Έχουν περάσει σχεδόν έξι χρόνια από το ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ στις Άλπεις κατά τη διάρκεια που έκανε σκι.

Εκείνη τη μέρα παραλίγο να χάσει τη ζωή του όταν χτύπησε το κεφάλι του σε βράχο και άπαντες γνώριζαν ότι η ζωή του δεν θα είναι ποτέ η ίδια.

Από εκείνη την ημέρα και μετά ο κορυφαίος πιλότος της Formula 1 «πάλεψε» για να κρατηθεί στη ζωή, πολλούς μήνες ήταν εν ζωή με μηχανική υποστήριξη και γενικότερα οι γιατροί παρά τη δυσκολία της κατάστασης έκαναν ό,τι μπορούσαν για να επανέλθει σε ένα φυσιολογικό επίπεδο η ζωή του.

Ωστόσο, η κατάσταση του μετά από σχεδόν έξι χρόνια παραμένει ένα μυστήριο, από το οποίο έχουν αποκαλυφθεί μόνο μικρές λεπτομέρειες.

Το περιβάλλον της F1 έχει διατηρήσει μια αυστηρή σιωπή, η οικογένεια του και τα οικεία του πρόσωπα το ίδιο, όμως για πρώτη φορά μετά το ατύχημα η σύζυγος του γερμανού πιλότου αποφάσισε να μιλήσει για την κατάσταση του.

Η Κορίνα Σουμάχερ αποκαλύπτει μέσω γερμανικού ΜΜΕ τι συμβαίνει με τον Γερμανό τονίζοντας αρχικά: «Είναι στα καλύτερα δυνατά χέρια. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να σας βοηθήσουμε, μπορείτε να είστε σίγουροι».

Και συνεχίζει λέγοντας: «Ακολουθούμε μόνο τη βούληση του Μίκαελ να κρατήσει την υγεία του μυστική».

Η οικογένεια κάνει πράξη το αίτημα του Γερμανού να μην βγει προς τα έξω η κατάσταση του και για αυτό παραμένει άγνωστο πώς είναι.

Η γυναίκα του ωστόσο κλείνοντας τονίζει πως: «Αυτός (ο Σουμάχερ) έκανε τα πάντα για μένα, πρέπει να τον ευχαριστήσω για όλα αυτά», με τη σύζυγό του να μην λέει πολλά αλλά να ξεκαθαρίζει πως είναι η επιθυμία του γερμανού πιλότου να μην μαθευτεί σε τι κατάσταση βρίσκεται.