Σαράντα εννέα χρόνια ζωής συμπληρώνει σήμερα ο Κριστιάν Καρεμπέ. Μία ημέρα σαν σήμερα, στις 3 Δεκεμβρίου 1970, γεννήθηκε στο νησί Λιφού, στη Νέα Καληδονία, ο σύμβουλος στρατηγικής του Ολυμπιακού, Παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Γαλλία και πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου (σε συλλογικό επίπεδο) με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Γιος του Πολ και της Ουντρενί, ήταν το πέμπτο από τα 18 συνολικά παιδιά της οικογένειας, ο Καρεμπέ μεγάλωσε με βάση τα έθιμα της φυλής «Κανάκ», που στη γλώσσα της το όνομά του (Καρεμπέ) σημαίνει «θυμωμένος άνθρωπος».

Στα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του με τη Ναντ κέρδισε ένα συγκλονιστικό και απροσδόκητο πρωτάθλημα (1995). Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις, προκάλεσαν το ενδιαφέρον της Σαμπντόρια, ομάδας όπου θα παίξει από το 1995 έως το 1997. Στη Γένοβα πολλοί, παρά τους διαφορετικούς ρόλους τους, άρχισαν αμέσως να τον βλέπουν ως το «νέο Ρούουντ Γκούλιτ», ενώ στη συνέχεια έφερε το προσωνύμιο «τρελό άλογο».

Η εμπειρία στην Βόρεια Ιταλία, αποτέλεσε πέρασμα για την Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία θα κερδίσει δύο Champions League (1998 και 2000) και ένα Διηπειρωτπικό Κύπελλο (1998). Όσον αφορά στην εθνική ομάδα της Γαλλίας (53 ματς και 1 γκολ, αν και πάντοτε αρνείτο να τραγουδήσει τη Μασσαλιώτιδα («αισθάνομαι από τη Νέα Καληδονία και όχι Γάλλος και δεν καταλαβαίνω γιατί το αρχιπέλαγος δεν είναι ανεξάρτητη χώρα», είχε πει), θα πανηγυρίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο 1998 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2000, αλλά και το Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2001.

Από το 2001 έως το 2004 αγωνίστηκε ως παίκτης στους «ερυθρόλευκους», ενώ από τις 4 Ιουλίου 2013 έως και σήμερα βρίσκεται στη διοίκηση του Ολυμπιακού.

Από τα 49 του χρόνια, ο Κριστιάν Καρεμπέ βρίσκεται στον Ολυμπιακό είτε ως παίκτης είτε ως μέλος της διοίκησης 9 χρόνια, δηλαδή περίπου μία δεκαετία.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έστειλε τις καλύτερες ευχές της στον νυν αθλητικό διευθυντή και πρώην σπουδαίο άσο της ομάδας.

«Χρόνια πολλά στον Θρύλο & Αθλητικό Διευθυντή της ομάδας μας, Κριστιάν Καρεμπέ!», ήταν το μήνυμα της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.  

Δείτε την ανάρτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον εορτάζοντα Καρεμπέ: