Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται. Το… ντόμινο που αποδεικνύει την κοινή παρουσία ανθρώπων του Σαββίδη σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη, μέσω RFA και άλλων εταιρειών. Ονόματα, διευθύνσεις και έγγραφα – ντοκουμέντα.

Πρώτο πρόσωπο που εμφανίζεται παντού; Ο Anton Khodaref. Τι εστί Anton Khodaref; Από τον Μάιο του 2012 ως τον Δεκέμβριο του 2012 συμμετείχε στο Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ως εκπρόσωπος του Ιβάν Σαββίδη, για να αντικατασταθεί τον Δεκέμβριο του 2012 στο ΔΣ του ΠΑΟΚ από την Μαρία Γκοντσάρεβα, μόνιμη συνεργάτιδα του κ. Σαββίδη σε όλες τις επιχειρήσεις του η οποία παραμένει έως και σήμερα -ως μέλος- στο ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Tύπου, ο Khodarev στις 24 Απριλίου 2017 εμφανίζεται να εκπροσωπεί την Belterra Investments (εταιρεία της οικογένειας Σαββίδη) στις διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης. 

Ο Anisimov και η σχέση του με τον Καπαζίδη και τη ΣΕΚΑΠ

Επίσης, διευθυντές της RFA εμφανίζονται σήμερα (ο μέτοχός της) κ. Ιωάννης Καλπαζίδης, η κα Μαρία Θρασυβούλου (η οποία εμφανίζεται ως κάτοικος Λευκωσίας Κύπρου) και ο κύριος Sergei Anisimov ενώ χρησιμοποιεί ως «Γραμματείς» την Εταιρεία MMCS Secretary Limited (δηλαδή την ίδια Εταιρεία που χρησιμοποιεί και η DIMERA ltd / ιδιοκτήτρια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ).

Ο Anisimov συνδέεται με τον κύριο Καλπαζίδη από την κοινή τους θητεία και σε άλλες εταιρείες της οικογένειας του Ιβάν Σαββίδη: Έχουν συνυπάρξει στο ΔΣ της ΣΕΚΑΠ ΑΕ (από 25.08.2014 ως 07.10.2015) όταν αυτή ήταν υπό τον έλεγχο εταιρειών συμφερόντων του κ. Ιβάν Σαββίδη.

Στην ΣΕΚΑΠ ο Anisimov μετείχε από 06.09.2013 ως 26.10.2015, αρχικά ως Μέλος αλλά με αρμοδιότητες εκπροσώπησης της Εταιρείας, και έπειτα ως Αντιπρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος με εκτεταμένες αρμοδιότητες εκπροσώπησης.

Ο Anisimov μετείχε από την σύσταση της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ ΑΕ ως το 30-6-2014 στο ΔΣ αυτής, μαζί με την Μαρία Γκοντσάρεβα (μέλος ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ) και τον Κωνσταντίνο Φωτιάδη (εκπρόσωπο της εταιρείας DIMERA στην Ελλάδα και επίσης «μόνιμο» συνεργάτη του Ιβάν Σαββίδη και στην ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΕ, κ.α).