Ο Ολυμπιακός επικράτησε στο «Μελίνα Μερκούρη» με 3-0 σετ του συμπολίτη Πορφύρα και με δύο νίκες με το ίδιο σκορ προκρίθηκε στην φάση των «32» του Challenge Cup Γυναικών.

Επόμενος αντίπαλος της ομάδας του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς η Χάποελ Κφαρ Σαμπά από το Ισραήλ. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί το διάστημα 3-5 Δεκεμβρίου στο Ρέντη και ο επαναληπτικός στις 19 του ίδιου μήνα, στο Ισραήλ.

Ο Πορφύρας πάλεψε όσο μπορούσε και στα δύο παιχνίδια και ολοκλήρωσε την παρθενική παρουσία του στα ευρωπαϊκά Κύπελλα με ψηλά το κεφάλι.

Πρόσωπα του αγώνα ήταν η 14χρονη πασαδόρος του Ολυμπιακού Θεοδώρα Φουμάκη, η οποία πήρε χρόνο συμμετοχής από τον Μπράνκο Κοβάτσεβιτς αλλά και η 19χρονη κεντρική του Πορφύρα Αναστασία Ποντικάκη, που πέτυχε 6 πόντους ερχόμενη από τον πάγκο.

Αν και η πρόκριση είχε κριθεί στο 2-0, ο Πορφύρας δεν παράτησε το παιχνίδι και είχε την ευκαιρία να κατακτήσει το τρίτο σετ όταν προηγήθηκε με 16-12, αλλά ο Ολυμπιακός με 4 συνεχείς επιθέσεις της Χίπε (21π. συνολικά) πήρε και πάλι τον έλεγχο του σετ.