο του Γάλλου διαιτητή Μπαστιέν. Ενα κανονικό και όχι σκληρό φάουλ του (κάκιστου) Μπενζιά στο 58′, κέντρο του γηπέδου, βαφτίστηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή. Μια στιγμή που άλλαξε τα πάντα. Και κυρίως έδωσε αέρα στον Αστέρα. Αέρας που είχε… κοπεί στο 37ο λεπτό, όταν ο Σεμέδο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα τον Σέρβων, με τη βοήθεια και του γκολκίπερ Μπόριαν. Αλλά αυτό ήταν και το μοναδικό δώρο που πήραν οι Πειραιώτες στο Βελιγράδι. Τα υπόλοιπα της βραδιάς, τα έκαναν. Σε σημείο… εγκληματικής αμέλειας.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να εκπλήξει τους πάντες. Αντιπάλους και παίκτες. Ομάρ, Γκιγιέρμε, Βαλμπουενά, Ποντένσε στον πάγκο, Τοροσίδης, Καμαρά, Μπενζιά και Λοβέρα στον αγωνιστικό χώρο. Ενα ρίσκο. Μεγάλο και επικίνδυνο. Ενα ρίσκο που ο Ολυμπιακός δεν το πλήρωσε για 45 λεπτά. Ενα ρίσκο που στο πρώτο ημίχρονο του βγήκε από τις αγαπημένες του στημένες φάσεις. Αλλά όταν τα αριθμητικά δεδομένα, άλλαξαν.

Πηγή: to10.gr